Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

384 παιδιά στην ΒΙΑΛ αντί για γράμματα παίζουν… πόλεμο

Το υπουργείο Παιδείας… μελετά το θέμα
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 16/01/2018 - 17:38
Οι υπεύθυνες του υπ. παιδείας

Πάλι καλά που το… μελετά. Βεβαίως όσα χρόνια έχουμε προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, κανονικά έπρεπε να κάνουμε… εξαγωγή τεχνογνωσίας αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

Ετσι σήμερα στα γραφεία της Περ. Ενότητας συνομίλησαν με τους Προϊσταμένους εκπάιδευσης η Αγγελική Αρώνη και Βάσω Κατριβάνου, υπεύθυνες από το υπουργεί Παιδείας για την μόρφωση των προσφυγόπουλων.

Γνωρίσαμε τι κάνετε στη Χίο, μας είπαν, για όσα παιδιά καταφέρνουν και μπαίνουν στις τάξεις και είσαστε αξιέπαινοι. Αυτό που μελετάμε τώρα είναι να δοκιμάσουμε δομές ώστε τα παιδιά των προσφύγων – μεταναστών να πηγαίνουν τουλάχιστον τις απογευματινές ώρες σε Σχολεία, αλλά λεπτομέρειες θα δούμε στην ΒΙΑΛ, η οποία αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 384 παιδιά. Μόλις είμαστε έτοιμοι θα ανακοινώσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα μορφώνονται τα προσφυγόπουλα.

Να ελπίσουμε, συμπληρώνουμε εμείς αυτό να γίνει πρίν τα παιδιά πάνε… φαντάροι.

 Με την ευκαιρία ας σημειωθεί ότι στην Τουρκία, που φιλοξενεί 2,5 εκατομμύρια Σύρους κυρίως πρόσφυγες, μοναδικός λόγος απέλασης, που υπάρχει, είναι αν ο γονιός δεν στέλνει υποχρεωτικά τα παιδιά του στο Σχολείο.

Δεν είναι δύσκολο να σκεφτούμε ποιούς  θα δικαιώσει η ζωή. Η Τουρκία εκπαιδεύει μελλοντικούς Τούρκους πολίτες ή συμπαθούντες ή γνώστες της Τουρκικής γλώσσας  και εμείς εκπαιδεύουμε… Ταλιμπάν.

 

epitopia_episkepsi_gia_tropoys_morfosis_prosfygopoylon

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 15:41

Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τις προσκλήσεις υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τις δομές γενικής και ειδικής αγωγής, όπως ενημερώνει η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, προκειμένου να καταρτιστούν οι πίνακες αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα προτρέπει τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν τις παρακάτω ιστοσελίδες:

https://opsyd.sch.gr

https://www.minedu.gov.gr

https://dide.chi.sch.gr