Πρώτη η Χίος στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τρί, 11/12/2018 - 19:52

protia_tis_hioy_sto_metaforiko_isodynamo

Τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας των νησιών, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός ναυτιλίας και  νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα το «Μεταφορικό Ισοδύναμο».

«Στη Χίο υπάρχουν 689 επιχειρήσεις που ωφελούνται από το μεταφορικό ισοδύναμο γεγονός που την φέρνει στην πρώτη θέση των νησιών», ανέφερε ο κ. Σαντορινιός συμπληρώνοντας ότι υπάρχει επιχείρηση που θα πάρει 32.000 ευρώ επιστροφή στις 95.000 ευρώ που είχε καταθέσει.

Μάλιστα ο αν. υπουργός νησιωτικής πολιτικής έδωσε τα εύσημα στο Επιμελητήριο Χίου  για την άριστη συνεργασία με το υπουργείο και τις επιχειρήσεις στην χρήση και ενημέρωση για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Παράλληλα ο Νεκτάριος Σαντορινιός εξήγγειλε και μια σειρά βελτιώσεων σε αυτά που ήδη ισχύουν με κυριότερη την επιδότηση της β θέσης (καμπίνα) με 34 ευρώ, καθώς σήμερα επιδοτείται μόνο η τρίτη θέση με 15 ευρώ, ενώ σύντομα θα υπάρχει και επιδότηση καύσιμων, για μικρά νησιά έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή σε σχέση με την Αθήνα.

Αναφορά όμως έγινε και στο θέμα του ΦΠΑ, με τον αναπληρωτή υπουργό να λέει ότι γίνεται κάθε προσπάθεια να μην υπάρχει αύξηση των συντελεστών στα 5 νησιά που έχουν προβλήματα λόγω του προσφυγικού, ενώ για τα μικρά νησιά όπως οι Οινούσσες και τα Ψαρά που ήδη έχουν 24% ΦΠΑ ο Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο επανεξέτασης.

Να σημειώσουμε ότι είχαν προηγηθεί οι χαιρετισμοί των δήμαρχων Οινουσσών και Ψαρών που αναφέρθηκαν το θέμα του ΦΠΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Επίσης κατά την άφιξη του αναπληρωτή υπουργού στο Ομήρειο αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕΕ  ανήρτησε πανό που ζητούσε να παραμείνει ο ΦΠΑ ως έχει.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο