Χίος, Δευτέρα 22 Απριλίου

Αντί του Φράγματος… Εισαγγελέας

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 21/03/2019 - 15:37

Ευτυχώς και γράφουμε σε υπολογιστή, γιατί αν γράφαμε σε… μελάνι δεν θα είχε προφθάσει να στεγνώσει.

Τι γράφαμε χθες;

Κατ’ αρχήν εμείς τίποτα. Ο Αντιπεριφερειάρχης έγραψε με βάση την πληροφόρηση του ειδικού του Συμβούλου Δήμη Μυλωνάδη, ότι του υποσχέθηκαν 850.000 ευρώ για να τελειώσει το φράγμα αρκεί να έβαζε και 50.000 ευρώ η Περιφέρεια για τα… ψιλά.

Εκείνο που απλά γράψαμε είναι ότι περιμένουμε να μιλήσει το υπουργείο, όπερ και εγένετο αφού προηγήθηκε ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης.

Και αυτός όμως δεν…πιάνεται.

Αυτός που μετράει είναι αυτός που πληρώνει.

Και τι λέει το υπουργείο;

Μετά συγχωρήσεως δεν ξέρουμε ποιος την… έφερε σε ποιόν, υποψιαζόμαστε βεβαίως αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

Πουθενά δεν λέει ο υπουργός για συνάντηση και συμφωνία, ανεξάρτητα πως αν δεν τσίγκλαγε ο Κάρμαντζης δεν είχαν σκοπό να μιλήσουν.

Οι 850.000 που είπαν στον Μυλωνάδη – Κάρμαντζη, που δεν παλάβωσαν ξαφνικά, για να τελειώσει το Φράγμα, έγιναν 380.000 ευρώ για ελέγχους και… βλέπουμε. Οι 50.000 της Περιφέρειας δεν υπάρχουν πουθενά και το κυριότερο για πρώτη φορά γίνεται λόγος για Εισαγγελείς, που σημαίνει ότι από τον έλεγχο προέκυψαν στοιχεία, άρα πρέπει να διερευνηθούν για να προκύψουν τυχόν ευθύνες και πάει λέγοντας.

Συνεπώς «άνθρακες ο θησαυρός». Η Περιφερειακή Ενότητα όντως προσπάθησε να γιορτάσει την αυριανή Παγκόσμια μέρα του νερού, με την πιο καλή είδηση απ’ όλες, πλην όμως αντί για να ξεφυτρώσουν συνεργεία να ολοκληρώσουν το Φράγμα μάλλον ξεφυτρώνουν Εισαγγελείς οι οποίοι και καλοί είναι και χρειαζούμενοι αλλά δεν… πίνονται.

 

Υ. Γ. Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω, άλλωστε βλέπετε ότι ασχολούμαι μονίμως με το θέμα από δημοσιογραφική διαστροφή και όχι από… ιδιοτέλεια αφού εγώ τουλάχιστον δεν θα το προλάβω το… Φράγμα.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 20/04/2019 - 23:49

Ο τσαμπουκάς δεν είναι ελληνική λέξη.

Και από εκεί που προέρχεται έχει την ερμηνεία ότι παριστάνω τον δυνατό και τον φωνακλά εκεί που με παίρνει. Αλλιώς αντί για τον Τούρκο κάνω τον… Κινέζο.

Αν έτσι ερμηνεύσουμε τις τελευταίες δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, έχουμε την μισή αλήθεια, αν την θέλουμε ολόκληρη θα πρέπει να σκεφτούμε που φταίμε και εμείς.

Κατ’ αρχήν ο Χουλουσί ακάρ, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Αμυνας της Τουρκίας δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία των πολιτικών, που λένε και καμιά… μαλθακία να περνάει η ώρα. Από δαύτους έχουμε αρκετούς και στις δυό μεριές του Αιγαίου.

Ότι είπε το είπε συνειδητά γι’ αυτό και συνειδητά το μετέδωσαν ως έκτακτη είδηση τα ελεγχόμενα πλήρως από τον Ερντογάν Τουρκικά Μέσα ενημέρωσης.

Κακώς υπάρχει στρατός στα νησιά του Αιγαίου, γιατί παραβιάζονται οι διεθνείς συνθήκες.

Αν σταθούμε στην… Τουρκική ερμηνεία του Ακάρ την πατήσαμε.

Διαβάζει την Συνθήκη της Λωζάνης, που πράγματι αυτό προβλέπει και δεν διαβάζει την εισβολή στην Κύπρο και το αναφαίρετο δικαίωμα μιας χώρας να οργανώσει την άμυνα της όταν απειλείται, κάτι που προβλέπουν όχι μια αλλά δέκα διεθνείς Συνθήκες.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι λοιπόν γιατί το λέει ο Ακάρ, αλλά από πού πηγάζει ο τσαμπουκάς του.

Η φωτογραφία τα λέει όλα.

Στηρίζεται στην ελληνική… αχαμνοσύνη.

Όταν μια χώρα αισθάνεται υπερήφανη, που εμφανίζει στην παρέλαση της σε ένα ακριτικό νησί το εικονιζόμενο… πυρηνοκίνητο όχημα, ο Ακάρ φταίει που θέλει να φύγει και αυτό;

Όταν φοβόμαστε, περί αυτού πρόκειται να εμφανίσουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα (στην ουσία αυτό κάνουν οι Στρατιωτικές παρελάσεις) και περιοριζόμαστε στην παρέλαση μια χούφτας πεζοπόρων τμημάτων ο Χουλουσί μας φταίει, που ζητάει να φύγουν και αυτά;

Όταν αντί να βρίσκεται στα νησιά και στα σύνορα ο μισός στρατός της χώρας εμείς συζητάμε σοβαρά, πως στην ανάγκη θα μεταφέρομε μια Ταξιαρχία από τον Θεσσαλικό κάμπο, συγνώμη οι Τούρκοι φταίνε που μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε… Καραγκιόζηδες;

Αν σας έλεγα πως περιμένω να σοβαρευτούμε δεν θα ήταν αληθινό.

 

Υ.Γ. Κανείς δεν βλέπει πως ακόμα και τα παρελαύνοντα τμήματα απαρτίζονται από… σαραντάρηδες; Η επόμενη Κυβέρνηση που θα βγεί να μειώσει και άλλο την θητεία ή να την κάνει… εναλλακτική του ιδίου χρόνου στου… Ξαπλόπουλου.