
Επιμένω στην ποιότητα ζωής και την εικόνα της πόλης μας και όχι μόνο, θεωρώντας ότι αν κατακτήσουμε το ζήτημα αυτό θα είμαστε ένα βήμα μπροστά, γι’ αυτό και συγχωρήστε μου την επανάληψη.
Αυτό άλλωστε γίνεται γιατί τα προβλήματα δεν λύνονται. Δείτε για παράδειγμα τις νησίδες της Περιφέρειας στους δρόμους. Τι θα γίνει εν τέλει; Θα τις φτιάξουν, θα μας σέβονται ή θα τις… πάρουν μαζί τους.
Μα μήπως δεν έχουν τον μηχανισμό, δεν έχουν προσωπικό; Εύλογο το ερώτημα, αλλά η απάντηση είναι μία. Και τι νοιάζει αυτό τον πολίτη; Μήπως πληρώνει λιγότερη φορολογία επειδή του φέρονται σαν... ζώο;
Υπάρχουν δυσκολίες; Υπάρχουν, αλλά γι’ αυτό εκλέγονται οι αιρετοί, για να δίνουν λύσεις.
Μετά την εικόνα των νησίδων, δείτε για παράδειγμα αυτές στο Λιμάνι. Η φωτογραφία αδιάψευστος μάρτυρας. Έτσι υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας, εδώ τους έχουμε να κάθονται. Αν παρατηρήσετε εξωτερικά υπάρχει ένα μεγάλο παγκάκι, αυτή την εικόνα εξαθλίωσης είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε. Το γεγονός έχει επισημανθεί εδώ και μια εβδομάδα. Λύση καμιά. Μα, ακούγεται ο αντίλογος, εσείς φιλοξενείτε τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου, που δεν τον λες και… αδρανή, να λέει ότι για 4 λιμάνια και 21 λιμανάκια έχει δύο εργάτες!
Θέλετε την απάντηση; Εδώ είναι η… μαγκιά. Από την ώρα που η κρατική δομή δεν βοηθάει, πολυδιάσπαση δυνάμεων, συναρμοδιότητα, έλλειψη χρηματοδοτήσεων και προσωπικού, μια λύση υπάρχει, η συνεργασία.
Αλήθεια, έχουμε αναρωτηθεί γιατί σε μόνιμη βάση Δήμος Χίου και Περιφέρεια δεν λένε Καλημέρα; Τι έχουν να χωρίσουν στο… χωριό, που σε 50 χρόνια από σήμερα θα έχει πληθυσμό 25.000 κατοίκους; Τι εμποδίζει για παράδειγμα την Περιφέρεια αλλά και το Λιμενικό Ταμείο, που για το ηλίθιο δημόσιο είναι «Ανεξάρτητο κράτος» να κάνουν μια σύμβαση με τον Δήμο, που διαθέτει υπηρεσία πρασίνου, να αναλάβει αυτή ό,τι νησίδα υπάρχει, όπου υπάρχει;
Εν κατακλείδι, δυσκολίες υπάρχουν, αλλά και λύσεις υπάρχουν. Αλλού έχουν ανακαλύψει την Αμερική, για να δούμε θα ανακαλύψουμε και εμείς τον… Τσεσμέ;
Υ.Γ: To υπογράφει συμπολίτης, που θέλει να μείνει ανώνυμος.
«Καλησπέρα κ.Τζούμα
Έχετε γράψει πάνω από δέκα άρθρα σχετικά με την κατάσταση που βρίσκονται οι νησίδες στους δρόμους. Όχι ότι το υποτιμώ, αλλά το πρόβλημα είναι αισθητικό. Εγώ θα ήθελα να αναδείξετε ένα άλλο σημαντικότερο πρόβλημα που είναι θέμα ασφάλειας. Από ότι ξέρω είστε συχνός επισκέπτης των Μεστών. Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει την κατάσταση που βρίσκονται τα σύρματα που συγκρατούν τα πρανή του δρόμου στον περιφερειακό του Πυργιού. Αν γίνει καμία στραβή την ώρα που περνάει αυτοκίνητο, είναι βέβαιο ότι αυτό θα θαφτεί από τα χώματα.»
Σ.Σ. Υπάρχει απάντηση. Το έχουμε θίξει και αυτό δεκάδες φορές και μας «γράφουν» κανονικά. Και καλά να μας κάνουν, γιατί όταν ψηφίζουμε δεν καταλαβαίνουμε ότι στην ουσία ψηφίζουμε για την ζωή μας και εν Χίω είναι γνωστό ότι ζούμε κατά… λάθος.









































