7 Ρίχτερ στο κόκκινο Φαναράκι! Ελάτε να κάνομε ότι δεν καταλαβαίνομε… τίποτα

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 09/07/2023 - 21:51

Λοιπόν Κυριακή μεσημέρι και είπα να πάω μια βόλτα στο «Κόκκινο φαναράκι» επισήμως στον Νότιο Λιμενοβραχίονα.

Εκεί που μπαίνοντας μέσα το Λιμάνι της πόλης το «Νήσος Σάμος» με άκρα μπουνάτσα το πρωϊ του Σαββάτου 8/7/23 προερχόμενο από Μυτιλήνη και με τον Καπετάνιο του Γιώργη Αρβανίτη σε άδεια «έξυσε» τα βράχια, με αποτέλεσμά να δεχτεί η προβλήτα την πίεση… 7 Ρίχτερ και να έχει γίνει «θερινή»!

Και έτσι περπατώντας και φωτογραφίζοντας από… διαστροφή, συλλογιζόμουνα.

Ας κάνω ότι και υπόλοιποι, αιρετοί συμπολίτες και μη. Ας κάνω ότι δεν καταλαβαίνω, ας πώ πως έγινε… σεισμός.

Διότι αν καταλάβω, θα θυμηθώ πως όταν βγήκε το ίδιο πλοίο, πριν μερικούς μήνες, στο Λιμάνι αυτό, με σκάντζα Καπετάνιο πάλι, στον παλιό «Αστέρα», είχαν υποσχεθεί από το ΥΕΝ να στείλουν φουσκωτούς προσκρουστήρες.

Τους είδε κανείς; Είχαν υποσχεθεί επίσης ότι θα «ξύναμε» πάλι τον πάτο, έστω να φύγει λίγο σκατό (αυτά συνεχίζομε να ρίχνομε) αλλά και αυτό ξεχάστηκε.

Είχαν πεί ακόμα ότι θα έκαναν μελέτες για να γίνει το Λιμάνι αυτό ασφαλές. Όχι πως τώρα δεν είναι, αλλά τα… κάτι τις του, τα θέλει.

Λέω λοιπόν, γιατί να τα θυμίσω αυτά; Ας κάνω ότι και οι υπόλοιποι, ας κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.

Βέβαια υπάρχει και η παλιά… Τουρκική παροιμία, που λέει «μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη» αλλά μπορεί να μην αφορά τα λιμάνια.

Διότι την μια φορά δεν «στουκάρισε» στον «Αστέρα» και την βγάλαμε με υποσχέσεις, που παίζει να τις θυμάμαι μόνος μου, την δεύτερη φορά αντί να «ξύσει» μπορούσε και να χτυπήσει στην «μπούκα» το πλοίο και να έκλεινε το Λιμάνι κανένα μήνα μέχρι να «ξεκολλήσει» δεν έγινε όμως, έγινε;

Ε, μέχρι να τριτώσει το κακό ας συνεχίζομε να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Μέχρι να γίνει η «φαρμακερή» και να την πληρώσουν κάποιοι αθώοι, που θα βρεθούν ή ναυαγοί σε Λιμάνι ή τραυματίες εντός πλοίου, που δεν θα μπορεί να βγάλει κανείς έξω.

Τότε μόνο το πρόβλημα θα λυθεί, τότε μόνο θα καταλάβομε, τότε και κάποιοι πλην… Βατούση θα πάνε φυλακή.

Γιατί αργά ή γρήγορα, θα γίνει και το πρώτο και το δεύτερο.

Μέχρι τότε, ας κάνομε ότι έγινε… σεισμός 7 Ρίχτερ και ας συνεχίζομε να παριστάνομε ότι δεν συνέβη τίποτα.

 

Υ.Γ.: Προτείνω στις Ακτοπλοϊκές να ζητήσουν από το ΥΕΝ ειδικά για τον καπ. Γιώργη Αρβανίτη να συνταξιοδοτηθεί στα 80 του χρόνια, τουλάχιστον μέχρι τότε να την «γλυτώσομε» από το «Νήσος Σάμος».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα