Χίος, Τετάρτη 8 Απριλίου

Project Happiness

 • project_happiness_46i_ekpompi_180320

  Εν μέσω… κορωνοϊού αυτό το επεισόδιο του Project Hapiness και αφού οι ειδικοί μας προτρέπουν να μείνουμε σπίτι, καθίστε αναπαυτικά και παρακολουθήστε χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα που θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον αλλά και συντροφιά, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Θα κάνουμε αρχή με το πώς θέτουμε όρια στα παιδιά σε σχέση με το σώμα τους, με τη βοήθεια της ψυχολόγου Μαρίνας Μποζάνη, θα μάθουμε από έγκυρα χείλη, του ιατρού ενδοκρινολόγου Γιάννη Γεωργιάδη, τι πρέπει να προσέχουν αυτό το διάστημα έξαρσης του COVID 19 οι διαβητικοί, θα χορέψουμε… zumba στο γυμναστήριο «Ηρακλής», θα δούμε τα βήματα για να ράψουμε ρούχα σε ένα ατελιέ, όπως της Κάλλιας Καλίκα και θα ακούσουμε χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για το ανδρικό ντύσιμο από τον Κων/νο Σκαπινάκη του καταστήματος Signature by Constantine.

 • project_happiness_45i_ekpompi_110320

  Παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας εμείς εδώ πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού μας, με θέματα που πιστεύουμε ότι θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον και σε αυτό το επεισόδιο. Κάνουμε αρχή με μόδα, μαθαίνοντας από την Δέσποινα Παπαγιαννάκη του καταστήματος Fransa της Χίου ποιο είναι το απόλυτο τζιν της σεζόν, συνεχίζουμε στο… πνεύμα των ημερών και ενημερωνόμαστε από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μάνο Βουγαζιανό για τον κορωνοϊό στα κατοικίδια, ακολούθως γνωρίζουμε από τη φυσικοθεραπεύτρια Σταματία Φωτεινού το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή μας μέσω ψυχοθεραπείας, που μας συνιστά η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάι, βλέπουμε τα προβλήματα και την αντιμετώπιση του τριχωτού της κεφαλής, από τον κομμωτή και ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου Hair Play Αλέξανδρο Βαβούλη, ενώ τέλος μαθαίνουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας με την ορθογραφία με την καθοδήγηση της φιλολόγου και ειδικής παιδαγωγού Βιργινίας Μαρτάκη.

 • project_happiness_44i_ekpompi_040320

  Project Happiness σε εξέλιξη, στην εκπνοή του χειμώνα και τι δεν έχουμε σε αυτό το επεισόδιο… Κάνουμε αρχή με ένα καλό πρωινό, τη συνταγή του οποίου μας παρουσιάζει ο σεφ της «Πιπερόριζας», του καλύτερου café brunch της Χίου, Μάκης Νάσος, συνεχίζουμε με tips για μοντέρνο ντύσιμο, από την Δέσποινα Παπαγιαννάκη του καταστήματος Raxevsky Χίου, διαπιστώνουμε τη σχέση διατροφής και οστεοπόρωσης, με τη βοήθεια του κλινικού διαιτολόγου Αλέξανδρου Κουκούλη, θυμόμαστε τις πινακίδες και τις διαγραμμίσεις απαγόρευσης στάσης – στάθμευσης, από τον δάσκαλο οδήγησης Παντελή Κουνιάδη της σχολής οδηγών «Εκπαιδευτική», γνωρίζουμε την ψυχογενή βουλιμία με την ψυχολόγο Μαριάννα Κριμιζή και διαλέγουμε νυφικό ανάλογα με το σωματότυπό μας, όπως μας καθοδηγεί η Κάλλια Καλίκα από το Atelier Kallia.

 • project_happiness_43i_ekpompi_190220

  Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει γι’ αυτό κι εμείς σε αυτό το επεισόδιο μαθαίνουμε από τώρα από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μάνο Βουγαζιανό πώς μπορούμε να πάμε διακοπές με το κατοικίδιό μας. Πλησιάζοντας προς το Πάσχα θα έχουμε και το πρώτο κύμα γάμων της χρονιάς, οπότε καλό είναι να γνωρίζουν οι μέλλουσες νύφες με τι κριτήρια μπορούν να διαλέξουν νυφικό, όπως μας καθοδηγεί η Κάλλια Καλίκα από το Atelier Kallia. Στη συνέχεια βλέπουμε πώς μπορούμε να επικοινωνούμε με κωφούς χωρίς να γνωρίζουμε τη νοηματική γλώσσα, με τη βοήθεια της φιλολόγου και ειδικής παιδαγωγού Βιργινίας Μαρτάκη, μαθαίνουμε για τον σχολικό εκφοβισμό αλλά από την πλευρά του θύτη, από την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, γνωρίζουμε τη σκολίωση από τη φυσικοθεραπεύτρια, μέλος του παρ. Χίου-Λέσβου-Σάμου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Σταματία Φωτεινού και τέλος απλές τεχνικές kickboxing, από τον Κων/νο Κωστάζο, εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών, του γυμναστηρίου «Ηρακλής».

 • project_happiness_42i_ekpompi_120220

  Σε αυτό το επεισόδιο του Project Happiness ξεκινάμε με τη γνωριμία ενός ακόμη αυτοάνοσου ρευματικού νοσήματος, της αγκυλοποιητικής ή αγκυλωτικής σπονδυλοαρθρίτιδας, από την ειδική ρευματολόγο Όλγα Λουκαδάκη, μετά πάμε για ψώνια, καθότι περίοδος εκπτώσεων, υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Σκαπινάκη από το κατάστημα Signature by Constantine, μαθαίνουμε για τα όρια και τη σημασία τους στις διαπροσωπικές σχέσεις, από την ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια Διδάκτωρ Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάι, θυμόμαστε ποιες είναι οι σωστές θέσεις που πρέπει να παίρνουμε στο δρόμο οδηγώντας με τη βοήθεια του Παντελή Κουνιάδη από τη Σχολή Οδηγών "Εκπαιδευτική" και τέλος γνωρίζουμε το παιδικό πολυκαρότσι από τη Δέσποινα Φράγκου του καταστήματος "Λητώ" της Χίου.

 • project_happiness_41i_ekpompi_050220

  Σε αυτό το επεισόδιο για αρχή πάμε γυμναστήριο. Πού αλλού; Στον «Ηρακλή», όπου γνωρίζουμε το Step Aerobic. Μετά πηγαίνουμε κομμωτήριο και με τη βοήθεια του Αλέξανδρου Βαβούλη μαθαίνουμε πώς να φροντίζουμε τα ταλαιπωρημένα μας μαλλιά. Ακολουθεί μια βόλτα στη Yamaha Χίου, γιατί είχαμε αφήσει στη μέση το πώς επιλέγουμε δίκυκλο. Στη συνέχεια ο ενδοκρινολόγος Γιάννης Γεωργιάδης μας μιλά για τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα. Κι επειδή διανύουμε περίοδο εκπτώσεων πάμε και στο Raxevsky Χίου όπου η Δέσποινα Παπαγιαννάκη μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για τις αγορές μας. Τέλος ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός μας λέει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πυομήτρα στα ζώα συντροφιάς.

 • project_happiness_40i_ekpompi_290120

  Σε αυτό το επεισόδιο αρχικά ασχολούμαστε με μόδα και βλέπουμε με τη βοήθεια του Κων/νου Σκαπινάκη από το κατάστημα Signature by Constantine ποια είναι τα διαχρονικά ανδρικά ντυσίματα και οι συνδυασμοί τους, ακολούθως θυμόμαστε πώς πρέπει να κυκλοφορούμε με φωτεινούς σηματοδότες στην πόλη, από τη δασκάλα οδήγησης Ειρήνη Κόρμαλου, της Σχολής Οδηγών «Εκπαιδευτική», μαθαίνουμε πώς οι έφηβοι βλέπουν τις σχέσεις των δύο φύλων, μέσω της ψυχολόγου Μαρίνας Μποζάνη, για όσους έχουν προβλήματα στάσης σώματος πάμε στο γυμναστήριο «Ηρακλής» και βλέπουμε ασκήσεις μέσω οργάνων ώστε να τη βελτιώσουμε, ενώ τέλος ο κτηνίατρός μας, Μάνος Βουγαζιανός μας μιλάει για τη γενική αναισθησία στα κατοικίδια.

 • project_happiness_39i_ekpompi_220120

  Στην καρδιά του χειμώνα ευελπιστούμε να σας κρατήσουμε όμορφη συντροφιά και σε αυτό το επεισόδιο και να σας… ζεστάνουμε με τα ενδιαφέροντα θέματα που έχουν ετοιμάσει οι ειδικοί μας. Για αρχή πάμε κομμωτήριο για Ombre – Balayage και φυσικά ξανοίγματα με τον κομμωτή Αλέξανδρο Βαβούλη από το Hair Play, στη συνέχεια θα δούμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε το λεξιλόγιο των παιδιών, με τη βοήθεια της φιλολόγου-ειδικής παιδαγωγού Βιργινίας Μαρτάκη, φτιάχνουμε T-shirt για τη μαμά και την κόρη στο ατελιέ της Κάλλιας Καλίκα, διαλέγουμε δωμάτιο για το μωράκι μας, με την καθοδήγηση της Δέσποινας Φράγκου από το κατάστημα "Λητώ" της Χίου, στη συνέχεια θα δούμε τι πρέπει να προσέχουμε διαλέγοντας δίκυκλο με τη βοήθεια του Δημήτρη Γιαμά από το κατάστημα Yamaha Χίου και τέλος γνωριζόμαστε με την... οστεοπόρωση δια του γιατρού-ενδοκρινολόγου Γιάννη Γεωργιάδη.

 • project_happiness_38i_ekpompi_150120

  Σε αυτό το επεισόδιο ασχολούμαστε αρχικά με τη βλαισοπλατυποδία, με τη βοήθεια της της φυσικοθεραπεύτριας, μέλους του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, παράρτημα Χίου-Λέσβου-Σάμου, Σταματίας Φωτεινού, στη συνέχεια πάμε στο γυμναστήριο "Ηρακλής" να κάνουμε… Brazilian Hips, μαθαίνουμε πώς να οδηγούμε ασφαλώς με το κινητό τηλέφωνο, με την καθοδήγηση του Μιχάλη Κουτρή, εκπαιδευτή οδήγησης από τη Σχολή Οδηγών "Εκπαιδευτική", γνωρίζουμε όλα όσα πρέπει για το αποφρακτικό σύνδρομο των κατοικιδίων, από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μάνο Βουγαζιανό, ενώ τέλος πάμε στη ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια διδάκτωρ Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάι να δούμε πώς μπορεί η ψυχοθεραπεία στα ζευγάρια να βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στην καλύτερη επικοινωνία τους.

 • project_happiness_37i_ekpompi_080120

  Νέα χρονιά, νέες εκπομπές με ολόφρεσκα θέματα που θα μας κρατήσουν και συντροφιά αλλά και αμείωτο το ενδιαφέρον, πιστεύουμε. Στο πρώτο επεισόδιο του 2020 κάνουμε αρχή με παιδικές κορδέλες και λαστιχάκια για τα μαλλιά από την Κάλλια Καλίκα, φτιάχνουμε σαλάτα με χαρουποπαξίμαδο στην Πιπερόριζα, γνωρίζουμε τα συμπτώματα της ψυχογενούς ανορεξίας με τη βοήθεια της ψυχολόγου Μαριάννας Κριμιζή αλλά και της παλινδρόμησης και της σχέσης της με τη διατροφή από τον κλινικό διαιτολόγο Αλέξανδρο Κουκούλη. Τέλος μαθαίνουμε με τον πλέον έγκυρο τρόπο όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα από την ειδική ρευματολόγο Όλγα Λουκαδάκη.

 • project_happiness_36i_ekpompi_181219

  Στην εκπνοή του χρόνου έχουμε και σε αυτό το επεισόδιο ενδιαφέροντα θέματα μέσω των ειδικών μας. Αρχικά, μέσω του ενδοκρινολόγου Γιάννη Γεωργιάδη μαθαίνουμε τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται ο σακχαρώδης διαβήτης, στη συνέχεια ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός μας λέει τι δεν πρέπει να τρώνε τα ζωάκια μας τις γιορτές, ο Αλέξανδρος Βαβούλης μας συμβουλεύει για τα γιορτινά μας χτενίσματα, μέρες που έρχονται…, ο Δημήτρης Γιαμάς δίνει απλές αλλά ουσιαστικές συμβουλές οδηγικής συμπεριφοράς και ο Παντελής Κουνιάδης εξειδικεύει αυτές τις συμβουλές για τις διαβάσεις πεζών.

 • project_happiness_35i_ekpompi_111219

  Στο σημερινό επεισόδιο Project Happiness αρχικά επισκεπτόμαστε την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια Διδάκτωρ Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάι για να μάθουμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άγχος, στη συνέχεια γνωρίζουμε την ιατρική ειδικότητα του ρευματολόγου με τη βοήθεια της γιατρού Όλγας Λουκαδάκη. Παραμένουμε σε θέματα υγείας αλλά αυτή τη φορά για τα κατοικίδιά μας. Ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός μας μιλάει για τη στοματική υγιεινή τους. Κι επειδή γιορτές έρχονται πηγαίνουμε μέχρι το Signature by Constantine να δούμε πώς θα ντυθούμε τις μέρες αυτές. Τέλος κλείνουμε με μια βόλτα στην πόλη. Ο Μιχάλης Κουτρής από τη Σχολή Οδηγών «Εκπαιδευτική» μας δείχνει πώς πρέπει να κινούμαστε στις διαβάσεις και σαν οδηγοί αλλά και σαν πεζοί.

 • project_happiness_34i_ekpompi_041219

  Πρώτη εκπομπή του Δεκέμβρη, ενός μήνα που τελειώνει τη χρονιά για να αρχίσει μία νέα. Ευκαιρία λοιπόν να δούμε κάποια πράγματα αλλιώς, βάζοντάς τα σε τάξη, με τη βοήθεια των ειδικών μας. Έτσι σήμερα η ψυχολόγος Μαριάννα Κριμιζή μας μιλά για την οικογενειακή ψυχοθεραπεία, ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Αλέξανδρος Κουκούλης μας μιλά για το σπλαχνικό λίπος, το οποίο για να αντιμετωπίσουμε πάμε γυμναστήριο. Στο Hercules Athletic & Fitness Center δοκιμάζουμε το Cross Training, αλλά επειδή η γυμναστική μας ανοίγει την όρεξη, συναντάμε στην Πιπερόριζα, στο καλύτερο cafe brunch της πόλης, τον Μάκη Νάσο που μας δείχνει μία συνταγή για burger κοτόπουλο. Τέλος, για να μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτινών ημερών φτιάχνουμε με τα χεράκια μας και με την καθοδήγηση της Κάλλιας Καλίκα ένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό μαξιλαράκι.

 • project_happiness_33i_ekpompi_271119

  Η επιχείρηση ευτυχία επιστρέφει στους δέκτες σας γι’ ακόμη μία τηλεοπτική σεζόν, με νέα θέματα και νέους experts που σίγουρα θα μας κάνουν να δούμε τη ζωή αλλιώς. Σήμερα ξεκινάμε με την φιλόλογο και ειδική παιδαγωγό Βιργινία Μαρτάκη που θα μας δώσει πρακτικές συμβουλές για να αγαπήσουν οι μαθητές τα αρχαία Ελληνικά, θα συνεχίσουμε με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη που μας λέει πότε ενδείκνυται με το παιδί μας να επισκεφτούμε ψυχολόγο, ενώ ακολούθως η Δέσποινα Φράγκου από το κατάστημα Λητώ μας εξηγεί με τι κριτήρια θα διαλέξουμε παιδικό καθισματάκι για το αυτοκίνητο. Δεν τελειώσαμε… H Κάλλια Καλίκα μας φιλοξενεί στο ατελιέ της και μας καθοδηγεί σχετικά με τα βασικά εργαλεία που θα χρειαστούμε για να ξεκινήσουμε ράψιμο, πάμε γυμναστήριο να δούμε πώς η γυμναστική pilates μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους της μέσης και η φυσικοθεραπεύτρια Σταματία Φωτεινού μας δείχνει πώς να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το αυχενικό σύνδρομο.

facebook instagram youtube

Η ιδέα

Σε μία καθημερινότητα που αλλάζει συνεχώς το Project Happiness φιλοδοξεί να δώσει λύσεις αλλά και ιδέες, απαντήσεις και προτάσεις. Άνθρωποι που αγαπούν τη δουλειά τους μοιράζονται μαζί μας πολύτιμες συμβουλές, που θα βελτιώσουν τη ζωή μας.

Ομορφιά, ψυχολογία, υγεία και διατροφή,μαγειρική, μόδα, fitness, ιδέες για τον κήπο μας, βόλτες στην πόλη μας αλλά και κάθε τι ακόμα που μας προσφέρει μια εναλλακτική προσέγγιση σε καθημερινά θέματα!

Κάθε εκπομπή αποτελείται από 6 - 7 διαφορετικά θεματικά video πεντάλεπτης διάρκειας, με την επιμέλεια της ομάδας ειδικών Project Happiness. Μια ολόφρεσκη τηλεοπτική πρόταση από την εταιρεία παραγωγής TruthWebMedia που θα προβάλλεται στο Αλήθεια TV κάθε Τετάρτη στις 19:00 και στις 23:00 και σε επανάληψη κάθε Πέμπτη στις 15:00.

Η ομάδα