
Δεν ξέρω πόσους απασχολεί και δεν ξέρω πόσες πινακίδες έχουμε παραγγέλλει αλλά στην λίστα των ερειπίων προστέθηκε άλλο ένα στον χείμαρρο του Φραγκομαχαλά, που τον κάναμε… οδό Σκαραμαγκά. Θα είχε ενδιαφέρον μια έρευνα για τον αριθμό των επικινδύνων ετοιμόρροπων, έτσι μπας και καταλάβουμε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και χρειάζεται πέραν της οικονομικής και θεσμική και πολιτική παρέμβαση.
Και αυτοί που κυβερνούν ας μην ακούν το πολιτική παρέμβαση, σαν κάτι… κορακίστικο, γιατί θα το βρουν μπροστά τους. Αν από κάτι θα την πατήσει ο Μητσοτάκης δεν είναι τα διεθνή θέματα ας πούμε, όπου παίρνει υψηλό βαθμό, αλλά τα ζητήματα καθημερινότητας, όπου δεν μπορούν να χωρίσουν δυό γαϊδουριών άχυρα.
Τα ερείπια υποτίθεται ότι θα μειώνονταν η γραφειοκρατία για την κατεδάφιση τους κ.λπ. από τον σεισμό της Σάμου. Θυμάται ο Κυριάκος πότε έγινε;
Αλλά ας μην πάμε μακριά. Για παράδειγμα, που να καταφύγει ο Πρόεδρος της Συκιάδας και που να βρει το δίκιο του, που μπήκε ο ΔΕΔΔΗΕ στο χωριό, τα άφησε ρημαδιό και έφυγε; Που να βρουν το δίκιο τους οι Λαγκαδούσοι, που καταγγέλλουν και τεκμηριώνουν ότι θα καούν, πάλι από τον ΔΕΔΔΗΕ, δείτε την φωτο κάτω με τα καλώδια να «φιλιούνται» με τους κορμούς, χωρίς κανείς πάλι να δίνει σημασία;
Αναφερόμαστε σε δύο τελευταία «μικρά» για να αφήσουμε τα «μεγάλα έργα» που κατάντησαν ανέκδοτο.
Βέβαια εδώ δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Διαβάστε την παρέμβαση συμπολίτη, για την παραλία που… φεύγει στην Κώμη.
«Αγαπητή ΑΛΗΘΕΙΑ.
Όλα τα προβλήματα που προκύπτουν σε όλες τις περιοχές οφείλονται σε ανθρώπινες παρεμβάσεις. Έτσι και στην Κώμη όλα τα προβλήματα ξεκίνησαν με την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου. Από τότε που έγινε, εγκλωβίζεται η άμμος στο σημείο εισόδου του καταφυγίου. Στο ένα μέτρο και λιγότερο φτάνει το βάθος στο σημείο, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει την μεταφορά της προς την περιοχή που είναι το εκκλησάκι της Αγίας Μαρκέλλας. Και όλα αυτά για να προστατευτούν κάποιες βίλες, που σε όλους είναι γνωστές».
Και επειδή κάποια στιγμή πρέπει να μιλάμε και για μας και όχι για τις ευθύνες των άλλων, επιτρέψτε μου να βάλω ένα προβληματισμό. Μας τιμά σαν πολίτες και σαν κοινωνία η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος των γιατρών του Νοσοκομείου;
Ας την ξαναδιαβάσουμε, έστω τμηματικά.
«Με αφορμή το θαλάσσιο ατύχημα που σημειώθηκε ανοιχτά της Χίου στις 03-02-2026, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο πολλών προσφύγων, και τα όσα ακολούθησαν, ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών Χίου θεωρεί υποχρέωσή του να υπογραμμίσει τα εξής:
Να εκφράσει τη βαθιά του οδύνη για τον χαμό τόσων αθώων ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, στα νερά ενός νησιού που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει ξεριζωμός. Στα ίδια περάσματα όπου, σε άλλες ιστορικές στιγμές, άνθρωποι σώθηκαν ή χάθηκαν αναζητώντας ασφάλεια και μια νέα καλύτερη ζωή.
Να καταγγείλει απερίφραστα την ανθρωποφαγία, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και την απώλεια κάθε έννοιας ανθρωπιάς που εκδηλώθηκαν πριν ακόμη μετρηθούν οι νεκροί, πριν σμίξουν μάνες με τα παιδιά τους και πριν επουλωθούν οι πληγές των τραυματισμένων.
Να υπενθυμίσει – απέναντι σε κάθε φωνή που επιχειρεί να το σχετικοποιήσει – ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά. Έχει την ίδια αξία, ανεξάρτητα από καταγωγή, χρώμα ή θρησκεία.»
ΥΓ. Πολλά καλά κεράσια από την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.








































