Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον ρουκετοπόλεμο

Παρ, 17/02/2017 - 15:03

Με ζητούμενο την αναβίωση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου,  στο μέτρο που του πρέπει, χθες πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συνάντηση, που αυτή τη φορά έγινε στο πρώην Δημαρχείο Βροντάδου, με μέλη του Συλλόγου Βρονταδουσιακών Εθίμων και με τον Αντιδήμαρχο, Ματθαίο Φαφαλιό, το δημοτικό σύμβουλο Απόστολο Τζιώτη, τον Πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, Μάρκο Κοσμά και τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας,  Νίκο Νύκτα και Αντ. Καλαγκιά.

Σε δηλώσεις του στην "Α"  ο κ. Νύκτας αναφέρθηκε στη δουλειά που έχει κάνει ο συγκεκριμένος Σύλλογος, στις επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα αφ'ενός για να υπάρχει επαναφορά στις ρίζες του εθίμου  από τους ρουκετατζήδες, αφετέρου για να πεισθούν οι περίοικοι των εκκλησιών Αγ. Μάρκου και Παναγίας ότι θα μειωθεί αισθητά ο αριθμός των ρουκετών και θα προστατευτούν σωστά τα σπίτια τους.

"Όλοι έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα, τα παιδιά του συλλόγου έχουν δουλέψει αρκετά και βρίσκονται σε έναν καλό δρόμο", ανέφερε ο Νίκος Νύκτας, ο οποίος - όπως και όλοι- τελεί σε αναμονή για το εάν θα επιτευχθεί ο στόχος. Με δεδομένο πάντως ότι τα χρονικά περιθώρια πιέζουν (ακόμη και για να γίνουν οι εργασίες θωράκισης των σπιτιών) το σίγουρο είναι ότι η όποια αναμονή πλησιάζει προς το τέλος της.

Σχετικά Άρθρα