Project Happiness

 • project_happiness_81i_ekpompi_1252021

  Σε αυτό το επεισόδιο της επιχείρησης... ευτυχίας, που ολοκληρώνει ακόμη έναν κύκλο, κάνουμε αρχή γνωρίζοντας μέσω της ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας Φωτεινής-Ελβίσας Φρροκάι τους… θυμωμένους ανθρώπους, συνεχίζουμε με οδηγικές συμβουλές από τον Μιχάλη Κουτρή της σχολής οδηγών "Εκπαιδευτική", ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός μας θυμίζει τις δυσπλασίες ισχίων σκύλων και τελειώνουμε με την ψυχική υγεία της τρίτης ηλικίας στην οποία κάνει αναφορά η ψυχολόγος του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου Ζέττα Σταματελοπούλου.

 • project_happiness_80i_ekpompi_552021

  Νέο επεισόδιο με καινούρια και παλιά θέματα. Καταρχάς γνωρίζουμε το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου, από την επιστημονική του υπεύθυνη, ψυχολόγο Ελευθερία Μπινίκου, στη συνέχεια βλέπουμε γιατί και πώς πρέπει να αποφεύγουμε τα ζώα μας να γίνονται παχύσαρκα, με τη βοήθεια του στρατιωτικού κτηνίατρου Μάνου Βουγαζιανού, θυμόμαστε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν πεζοί στις διαβάσεις με την καθοδήγηση του Μιχάλη Κουτρή από τη Σχολή Οδηγών «Εκπαιδευτική» και τέλος γνωρίζουμε από την ψυχολόγο Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάι την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

   

 • project_happiness_79i_ekpompi_2842021

  Λίγο πριν το Πάσχα του 2021 αυτό το επεισόδιο που περιλαμβάνει διάφορα θέματα. Αρχικά γνωριζόμαστε, μέσω της Κωνσταντίνας Γιακούμα, από το onclicksales.gr, με κάποια από τα πολυάριθμα τοπικά προϊόντα μας και μαθαίνουμε τα χαρακτηριστικά τους, ακούμε στη συνέχεια από την ψυχολόγο Μαρία Τσικουδή-Καλαγκιά πώς μπορούμε να εκπαιδευτούμε στο ρόλο του… γονέα, βλέπουμε από τη Δέσποινα Λαπαρδά του Αγρόκοσμου πώς μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας terrarium και τέλος ενημερωνόμαστε από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μάνο Βουγαζιανό για τροφές και καταστάσεις που επηρεάζουν τα κατοικίδιά μας την πασχαλινή περίοδο.

   

 • project_happiness_78i_ekpompi_2142021

  Σε αυτήν την, γι’ ακόμη μία φορά, ιδιαίτερη άνοιξη και πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, μαζί σας ένα ακόμη επεισόδιο της επιχείρησης ευτυχία. Σε αυτό βλέπουμε τι σημαίνει να είσαι δύσθυμος, με τη βοήθεια της ψυχολόγου Φωτεινής-Ελβίσας Φρροκάι, ποια είναι η νέα τάση της μόδας στο… σπίτι, από την Ειρήνη Κρεατσούλα του καταστήματος Secret, πόσο σημαντικό και ευεργετικό για την υγεία μας είναι το γέλιο, από την ψυχολόγο Μαρία Κωστούλα του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου και τέλος θυμόμαστε τρόπους βαφής και διακόσμησης των πασχαλινών αβγών από την αρχιτέκτονα Δώρα Μαγγανά.

   

 • project_happiness_77i_ekpompi_1442021

  Στα μέσα του Απρίλη και για ακόμη μία εβδομάδα θα σας κρατήσουμε συντροφιά με ενδιαφέροντα, θέλουμε να πιστεύουμε, θέματα. Για αρχή βλέπουμε, με τη βοήθεια της ψυχολόγου Μαρίας Τσικουδή-Καλαγκιά, πώς ο θυμός μπορεί να σκοτώσει τη σχέση με τον σύντροφό μας, στη συνέχεια γνωρίζουμε από τη Δέσποινα Λαπαρδά του γεωπονικού καταστήματος “Αγρόκοσμος”, φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού μας, μαθαίνουμε από τον στρατιωτικό κτηνίατρο τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται το ωταιμάτωμα των κατοικιδίων και τέλος, λόγω και εποχής, η φωτογράφος Σοφία Κυριακοπούλου μας θυμίζει πώς μπορούμε να βγάλουμε όμορφες φωτογραφίες.

   

 • project_happiness_76i_ekpompi_742021

  Με την άνοιξη να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της και τα πρώτα χελιδόνια να επιστρέφουν στη χώρα μας αυτό το επεισόδιο. Τα ξανθά μαλλιά και οι ιδιαιτερότητές τους μας απασχολούν αρχικά, με τον Αλέξανδρο Βαβούλη από το κομμωτήριο Hair Play, στη συνέχεια μαθαίνουμε από την Βιβή Σιδηροφάγη, Πρόεδρο και Διευθύντρια του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου για την πολυποίκιλη δραστηριότητα του Κέντρου που αισίως συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής, βλέπουμε με τη βοήθεια της Συμβούλου Ψυχικής Υγείας και ειδικής θεραπευτικού παιχνιδιού, Μαρίνα Κουρέλη, πώς μπορούμε να έχουμε έναν ασφαλή δεσμό με το παιδί μας ενώ τέλος θυμόμαστε από την Κάλλια Καλίκα του ομώνυμου ατελιέ πώς να κάνουμε σωστή επιλογή νυφικού.

   

 • project_happiness_project_happiness_75_310321

  Με νέα και παλιά θέματα αυτό το επεισόδιο. Κάνουμε αρχή με ένα νέο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ενηλίκων με αναπτυξιακές διαταραχές από το Κέντρο Παιδιού & Εφήβου, συνεχίζουμε μαθαίνοντας από τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας και Ειδική Θεραπευτικού Παιχνιδιού, Μαρίνα Κουρέλη, τι δεν είναι το θεραπευτικό παιχνίδι, θυμόμαστε τη βιταμίνη D και τη σημασία της με τη βοήθεια του διαιτολόγου Αλέξανδρου Κουκούλη και κλείνοντας γνωρίζουμε από την αρχιτέκτονα Δώρα Μαγγανά τι είναι ο βιοκλιματικός σχεδιασμός και η ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων.

 • project_happiness_74i_ekpompi_2432021

  Παραμονή μίας ακόμη εθνικής επετείου αυτό μας το επεισόδιο και ας παρακολουθήσουμε τα θέματα που ετοίμασαν οι ειδικοί μας. Καταρχάς βλέπουμε με τη βοήθεια της καθηγήτριας φυσικής αγωγής Σέβης Κωστοπούλη πώς μπορούν να ασχοληθούν με τη γνωστή μέθοδο γυμναστικής pilates άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, στη συνέχεια μαθαίνουμε για το σακχαρώδη διαβήτη της… γάτας, από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μάνο Βουγαζιανό. Οι γονείς αλλά και οι μαθητές θυμόμαστε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος των εξετάσεων από τη φιλόλογο και ειδική παιδαγωγό Βιργινία Μαρτάκη αλλά και η συμβουλευτική ψυχολόγος Σοφία Ζαννίκου μας μιλάει για το άγχος γενικότερα.

   

 • project_happiness_73i_ekpompi_1732021

  Εν μέσω Μάρτη αλλά εν αναμονή της άνοιξης αυτό το επεισόδιο με διάφορα θέματα που ετοίμασαν και πάλι οι ειδικοί της εκπομπής. Αυτή τη φορά ξεκινάμε μαθαίνοντας για το θεραπευτικό παιχνίδι, από τη σύμβουλο ψυχικής υγείας Μαρίνα Κουρελή, συνεχίζουμε γνωρίζοντας την επιληψία στους σκύλους και στις γάτες, από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μάνο Βουγαζιανό, η Δέσποινα Λαπαρδά από τον Αγρόκοσμο μας μιλά για τους κάκτους και τα παχύφυτα και τέλος θυμόμαστε μνημεία, διατηρητέα κτήρια και παραδοσιακούς οικισμούς από... αρχιτεκτονικής πλευράς, με τη βοήθεια της αρχιτέκτονος Αγγελικής Λω.

   

 • project_happiness_71i_ekpompi_332021

  Πρώτη εκπομπή του πρώτου μήνα της άνοιξης του 2021. Οπότε και ξεκινάμε με μόδα, μόδα που κάνει κύκλους όπως μας δείχνει η Δέσποινα Παπαγιαννάκη από τα καταστήματα Fransa & Raxevsky. Βλέπουμε όμως και τα ρούχα της μαννούλας που αποκτά στο μαιευτήριο το μωράκι της, από την Ειρήνη Κρεατσούλα του Secret. Κι επειδή η πανδημία καλά κρατεί ακούμε συμβουλές για γονείς εν μέσω… κρίσης, από την ψυχολόγο Μαρία Τσικουδή-Καλαγκιά. Τέλος θυμόμαστε με τη βοήθεια του στρατιωτικού κτηνίατρου Μάνου Βουγαζιανού και της ψυχολόγου Φωτεινής-Ελβίσας Φρροκάι, πώς μπορούν να συνυπάρξουν στο σπίτι τα κατοικίδια και τα παιδιά.

   

 • project_happiness_70i_ekpompi_2422021

  Ο Φλεβάρης τελειώνει, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μαζί του τελειώνει και ο χειμώνας και πάμε λίγο να σας ανεβάσουμε διάθεση κάνοντας αρχή στο σημερινό επεισόδιο με… ορχιδέες, για τις οποίες μας μιλά η Δέσποινα Λαπαρδά από τον Αγρόκοσμο. Ακολούθως μαθαίνουμε από την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Αποστολία Ξηρομερίσιου πώς να βοηθήσουμε ένα παιδί να διαχειριστεί μία απώλεια και ένα πένθος, ενώ ο κτηνίατρός μας, Μάνος Βουγαζιανός μας μιλάει για την ατοπική δερματίτιδα του σκύλου. Τέλος βλέπουμε όμορφα χειροποίητα ρουχαλάκια για νεογέννητα μωράκια από την Κάλλια Καλίκα του ομώνυμου ατελιέ.

   

 • project_happiness_69i_ekpompi_1722021

  Σε αυτό το επεισόδιο Project Happiness βλέπουμε από την Αγγελική Θρουβάλα του Pastry Sinners τα βασικά εργαλεία ζαχαροπλαστικής, ακολούθως μαθαίνουμε από τον Αλέξανδρο Βαβούλη του κομμωτηρίου Hair Play πώς μπορούμε να περιποιηθούμε σωστά τα βαμμένα μας μαλλιά, ο Αλέκος Ευγενής από το Κέντρο Shoes μας λέει τι δερμάτινα παπούτσια να διαλέξουμε στις εκπτώσεις και τέλος ενημερωνόμαστε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, ειδικά για τα παιδιά, στο διαδίκτυο, μέσω μίας διαδικτυακής, αποκαλυπτικής και συνάμα σοκαριστικής έρευνας, που πραγματοποίησε το «Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου.

 • project_happiness_68i_ekpompi_1022021

  Άλλο ένα επεισόδιο της επιχείρησης… ευτυχία κι ας δούμε τι θα δούμε σε αυτό. Θα μάθουμε λοιπόν, από την φυσικοθεραπεύτρια Αγγελική Μπάρα, τεχνικές πρόληψης μυοσκελετικών διαταραχών κατά την εργασία, θα γνωρίσουμε μέσω του στρατιωτικού κτηνίατρου Μάνου Βουγαζιανού τις νόσους ανώτερου αναπνευστικού της γάτας, θα δούμε από την Αποστολία Ξηρομερίσιου του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου, πόσο σημαντική είναι η οριοθέτηση στα παιδιά και τέλος θα ανακουφίσουμε με τη βοήθεια της καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Σέβης Κωστοπούλη, πόνους στον αυχένα και την πλάτη με το μέθοδο pilates.

 • project_happiness_67i_ekpompi_322021

  Να ‘μαστε αισίως και στον τελευταίο μήνα του χειμώνα, αλλά στην αρχή ακόμη της νέας χρονιάς και ευκαιρία να αναλογιστούμε λίγο τις σχέσεις μας με τους γύρω μας, για παράδειγμα με τα αδέλφια μας, όπως μας προτρέπει η ψυχολόγος Μαρία Τσικουδή-Καλαγκιά. Ίσως και ευκαιρία να ξεκινήσουμε γυμναστική σαν την μέθοδο PILATES, στην οποία μας μυεί η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Σέβη Κωστοπούλη από το SK Wellness studio αλλά και να θυμηθούμε τι είναι ο υποθυρεοειδισμός του σκύλου, από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μάνο Βουγαζιανό. Τέλος θα δούμε τι μας προτείνουν ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα παιδιά.

   

 • project_happiness_66i_ekpompi_2712021

  Με αγορά ξεκινά το σημερινό μας επεισόδιο. Αρχικά μαθαίνουμε από την Ειρήνη Κρεατσούλα του καταστήματος Secret αν υπάρχει ο τέλειος γυναικείος στηθόδεσμος, μετά βλέπουμε εκπτώσεις σε παπούτσια από τον Αλέκο Ευγενή του “Kentro Shoes”, ακολούθως γνωρίζουμε από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μάνο Βουγαζιανό μία συνήθη δυσάρεστη κατάσταση που πολλές φορές ταλαιπωρεί τα κατοικίδιά μας, τον εμετό και τέλος ακούμε ενδιαφέροντα πράγματα για την επίδραση του διαζυγίου στα παιδιά από την ψυχολόγο Πηνελόπη Σπεντζούρη του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου.

   

 • project_happiness_65i_ekpompi_2012021

  Σε αυτό το επεισόδιο της εκπομπής Project Happiness, εν μέσω πανδημίας, χειμώνα και με τα μαγαζιά πλέον ανοιχτά, πάμε πρώτα στην αγορά όπου η Δέσποινα Παπαγιαννάκη από το κατάστημα Fransa της Χίου μας δείχνει all time classic κομμάτια για τη γυναικεία ντουλάπα, στη συνέχεια γνωρίζουμε τα αερόφυτα από τη Δέσποινα Λαπαρδά του Αγρόκηπου, μαθαίνουμε τη σημασία των αγνών υλικών στην παρασκευή γλυκών, από την Αγγελική Θρουβάλα του Pastry Sinners και τέλος θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο αλλά υπαρκτό φαινόμενο, αυτό της ενδοοικογενειακής βίας, από τον παιδοψυχίατρο Γιώργο Πυλαρινό.

   

 • project_happiness_63i_ekpompi_1312021

  Στο επεισόδιο αυτό της επιχείρησης… ευτυχία ο στρατιωτικός κτηνίατρος Μάνος Βουγαζιανός μας μιλάει για τον υποθυρεοειδισμό του σκύλου, η ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Αποστολία Ξηρομερίσιου από το Κέντρο Παιδιού & Εφήβου, αναφέρεται στο θυμό των παιδιών, η φυσικοθεραπεύτρια Αγγελική Μπάρα μας δείχνει τη σωστή στάση σώματος στις καθημερινές μας δραστηριότητες ενώ τέλος ο Αλέξανδρος Βαβούλης από το κομμωτήριο Hair Play παρουσιάζει την τεχνική ξανοίγματος etoilage.

   

 • project_happiness_63i_ekpompi_-_612021

  Καλή Χρονιά! Σε αυτό το επεισόδιο κάνουμε αρχή με τη γνωριμία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου, από την ψυχιατρική νοσηλεύτρια Μαρία Ρημική, στη συνέχεια μαθαίνουμε για τον αναπαραγωγικό κύκλο του σκύλου και της γάτας, από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μάνο Βουγαζιανό, βλέπουμε με τη βοήθεια της makeup artist του καταστήματος Bonita, Κικής Ζαννάρα, τι πινέλα πρέπει να έχουμε απαραιτήτως στο νεσεσέρ μας και τέλος θέτουμε τους στόχους μας για τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε με την καθοδήγηση της ψυχολόγου Μαρίας Τσικουδή-Καλαγκιά.

 • project_happiness_62i_ekpompi_30122020

  Βαδίζουμε ολοταχώς προς την υποδοχή του νέου έτους, αδημονώντας μάλιστα να φύγει ο παλιός που τόσο πολύ μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί με την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε μικρούς & μεγάλους μας έχουν στρέψει εκτός των άλλων και σε εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών. Έτσι δικαίως και οι γονείς ανησυχούν για το χρόνο που δαπανούν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο. Πώς να το αντιμετωπίσουν μας εξηγεί ο παιδοψυχίατρος Γιώργος Πυλαρινός. Ακολούθως μαθαίνουμε από τη φυσικοθεραπεύτρια Αγγελική Μπάρα για την τεχνική Beautystim, που χρησιμοποιείται σε μυοσκελετικές παθήσεις αλλά και για αισθητικούς λόγους, καθώς και για τα φυτά που μπορούμε να τοποθετήσουμε σε εσωτερικούς χώρους από τη Δέσποινα Λαπαρδά του γεωπονικού καταστήματος «Αγρόκοσμος». Τέλος ξαναθυμόμαστε πώς φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικη πάβλοβα, από την Αγγελική Θρουβάλα του Pastry Sinners αφού κανείς δεν θα πει όχι όταν σερβιριστεί στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας.

 • project_happiness_61i_ekpompi

  Στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, που θα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Διαφορετικό όμως είναι λόγω πανδημίας και το εμπόριο που πλέον επιτρέπεται με τηλεαγορές και τηλεπαραγγελίες, όπως μας εξηγεί ο Αλέκος Ευγενής, από το Κέντρο Shoes. Όμως δεν πτοούμαστε. Συνεχίζουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας, ακόμη και φορώντας μάσκα, όπως μας δείχνει η Κική Ζαννάρα από το κατάστημα Bonita, μαθαίνουμε για τα μαλλιά μας όλα όσα αφορούν τις βαφές, από τον Αλέξανδρο Βαβούλη του κομμωτηρίου Hair Play και με τη βοήθεια ειδικών, σαν την ψυχολόγο Μαρία Τσικουδή-Καλαγκιά, γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε σωστά τα συναισθήματά μας αυτή τη δύσκολη περίοδο.

 • project_happiness_60i_ekpompi_161220

  Μπορεί το σκηνικό γύρω μας να μην είναι και στα καλύτερά του αλλά η επιχείρηση ευτυχία συνεχίζεται… Με τη βοήθεια των ειδικών μας θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να σας κρατήσουμε καλή παρέα αλλά και να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για να αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε. Σήμερα κάνουμε αρχή με ιδέες για να στολίσουμε το σπίτι μας, μέσω της Ρούλας Μονιούκα από το κατάστημα Regina. Ειδικά τώρα που πρέπει να μένουμε μέσα, τι πιο καλό παρά να δημιουργήσουμε και μία ευχάριστη εορταστική ατμόσφαιρα. Και μιας και το κλείσιμο στο σπίτι συνεπάγεται μεγαλύτερη ενασχόληση με τη μαγειρική, δείτε στη συνέχεια, από την Αγγελική Θρουβάλα του Pastry Sinners, μία πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη συνταγή. Όσο για το εμπόριο την εποχή του κορωνοϊού, βρίσκει κι αυτό σιγά σιγά το δρόμο του, όπως μας εξηγεί η Δέσποινα Παπαγιαννάκη από τα καταστήματα Raxevsky & Fransa της Χίου. Δεκέμβρης μήνας, ο πρώτος του χειμώνα και τι λέτε τα ζώα κρυώνουν; Σας έχουμε την απάντηση από τον στρατιωτικό κτηνίατρο Μάνο Βουγαζιανό, όπως και στο πώς αντιμετωπίζουμε και διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά όταν λένε ψέματα από την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Αποστολία Ξηρομερίσιου του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου.

facebook instagram youtube

Η ιδέα

Σε μία καθημερινότητα που αλλάζει συνεχώς το Project Happiness φιλοδοξεί να δώσει λύσεις αλλά και ιδέες, απαντήσεις και προτάσεις. Άνθρωποι που αγαπούν τη δουλειά τους μοιράζονται μαζί μας πολύτιμες συμβουλές, που θα βελτιώσουν τη ζωή μας.

Ομορφιά, ψυχολογία, υγεία και διατροφή,μαγειρική, μόδα, fitness, ιδέες για τον κήπο μας, βόλτες στην πόλη μας αλλά και κάθε τι ακόμα που μας προσφέρει μια εναλλακτική προσέγγιση σε καθημερινά θέματα!

Κάθε εκπομπή αποτελείται από 6 - 7 διαφορετικά θεματικά video πεντάλεπτης διάρκειας, με την επιμέλεια της ομάδας ειδικών Project Happiness. Μια ολόφρεσκη τηλεοπτική πρόταση από την εταιρεία παραγωγής TruthWebMedia που θα προβάλλεται στο Αλήθεια TV κάθε Τετάρτη στις 19:00 και στις 23:00 και σε επανάληψη κάθε Πέμπτη στις 15:00.

Η ομάδα