Χίος, Πέμπτη 20 Ιουνίου

Αντί του Φράγματος… Εισαγγελέας

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 21/03/2019 - 15:37

Ευτυχώς και γράφουμε σε υπολογιστή, γιατί αν γράφαμε σε… μελάνι δεν θα είχε προφθάσει να στεγνώσει.

Τι γράφαμε χθες;

Κατ’ αρχήν εμείς τίποτα. Ο Αντιπεριφερειάρχης έγραψε με βάση την πληροφόρηση του ειδικού του Συμβούλου Δήμη Μυλωνάδη, ότι του υποσχέθηκαν 850.000 ευρώ για να τελειώσει το φράγμα αρκεί να έβαζε και 50.000 ευρώ η Περιφέρεια για τα… ψιλά.

Εκείνο που απλά γράψαμε είναι ότι περιμένουμε να μιλήσει το υπουργείο, όπερ και εγένετο αφού προηγήθηκε ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης.

Και αυτός όμως δεν…πιάνεται.

Αυτός που μετράει είναι αυτός που πληρώνει.

Και τι λέει το υπουργείο;

Μετά συγχωρήσεως δεν ξέρουμε ποιος την… έφερε σε ποιόν, υποψιαζόμαστε βεβαίως αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

Πουθενά δεν λέει ο υπουργός για συνάντηση και συμφωνία, ανεξάρτητα πως αν δεν τσίγκλαγε ο Κάρμαντζης δεν είχαν σκοπό να μιλήσουν.

Οι 850.000 που είπαν στον Μυλωνάδη – Κάρμαντζη, που δεν παλάβωσαν ξαφνικά, για να τελειώσει το Φράγμα, έγιναν 380.000 ευρώ για ελέγχους και… βλέπουμε. Οι 50.000 της Περιφέρειας δεν υπάρχουν πουθενά και το κυριότερο για πρώτη φορά γίνεται λόγος για Εισαγγελείς, που σημαίνει ότι από τον έλεγχο προέκυψαν στοιχεία, άρα πρέπει να διερευνηθούν για να προκύψουν τυχόν ευθύνες και πάει λέγοντας.

Συνεπώς «άνθρακες ο θησαυρός». Η Περιφερειακή Ενότητα όντως προσπάθησε να γιορτάσει την αυριανή Παγκόσμια μέρα του νερού, με την πιο καλή είδηση απ’ όλες, πλην όμως αντί για να ξεφυτρώσουν συνεργεία να ολοκληρώσουν το Φράγμα μάλλον ξεφυτρώνουν Εισαγγελείς οι οποίοι και καλοί είναι και χρειαζούμενοι αλλά δεν… πίνονται.

 

Υ. Γ. Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω, άλλωστε βλέπετε ότι ασχολούμαι μονίμως με το θέμα από δημοσιογραφική διαστροφή και όχι από… ιδιοτέλεια αφού εγώ τουλάχιστον δεν θα το προλάβω το… Φράγμα.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 19/06/2019 - 21:55

Θα πάμε ήρεμοι στις εκλογές ή θα αντί για το… εκλογικό βιβλιάριο θα κρατάμε το… φύλλο πορείας;

Αυτή η ερώτηση μας γίνεται καθημερινά και αφού εμείς οι δημοσιογράφοι ως γνωστοί… παντογνώστες τα… ξέρουμε όλα να καταθέσω και εγώ έναν προβληματισμό.

Το αν θα γίνει κάτι το ξέρει μόνο ο… Μάντης Κάλχας αλλά επειδή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μας χωρίζουν μερικά… χρόνια ας απαντήσουμε με κάτι σπάνιο στη χώρα αυτή με την… λογική.

Τι λέει αυτή; Όταν από το πρωϊ  μέχρι το βράδυ κοπανάς «θερμό επεισόδιο» κάποια στιγμή όταν όντως έρθει θα θεωρείται φυσιολογικό.

Είναι όμως φυσιολογικό;

Τα «θερμά επεισόδια» κατ’ αρχήν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τα κατά λάθος και τα προγραμματισμένα.

Την Τουρκία κατά πως την κόβουμε, χώρα του… λάθους;

Όχι απεναντίας την διαβάζει κανείς πανεύκολα. Από την μια το μαϊμού γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ, μαϊμού γιατί η Τουρκία από μόνη της τρύπα δεν κάνει και αν την κάνει θα είναι στο νερό.

Από την άλλη το άλλο γεωτρύπανο που δεν ξέρουμε που θα πάει. Και αυτό στην Κύπρο;

Ωραία, η Τουρκία θα παίζει το… γεωτρύπανο αλλά η τρυπανιά θα είναι οι S 400  τους οποίους δεν αγοράζει για να τους στρέψει εναντίον μας, δεν είμαστε πιά ο ομφαλός της γής, αλλά γιατί φοβάται το Ισραήλ.  

Η Τουρκία έχει ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του και το Ισραήλ ένα πράγμα δεν κάνει ΠΟΤΕ, δεν ξεχνά.

Αν λοιπόν το στείλει στην Κύπρο δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι κινήσεις να ανοίξει την Αμμόχωστο για… κτηματογράφηση αυτό δείχνουν. Τότε θα έχουμε μια ανταλλαγή απειλών για δήθεν επιπτώσεις από μεριάς Ευρώπης και μέχρι να καθαρογραφτούν αυτές θα έχουν καθαρίσει οι Αμερικάνοι και για τους Ρώσους, που κάνουν τον «ψόφιο κοριό» αλλά ΕΝΑ πράγμα ξέρουν. Το Αιγαίο δεν πρέπει ΠΟΤΕ να γίνει μόνο ελληνικό αλλά και ΠΟΤΕ μόνο Τουρκικό.

Αν όμως το γεωτρύπανο μπεί στην ελληνική ΑΟΖ τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Τότε ο τόσο προβλέψιμος Ερντογάν θα βάλει την ταφόπλακα του.

ΣΤΟΠ εδώ για μια ιστορία.

Πριν χρόνια στην Χίο κάηκαν κάτι παιδιά που εργάζονταν σε καθαριστήριο.

Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Ως υπεύθυνη για το θλιβερό συμβάν κρίθηκε δικαίως ή αδίκως η Πυροσβεστική υπηρεσία. Τότε στις παρελάσεις την τελετή έκλειναν πάντα οχήματα της Πυροσβεστικής. Μετά το συμβάν ήταν τόσο το γιούχα, που έπεσε στην πρώτη παρέλαση, που από τότε εδώ και δεκαετίες Πυροσβεστικά οχήματα δεν εμφανίστηκαν ξανά.

Κλείνει η ιστορία και η παρένθεση.

Αν γίνει τρυπανιά στην ελληνική ΑΟΖ η μεν πολιτική ηγεσία πρέπει να μπεί εκεί που είχε πεί ο… Πολάκης, δυό μέτρα κάτω από το χώμα, ο δε Στρατός θα πρέπει να αυτοακυρωθεί.

Και οι μεν πολιτικοί μπορεί να μην έχουν πρόβλημα να τους φτύνουν αλλά οι Στρατιωτικοί έχουν και αυτό ο Ερντογάν το ξέρει.

Ξέρει λοιπόν τι τον παίρνει και τι όχι. Τσαμπουκά πουλάει εκεί που τον παίρνει και είναι πέρα για πέρα προβλέψιμος.

Αν λοιπόν την κάνει την βλακεία δεν θα ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου, κάνοντας πόλεμο με την Ελλάδα, γιατί αυτό θα γίνει. Θα την ανοίξει γιατί οι εξοπλισμένοι σαν αστακοί από τους Αμερικανούς Κούρδοι θα του την πέσουν από τα Νότια και Δυτικά και τότε δεν θα υπάρχει Αλλάχ για να σώσει τίποτα.

Εν κατακλείδι θερμό επεισόδιο δεν ξέρω αν θα γίνει, εκείνο που ξέρω είναι πως ότι κάνει μέχρι στιγμής ο Ερντογάν είναι προβλέψιμο και λογικό και το  κάνει επειδή τον παίρνει.

 

Υ.Γ. Επειδή γράψαμε κάτι για τρελοκομείο. Διαβάστε τις θέσεις του Κεμαλιστή, του… προοδευτικού Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και αναλογιστείτε γιατί δεν είναι στο Τουρκικό…Δαφνί.