Από τα «ενοικιαζόμενα» αφαιρούνται οι πινακίδες; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά η Αστυνομία;

Παρ, 09/02/2024 - 20:44

Κατ’ αρχήν να καλωσορίσουμε και εμείς στο νησί τον νέο Περιφερειακό Αστ. Διευθυντή, Υποστράτηγο της ΕΛΑΣ Μιχ. Σεβρυνίδη.

Πραγματοποίησε ήδη εθιμοτυπικές συναντήσεις με τις αρχές και προφανώς συσκέφθηκε με τους καλούς υφισταμένους του. Και λέμε καλούς, διότι όπως και εκείνος καλά γνωρίζει, η Επαρχία αντέχει ακόμα και δεν έχει διαλύσει, όπως τα μεγάλα Αστικά κέντρα και έτσι η Αστυνομία εξασφαλίζει στους πολίτες αίσθημα ασφάλειας, που είναι και το ζητούμενο για την υπηρεσία του.

Μαζί με την ασφάλεια όμως και την τήρηση των Νόμων, ο πολίτης πρέπει να έχει και το αίσθημα της δικαιοσύνης, χωρίς να χρειάζεται να προσφύγει στους Λειτουργούς της, τους φυσικούς του Δικαστές.

Να αναφέρω ένα παράδειγμα. Αν και δεν υπάρχει αδήριτη ανάγκη, ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο, αναφέρομαι στην Λεωφόρο Ενώσεως έξω από το Αεροδρόμιο, είναι «τριπλός» και δεν προκαλούνται προβλήματα από τους σταθμεύοντες κυρίως για την χρήση του Αεροδρομίου, λόγω επαρχιακής οδού κ.λ.π. ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες, η στάθμευση εκεί απαγορεύεται και έχουν τοποθετηθεί και σχετικές πινακίδες.

Καλώς λοιπόν η Τροχαία εκεί και αφού έχουν προηγηθεί παρατηρήσεις των Αστυνομικών οργάνων, δημοσιεύματα κ.λ.π. εφαρμόζει τον ΚΟΚ και στους παραβάτες πέραν των προστίμων αφαιρεί και τις πινακίδες.

Μπορεί όμως να υπάρχουν «δυό μέτρα και δύο σταθμά»; Μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ότι από την μία εφαρμόζεται ο ΚΟΚ και από την άλλη η Αστυνομία, δια της Τροχαίας πάντα, κάνει τα «στραβά μάτια» στην εξόφθαλμη παρανομία, που μονίμως υπάρχει και υφίσταται στους εσωτερικούς δρόμους του Λιμανιού, που έχουν μεταβληθεί σε χώρους στάθμευσης επιχειρήσεων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων;

Στην φωτογραφία φαίνεται μόνο η οδός Γεωργίου Θεοτοκά (πίσω από το ΡΕΧ). Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για όλες σχεδόν της παρόδους. ΟΛΑ τα ΙΧ που βρίσκονται εκεί είναι ιδιωτικών επιχειρήσεων κακών επαγγελματιών.

Και αναφερόμαστε ειδικά στους κακούς, γιατί είναι άδικο «μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά». Υπάρχουν επαγγελματίες, που τηρούν ακριβώς τον Νόμο. Διατηρούν δύο – τρία ΙΧ για τις άμεσες ανάγκες της επιχείρησης τους και τα υπόλοιπα τα φυλάσσουν σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.

Οι άλλοι, κάνουν το… απλούστατο όλων. «Γράφουν» τον Νόμο εκεί που δεν πιάνει μελάνι, στερούν χώρους στάθμευσης από τους υπόλοιπους πολίτες και χρησιμοποιούν τους δημόσιους δρόμους σαν ιδιωτικούς.

Ξέρω ότι είναι σκληρό να στερείται κάποιος το ψωμί του, αλλά η Αστυνομία ξέρει καλά τον δρόμο. Περνάει, προειδοποιεί και αν δεν ακούσει ο άλλος ενεργεί.

Καλώς ήρθατε λοιπόν στην Χίο αλλά να ξέρετε ότι οι καλοί Υφιστάμενοι σας, εδώ για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν «κάνουν το κορόϊδο» και δεν εφαρμόζουν τον ΚΟΚ.

Αυτό εκτός από παράνομο, είναι και προκλητικό, διότι οι πολίτες αισθάνονται ότι η Αστυνομία ενεργεί επιλεκτικά και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για την αποστολή της.

Περιμένουμε να ενεργήσετε τα δέοντα.

Υ.Γ.: Aπό συμπολίτη μας για χθεσινό μας δημοσίευμα.

«Σε σχολιασμό άρθρου σας με τα αυτοκίνητα, θέσεις σταθμεύσεις για ντεπόζιτα κ.λ.π. θυμίζω το σχετικό  άρθρο του ΚΟΚ.

ΑΡΘΡΟ 48 παράγραφος 1

Απαγορεύεται η διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις, εμπόδια ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων, ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς. Το ίδιο ισχύει και για κατάληψη πεζοδρομίου. Προβλεπόμενο πρόστιμο 400 ευρώ.»

 

Σχετικά Άρθρα