Χίος, Δευτέρα 25 Ιουνίου

Επέστρεψαν, ως απαράδεκτα, τα βιβλία των θρησκευτικών στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Γονείς μαθητών του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 13/11/2017 - 14:57

Μια κούτα με βιβλία θρησκευτικών των τάξεως Γ’ Δ’ Ε’ και Στ’ κατέθεσε στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου,  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων, συνοδευόμενα με έγγραφη δήλωση διαμαρτυρίας, υπογεγραμμένη από την πλειοψηφία των γονέων όλων των τάξεων.

Πρόκειται για μια κίνηση στην οποία έχουν προχωρήσει κι άλλοι σύλλογοι γονέων πανελλαδικά, διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο των νέων βιβλίων θρησκευτικών.

 Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχ. Κέντρου Καμποχώρων, οι γονείς βρίσκονται στη θέση αυτή «διότι τα νέα βιβλία των θρησκευτικών περιέχουν υλικό από διδασκαλίες πολλών θρησκειών, χωρίς να δίδεται η δέουσα προτεραιότητα και βαρύτητα στο Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα, και προκαλούν σύγχυση σε παιδιά ηλικίας 8-11 χρόνων ως προς την Ορθόδοξη θρησκευτική διαπαιδαγώγησή τους, την οποία επιθυμούμε και δικαιούμαστε συνταγματικά να τους παρέχεται από την Ελληνική Πολιτεία».

“Γι’ αυτό», συνεχίζουν, «επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα νέα βιβλία και ζητούμε τη σύνταξη νέων σχολικών εγχειριδίων με ορθόδοξο προσανατολισμό αλλά και την εντωμεταξύ κατεπείγουσα διευθέτηση του θέματος έστω με τη διανομή και χρήση των εγχειριδίων που ίσχυαν μέχρι και πέρυσι.» 

 «Σε μια εποχή που οι αρχές και οι αξίες της Ελληνικής οικογένειας βάλλονται, θεωρούμε ζωτικής σημασίας την έμπρακτη προάσπιση των πιστεύω μας», καταλήγει το κείμενο το Συλλόγου. 

Δευ, 25/06/2018 - 10:50

Να πάρει θέση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, καθώς και για αναφορές,  για το ίδιο θέμα, που έκαναν πρόσφατα κυβερνητικά στελέχη, καλεί το Κίνημα Αλλαγής τον Κυβερνητικό Βουλευτή, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Αναλυτικά σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα παρακάτω:

«Πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη του Επιμελητηρίου Χίου αλλά και της Ο.Ε.Β.Ε πήγαν στη βουλή για να δώσουν την ύστατη μάχη μήπως και δεν αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στο νησί μας. Και αυτοί, όπως και εμείς, βρήκαν ένα τοίχος μπροστά τους! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι ανένδοτη, το έχει πάρει απόφαση, μία πολιτική απόφαση, να αυξήσει τον Φ.Π.Α. στο 24% και στην Χίο.

Δεν υπολογίζει ούτε νησιωτικότητα, ούτε ακριτικότητα, ούτε κρίση τουριστική, ούτε τίποτα! Κωφεύει!

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής λέμε ότι είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης διότι είχε άλλες επιλογές για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των περίπου 75 εκατ. ευρώ. Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε καταθέσει αντιπρόταση, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Πέραν τούτου, τα μέλη του κλιμακίου όχι μόνο είδαν τη άρνηση της κυβέρνησης, δοκίμασαν χλεύη και ειρωνεία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.. Όπως αναφέρετε από δημοσιογραφικά άρθρα, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε κ. Παππάς πήρε ως απάντηση από τον υπ. Ανάπτυξης κ. Σταθάκη "Ξεχάστε τον ΦΠΑ, πάμε σε άλλο θέμα!" Άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής περιφρόνησης για το νησί μας είναι και η απάντηση πού πήρε από τον Αν. Υπ. Υγείας κ. Πολάκη "έχετε νοσοκομείο, τι θέλετε τον ΦΠΑ". Ο δε υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτος είπε ότι "θα κινδυνεύσει η «έξοδος» από τα Μνημόνια αν δεν αυξηθεί ο ΦΠΑ στο νησί μας!" Τέτοια είναι η περιφρόνηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το νησί μας αλλά και για την νοημοσύνη μας!

Ζητάμε άμεσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαηλίδης να πάρει δημόσια θέση επί του ζητήματος, να μας εξηγήσει γιατί η Κυβέρνηση του έχει απορρίψει την αντιπρόταση μας και γιατί είναι τόσο αποφασισμένη για τον ΦΠΑ αφού δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση (δηλώσεις κ. Σουλτς). Τέλος ρωτάμε αν συμμερίζεται τις παραπάνω δηλώσεις των συγκυβερνώντων του και έχει την ίδια περιφρόνηση για τους ψηφοφόρους και το νησί που τον εξέλεξε.»