Αυτά τα… γυφτάκια είναι παιδιά μας!

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 22/10/2021 - 17:14

Κάποτε είπα σε κάτι φίλους μου τσιγγάνους ότι είναι Ρομά και κόντεψαν να μου κόψουν την Καλημέρα.

Τσιγγάνοι, μου είπαν είμαστε, δεν μας αρέσει η ωραιοποίηση. Ρομά να πείς τη μούρη σου. Άλλωστε γιατί να προσβληθούμε με το τσιγγάνοι, δεν μας είπες και… γύφτους;

Δεν ξέρω γιατί μου ήρθε αυτή η σκέψη στο μυαλό, αλλά αυθόρμητα σκέφθηκα πως τα… γυφτάκια αυτά είναι παιδιά μας.

Και ποιός γεννάει ρε παιδιά… γυφτάκια, είπα πάλι μέσα μου. Οι… γύφτοι, μου απάντησε κατηγορηματικά ο εαυτός μου.

Διότι εδώ ακολούθησα την προτροπή άλλου φίλου. Δεν θα σου πω, μου είπε Σχολείο, δεν θα σου πώ μέρα, δεν θα σου Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο, έλα μια μέρα, όποτε θέλεις εσύ να δείς, να φωτογραφήσεις τον Πολυχώρο της Φάρκαινας μετά από μια Σχολική εκδρομή.

Το έκανα λοιπόν και ιδού αδελφοί το φωτογραφικό δείγμα. Ο Πολυχώρος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο από σκουπίδια. Μπουκαλάκια από νερό, πατατάκια και ότι άλλη μπούρδα δεν πουλούν τα Κυλικεία, για να προστατεύσουμε υποτίθεται τα παιδιά μας, τα οποία έχουμε την αυταπάτη ότι τρέφονται υγιεινά.

Αλλά αυτό είναι μια άλλη παράμετρος, η κυριότερη δεν είναι στο στομάχι, είναι στο μυαλό. Τα παιδιά μας θεωρούν φυσιολογικό φεύγοντας από ένα Δημόσιο χώρο, που τα φιλοξένησε στον ελεύθερο χρόνο τους, να αφήσουν επιτόπου τα σκουπίδια τους, να τα βρούν οι απογευματινοί επισκέπτες.

Παιδιά, που εδώ και δεκαετίες διδάσκονται περιβαλλοντικά, που πάνε τα απογεύματα σε ωδεία και μπαλέτα, που έχουν κινητά τελευταίας μόδας, για να μην χάνουν ούτε γραμμάριο από το σανό του διαδικτύου, παιδιά που υποτίθεται συνοδεύονται από εκπαιδευτικούς.

Όμως όταν σε κυνηγά η Πολιτεία με το ντουφέκι να αξιολογηθείς, με τι μούρη θα απαιτήσεις από τον πιτσιρικά να μαζέψει τα σκουπίδια του. Εδώ αύριο θα γυρίσουν να πούν, αρνούμαστε την βαθμολογία, γιατί μας… καταπιέζει ψυχολογικά, είναι… υποκειμενική και αντίκειται στην… ελευθερία της σκέψης μας και στο κάτω την αρνείστε και εσείς.

Συνεπώς, μετά και την σχετική φωτογράφιση, που μέρος της σας παραδίδομε, και επειδή εγώ δεν είμαι αισιόδοξος και επειδή αυτή η εικόνα με προσβάλλει και επειδή δεν δέχομαι την λογική, κάθε πολίτης και ένας υπηρέτης πίσω να καθαρίζει, ζητώ από την Δημοτική αρχή να μην επιτρέπει να χρησιμοποιούνται οι δημόσιοι ελεγχόμενοι χώροι αναψυχής για να πραγματοποιούν εκεί Σχολεία τις εκδρομές τους.

Εκτός αν οι κύριοι Ευαγγελινός και Κελεπερτζής μας εγγυηθούν ότι από τούδε και στο εξής, με ευθύνη των Διευθυντών των Σχολείων, μετά την πραγματοποίηση μιας εκδρομής, ο χώρος θα παραδίδεται πεντακάθαρος.

 

Υ.Γ.: Aπό την σημερινή παρουσίαση του δίχρονου απολογισμού της Δημοτικής αρχής. Κύριε Δήμαρχε αν με το Ομήρειο 1,5 χρόνο κλειστό λόγω κορωνοϊού, ο Πρόεδρος του Ομηρείου ήθελε 10 λεπτά να μας μιλήσει για τις… δραστηριότητες του, αν ήταν ανοικτό πόσες… μέρες θα κρατούσε η συνέντευξη;

 

 

 

Σχετικά Άρθρα