Άντε και να μην ξαναβάλουμε Θυμιανούσικη πέτρα στο… πάτωμα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 17/11/2022 - 20:00

Έτσι αυθόρμητα μου ήρθε η σκέψη βλέποντας τα συνεργεία να σπάνε την Θυμιανούσικη πέτρα από τους δρόμους του Δημοτικού κήπου.

Τεχνικός βεβαίως δεν είμαι, αλλά εκ του αποτελέσματος, μήπως τελικά δικαιώνονται οι παλιοί τεχνίτες, που χρησιμοποιούσαν την εν λόγω πέτρα για εξωτερική επένδυση;

Ως γνωστόν από την τοποθέτηση της στο… οδόστρωμα, ο μέν Κήπος σε περίπτωση βροχής ήταν αδιάβατος, η δε Βουπάλου, όπου τα πρώην Μανάβικα και τώρα ένας άδειος από μαγαζιά πεζόδρομος, έχει στείλει αμέτρητους στο Νοσοκομείο με σπασίματα μετά από… πατινάζ.

Επίσης, επειδή δεν ξέρω τι προβλέπει η σχετική μελέτη, για την νέα διαμόρφωση του Δημοτικού κήπου μπορώ να καταθέσω την… ούργια ερώτηση, από πού και ως που οι κήποι πρέπει να… τσιμεντώνονται;

Γιατί δηλαδή να μην υπάρχει χώμα στους δρόμους του Κήπου μας, γιατί τα παιδιά μέσα στο πάρκο να μην παίζουν μέσα στο χώμα ή για να το βάλω αλλιώς έχουμε δεί πολλούς κήπους να έχουν κάτω τσιμέντα, πλάκες, Θυμιανούσικες πέτρες και ότι άλλο στερεό συμμαζεύεται και δεν συμμαζεύεται και τελικά κάποια στιγμή… ξηλώνεται;

Και κάτι ακόμα, επειδή βλέπω να δυναμώνει ο καυγάς για την Ψυχάρη και αύριο θα είναι άλλοι δρόμοι αφού με το αντιπλημμυρικό το… μακαρόνι έχει μακριά ουρά.

Βλέπω επίσης αδίκως ένας Αντιδήμαρχος που προσομοιάζει μόνο με τον… Βέγγο, εκτός αν έχει δεί κανείς τον Ξενάκη να… περπατάει, να έχει γίνει ο σάκος του μπόξ, θα ήθελα να θέσω το θέμα διαφορετικά.

Αργεί το πάρκιγκ του… Χωρέμη; Αυτό το στοίχημα να βάλει η Δημοτική αρχή και ας μην κυνηγά μάγισσες να τελειώνει γρήγορα με το αντιπλημμυρικό. Από την ώρα που η σημερινή πόλη κάθεται πάνω στην παλιά δεν υπάρχουν γρηγορότεροι ρυθμοί κύριοι.

Άλλο υπάρχει. Γρηγορότερη απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κέντρο, που μπορεί να ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με τον νέο χώρο στάθμευσης στο χέρσο Χωρέμικο.

Αλήθεια, τι δουλειά έχουν τα αυτοκίνητα στην Ψυχάρη; Τι δουλειά έχουν στην Κοραή; Τι δουλειά έχουν στην Καλοπλύτου;

Από την ώρα που υπάρχουν συμπολίτες που μπαίνουν στο αυτοκίνητο για να δανειστούν ένα βιβλίο από την Βιβλιοθήκη, στη συνέχεια να πάρουν ένα ζευγάρι παπούτσια από του Βιττάκη, μετά ένα παγωτό από τον Κρόνο και όλα αυτά… μέσα από το αυτοκίνητο και μένουν στην… Ευαγγελίστρια (δεν κάνω πλάκα αυτό που περιγράφω είναι γεγονός) τσάμπα παιδιά συζητάμε το οτιδήποτε.

Και επειδή η νοοτροπία αυτή δεν αλλάζει, καταπολεμείται μόνο με έναν τρόπο. Πως δεν οδηγεί κανένας ΙΧ στην Απλωταριά; Έτσι δεν πρέπει να οδηγεί από τα πισινά της «Νομαρχίας» μέχρι την αρχή της Καλαμπόκα και από το Ριζάρι μέχρι την Βενιζέλου.

Σε όλο αυτό το ιστορικό «τετράγωνο» που εγώ το όρισα κατά προσέγγιση, γιατί δεν είμαι συγκοινωνιολόγος, δεν υπάρχει κανένας λόγος τετράτροχης κίνησης, παρά μόνο εφοδιασμού καταστημάτων σε ορισμένες ώρες.

Αν το καταλάβουμε αυτό, αν το αποφασίσουμε αυτό, κανένα έργο δεν θα μας ενοχλεί, διότι αν δεν υπάρχει κίνηση ΙΧ ακόμα και οι… τρύπες της Ψυχάρη, μέχρι να αποκαλυφθούν τα όποια ευρήματα καλύπτονται με λαμαρίνες και η δουλειά των καταστημάτων συνεχίζεται κανονικά.

Τα υπόλοιπα είναι για να περνάει ή ώρα και να τσακωνόμαστε μεταξύ μας.

 

Υ.Γ.: Πόσο στοίχημα πάμε ότι τα ίδια θα γίνουν και στον νέο δρόμο από την Ιχθυόσκαλα στον ΕΦΚΑ; Καλά κανείς δεν υπολογίζει, που ακριβώς ήταν το αρχαίο Λιμάνι της πόλης και κανείς δεν κατάλαβε γιατί το Πανεπιστήμιο την έκανε με… ελαφρά πηδηματάκια από τα Βυρσοδεψεία. Υπάρχει περίπτωση να σκάψει εκεί κανείς και να μην πέσει πάνω σε… καραμπινάτα αρχαία;

 

Σχετικά Άρθρα