Ακολουθήστε τις πινακίδες κι’ αν πάτε στην Βολισσό… γράψτε μου.

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 28/06/2023 - 22:25

Ξέρετε πόση χαρά μας δίνετε όταν γίνεστε εσείς δημοσιογράφοι στην θέση μας;

Γιατί πρώτα απ’ όλα δεν είναι δύσκολο και μετά έτσι γινόμαστε όλοι πιο ενεργοί πολίτες, που είναι το ζητούμενο και οι αρχές παροτρύνονται να γίνουν πιο ενεργητικές, που και αυτό ζητούμενο είναι.

Προχθές λοιπόν βρήκα στον δρόμο τον παλιό συνδικαλιστή στον εμπορικό κόσμο Μιχάλη Φράσκο με τις πανέμορφες δίδυμες εγγονούλες του, που υπομονετικά τον άκουγαν και αυτές να μου αραδιάζει στην κυριολεξία τα προβλήματα της Βολισσού, που υπεραγαπά.

Ικανοποιημένα τα κοριτσάκια, γιατί το.. μισάωρο το είχαμε σίγουρο, με άκουσαν να του λέω. Τι μου τα λές και δεν τα γράφεις;

Μωρέ και θα γράψω και φωτογραφίες θα στείλω.

Για δείτε τα… κατάφερε;

Μπράβο Μιχάλη.

«Γιάννη καλησπέρα θέλω να σχολιάσω καλοπροαίρετα πάντα κάποια πράγματα, μήπως συμβάλλω και εγώ να διορθωθούν.

Δεν θα αναφερθώ ότι ένας αν ξεκινήσει από την χώρα μέχρι να βγει πάνω στο Αίπος θέλει μισή ώρα και 20 με 25 λεπτά να φτάσει στην Βολισσό!

 Στην διαδρομή οι πινακίδες είναι για γέλια. Και γίνομαι πιό συγκεκριμένος, για μία αφού τις άλλες τις βλέπετε. Απλά δεν… φαίνονται!

Αυτή που βλέπετε στον κόμβο προς Σιδηρούντα είναι τρεις μήνες έτσι. Όποιος την βλέπει τι καταλαβαίνει;

Πιο κάτω βλέπουμε άλλες δύο πινακίδες. Η μια είναι μέσα στην περίφραξη πού μάς λέει ότι στενεύει ο δρόμος γιατί περνάμε το γεφύρι.

Πάμε τώρα στην άλλη πινακίδα. Επειδή πολλοί δεν ξέρουν τι… σημαίνει θα σάς κάνω την… ξενάγηση εγώ πάλι με φωτογραφίες για να καταλάβουν αυτοί που δεν είναι από την περιοχή.

Προσπαθεί να ενημερώσει ότι λίγο πιο κάτω βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Χίου, η μόνη με μήκος 2 χιλιομέτρων!

Τι δρόμος οδηγεί σε αυτήν;

Εκτός από άφθονες λακκούβες μπορείς να μαζέψεις αν έχεις όρεξη, μάλαθρο, τσίκουδα, αμπελόφυλλα, χόρτα, λουλούδια και άλλο φανταστείς, διότι όπως θα δείτε στις φωτογραφίες ο δρόμος κοντεύει να κλείσει από τις… πρασινάδες. Μέχρι και η άσφαλτος έχει φυτρώσει!

Φτάνουμε λοιπόν στην πανέμορφη και πεντακάθαρη παραλία, η οποία δεν έχει αλαξιέρα, δεν έχει ντουζιέρα, δεν έχει ομπρέλα, θα μου πείτε πολλά γυρεύεις, αλλά δεν έχει ούτε καν ένα κάδο για να πετάει κάποιος τα σκουπίδια του.

Τα οποία τι λέτε, τα παίρνει μαζί του ή τα αφήνει εκεί;

Κατά τα άλλα προσπαθεί το Επιμελητήριο και μπράβο τους να φέρουν κόσμο στο νησί, προσπαθούν οι επαγγελματίες της Βολισσού με εκδηλώσεις 14  15 16  Ιουλίου να φέρουν κόσμο επάνω και πάλι μπράβο τους, αλλά εδώ θα σταματήσω γιατί γενικά για την ΑΜΑΝΗ σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.»

 

Υ.Γ.: Mιμηθείτε τον Μιχάλη, στείλτε μας το δικό σας ρεπορτάζ. Να σας πούμε και ένα μυστικό. Φωτογραφίες όταν τραβάτε να έχετε το κινητό πλάγια και όχι όρθιο, γιατί έτσι χάνετε το μισό πλάνο.

Σχετικά Άρθρα