Αγιασμοί με τα… όλα τους

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 12/09/2022 - 20:58

Επιτέλους κανονικότητα.

Παιδιά χωρίς μάσκες, αγιασμοί χωρίς καραντίνα.

Όλα βρήκαν τον κανονικό τους ρυθμό.

Μέχρι και ο… Κρόνος γιόρτασε με την καθιερωμένη ουρά του με μαθητόκοσμο.

Και η Οινούσσα γιόρτασε, που από εκεί που δεν ήθελε να πατήσει εκεί εκπαιδευτικός, που λέει ο λόγος, φέτος αντί για τρείς Νηπιαγωγοί παρουσιάστηκαν τέσσερις.

Και οι παιδικές πλάτες γιόρτασαν, που φορτώθηκαν τα βιβλία αν και τα περισσότερα παιδιά τα κρατούσαν σε… σακούλες.

Από γνώση δεν μπορώ να ξέρω, αλλά από… αγώγι σκίζουμε. Έβλεπα τα απελπισμένα παιδάκια και σκεπτόμουνα, πως άλλα στην Ευρώπη πάνε Σχολείο με… ένα τάμπλετ. Εμείς θα τα ξαναδούμε μάλλον στον επόμενο κορονοϊό.

Αλήθεια, εκείνα τα περίφημα… τάμπλετ, που φτάσαμε πέρσι να μοιράζει κάθε πικραμένος τι έγιναν;

Κατά τα άλλα επιστροφή στην κανονικότητα με ρυθμούς χελώνας.

Και πανηγυρισμοί από την κυβέρνηση και δια στόματος Μηταράκη το πρωϊ στο ραδιόφωνο για την ευνοϊκή φορολογία των μη κατά κύριο επάγγελμα μαστιχοπαραγωγών.

Βγάζουμε στην αρχή μια καραφλιαστική απόφαση σκληρής φορολογίας, που για να την ακολουθήσει κανείς πρέπει να είναι μαστιχο… βλάκας και όχι μαστιχοπαραγωγός και μετά μας βαράνε και οι πέτρες, βγαίνουμε το παίρνουμε πίσω, συνεπώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα και το φυσιολογικό και το παρουσιάζουμε και σαν νίκη και ικανοποίηση αιτήματος.

Βρε το πόπολο είναι ικανοποιημένο; Άρα σκάσε και σκάβε. Πριν τα ανακαλύψει η Νέα Δημοκρατία τα είπε ο Μακιαβέλλι πριν 500 χρόνια και το… ΠΑΣΟΚ τα έκανε επιστήμη.

Και μέσα σ’ όλα ησύχασε για χθες τουλάχιστον και ο Ερντογάν, που ανεξάρτητα τι καταλαβαίνουμε εμείς, για ένα πράγμα δεν χωνεύει τον Μητσοτάκη και μην ακούτε τις λοιπές περικοκλάδες.

Γι’ αυτό που κατάφερε με τον Μακρόν και που και εμείς ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει.

Το άρθρο 2 της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, το οποίο αφορά την αμυντική συνδρομή σε περίπτωση που προκληθεί κάποιο επεισόδιο με την Τουρκία.

Άρθρο το οποίο προβλέπει ότι: "Τα Μέρη παρέχουν το ένα στο άλλο βοήθεια και συνδρομή, με όλα τα κατάλληλα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους κι εφόσον υφίσταται ανάγκη με τη χρήση ένοπλης βίας, εάν διαπιστώσουν από κοινού ότι μια ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

Ξαναδιαβάστε το για να καταλάβουμε όλοι γιατί βερινιάζει ο… πολυχρονεμένος Σουλτάνος μας.

 

Υ.Γ.: Άσχετο με όλα αλλά σχετικό με αυτό που κάποιος μπορεί να θεωρεί κύριο.

«Γράψε, μου λέει ο γερό Κουγιούλης, που έχει καβουρδίσει στη ζωή του ένα Έβερεστ καφέδες, ότι πηγαίνω στην Βοήθεια στο βρυσάκι, εκεί ντε που παίρνουν νερό όλοι οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι, και είδα ότι κάποιοι από τον Δήμο φιλοτιμήθηκαν να κτίσουν δυό πλίνθους, να φτάνουν ψηλά τα μπιτόνια, να μην βρέχετε ο κόσμος».

Σχετικά Άρθρα