Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Project Happiness: Εκπαιδευτική

Εκπαιδευτική - Σχολές οδηγών Χίου
Σχολές οδηγών Χίου

Πόσο υπεύθυνοι οδηγοί είμαστε; Ποία είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητα μας σαν οδηγοί και σαν πεζοί; Σε αυτά τα ερωτήματα και σε ακόμη περισσότερα θα δώσει απαντήσεις η σχολή οδηγών Εκπαιδευτική , γιατί υπεύθυνοι πολίτες είναι οι ενημερωμένοι πολίτες!

Project Happiness: Οριζόντια σήμανση και αριστερή στροφή από τον Μιχάλη Κουτρή

Τετ, 15/05/2019 - 09:46

Νέοι δρόμοι, νέες σημάνσεις αλλά πόσοι γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνουν και πώς πρέπει να οδηγούμε σωστά ώστε να μην παρακωλύουμε την κυκλοφορία και τους άλλους οδηγούς; Αυτά ακριβώς μας δείχνει σε αυτό το βίντεο ο Μιχάλης Κουτρής από τη Σχολή Οδηγών Εκπαιδευτική.

Project Happiness: Κινητό τηλέφωνο & ασφαλής οδήγηση από τη σχολή οδηγών Εκπαιδευτική

Τετ, 24/04/2019 - 15:03

Κινητό και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Ή μήπως πάνε υπό προϋποθέσεις; Τι ισχύει για το τηλέφωνο στο αυτοκίνητο και ποια είναι η ασφαλής χρήση του; Αν σας απασχολούν αυτά τα ερωτήματα, ο Μιχάλης Κουτρής από τη Σχολή Οδηγών «Εκπαιδευτική» μας έχει όλες τις απαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί.

Project Happiness: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε παιδιά από την Εκπαιδευτική

Τετ, 17/04/2019 - 12:49

Τα παιδιά είναι η ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο. Ελπίζουμε λοιπόν ότι με τη σωστή εκπαίδευση στο κομμάτι της κυκλοφοριακής αγωγής θα γίνουν καλύτεροι οδηγοί από εμάς. Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο, δάσκαλοι οδήγησης από τη Σχολή Οδηγών Εκπαιδευτική, βρέθηκαν στο σχολείο και μίλησαν στα παιδιά για το πώς να κυκλοφορούν στο δρόμο είτε πεζοί είτε με το ποδήλατό τους.

Project Happiness: Κυκλοφορία με φωτεινούς σηματοδότες από την Εκπαιδευτική

Τετ, 27/03/2019 - 09:57

Σε αυτό το βίντεο μπαίνουμε στο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο της Ειρήνης Κόρμαλου, από τη Σχολή Οδηγών "Εκπαιδευτική", ώστε να μάθουμε στην πράξη τι κάνουμε όταν συναντάμε τρίχρωμους φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι μπήκαν τα τελευταία χρόνια και στη Χίο και όλο και πολλαπλασιάζονται…

Project Happiness: Συμπεριφορά πεζών στις διαβάσεις με τον Μιχάλη Κουτρή

Τετ, 13/03/2019 - 09:38

Και το περπάτημα λένε οι ειδικοί κάνει καλό στην υγεία μας. Αν ζούμε δε σε μια πόλη σαν τη Χίο που δεν προσφέρεται και πολύ για κυκλοφορία με αυτοκίνητο στο κέντρο της το καλύτερο που έχουμε να επιλέξουμε είναι να κάνουμε τις δουλειές μας στο κέντρο περπατώντας. Και σαν πεζοί όμως έχουμε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Ο Μιχάλης Κουτρής, δάσκαλος οδήγησης από την Σχολή Οδηγών Εκπαιδευτική μας δείχνει ποια πρέπει να είναι η σωστή συμπεριφορά των πεζών στις διαβάσεις.

Project Happiness: Αντίθετη συνάντηση οχημάτων από τον Παντελή Κουνιάδη

Παρ, 22/02/2019 - 09:33

Όλοι έχουμε τύχει οδηγώντας να συναντηθούμε σε στενό δρόμο με ένα αντιθέτως κινούμενο όχημα. Αν δεν προβλέψουμε έγκαιρα αυτή μας τη συνάντηση μπορεί να καθυστερήσουμε αρκετά να απεμπλακούμε και να δημιουργήσουμε ένα μικρό κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ο Παντελής Κουνιάδης, από τη Σχολή Οδηγών "Εκπαιδευτική", μας κάνει μία… πρακτική εξάσκηση στο δρόμο.

Project Happiness: Παραχώρηση προτεραιότητας από τον Παντελή Κουνιάδη

Τετ, 09/01/2019 - 10:53

Το ξέρετε ότι ενώ οδηγώντας μπορεί να έχουμε προτεραιότητα κάποιες φορές είναι προτιμότερο για την καλύτερη κυκλοφοριακή διευθέτηση να πρέπει να παραχωρήσουμε την προτεραιότητά μας; Ο Παντελής Κουνιάδης από τη σχολή οδηγών «Εκπαιδευτική» μας δείχνει τέτοιες περιπτώσεις οδηγώντας στην πόλη.

Project Happiness: Οδηγική συμπεριφορά στις διαβάσεις πεζών από τον Παντελή Κουνιάδη

Τετ, 02/01/2019 - 16:59

Η κυκλοφορία στην πόλη μας είναι γενικά δύσκολη. Αλλά εκτός από τα οχήματα δικαιώματα έχουν και οι πεζοί. Γι’ αυτό άλλωστε και στο κέντρο της πόλης υπάρχουν οι διαβάσεις πεζών. Ποια είναι η οδηγική μας συμπεριφορά όταν συναντάμε διάβαση και ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε; Ο δάσκαλος οδήγησης Παντελής Κουνιάδης μας πάει μια… βόλτα για να τα διαπιστώσουμε.

Project Happiness: Οδηγική συμπεριφορά στα οχήματα έκτακτης ανάγκης από τον Παντελή Κουνιάδη

Τετ, 26/12/2018 - 15:29

Οδηγώντας το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό μας σίγουρα όλοι έχει τύχει να συναντήσουμε ένα όχημα άμεσης ανάγκης, ένα πυροσβεστικό δηλαδή, ή ένα ασθενοφόρο, ένα περιπολικό που με τη σειρήνα του μας προειδοποιεί ότι θέλει άμεσα να του ανοίξουμε χώρο να περάσει για να επέμβει γρήγορα όπου χρειάζεται. Κι εμείς, αλήθεια, ανοίγουμε χώρο; Σε συνεργασία λοιπόν με τη σχολή οδηγών Εκπαιδευτική και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, πήραμε ένα όχημα της Πυροσβεστικής ξεκινώντας από το αμαξοστάσιό της και κάναμε μια… βόλτα στην πόλη. Δείτε τις οδηγικές αντιδράσεις μας στο άκουσμα της σειρήνας, με τη βοήθεια του Παντελή Κουνιάδη.

Θεματικές ενότητες