Με επιτυχία η ημερίδα «Μέτρα ασφάλειας και αυτοπροστασίας στις ΑΕΝ Χίου & Οινουσσών»

ΟΑΣΠ: Ξεκινά προσεισμικός έλεγχος σε χιλιάδες δημόσια κτήρια
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 08/03/2024 - 14:10

Ο Δήμος Χίου και η Περιφερειακή Ενότητα Χίου διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Μέτρα ασφάλειας και αυτοπροστασίας στις ΑΕΝ Χίου & Οινουσσών», το πρωί της Παρασκευής στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας βρέθηκε στη Χίο ο Δρ. Βασίλειος Μώκος, Γενικός Διευθυντής ΟΑΣΠ που αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό προσεισμικό έλεγχο που ξεκινά για τα κτήρια.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε, στην σχετική πλατφόρμα έγιναν 33.000 εγγραφές φορέων με σαφώς μεγαλύτερο αριθμό κτηρίων που θα πρέπει να ελεγχθούν από ειδικά κλιμάκια, με προτεραιότητα σε κτήρια που στεγάζονται σχολεία και νοσοκομεία, εκτιμώντας ότι ο αριθμός  τους ανέρχεται σε 20.000 κτήρια.

Για μια σημαντική ημερίδα που εστιάζει στα θέματα ασφάλειας, που είναι πρωταρχικά για κάθε ναυτικό, έκανε λόγο ο διοικητής της ΑΕΝ Μηχανικών Γιάννης Μάργαρης, προσθέτοντας ότι παρόμοιες δράσεις θα έχουν και συνέχεια.

Για την σωστή αντιμετώπιση ενός περιστατικού που θα συμβεί μια μόνο φορά αλλά θα πρέπει να διαχειριστεί με γνώση και ψυχραιμία έκανε λόγο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Σταύρος Καπελαρίδης.

Ικανοποίηση και από πλευράς διοργανωτών για το κατάμεστο Ομήρειο, με τους Παντελή Βρουλή και Γιώργο Ζώα, Αντιπεριφερειάρχη Χίου και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χίου αντίστοιχά, να τονίζουν ότι είναι βασικό για κάθε πολίτη να γνωρίζει μέτρα αυτοπροστασίας.

me_epityhia_i_imerida_metra_asfaleias_kai_aytoprostasias_stis_aen_hioy_oinoysson

Σχετικά Άρθρα