Δείτε και συγκρίνετε το νέο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης με το δικό μας… αχούρι

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 06/02/2020 - 18:06

Μακριά από μας η αντιπαράθεση μεταξύ των νησιών.

Αυτό από μόνο του είναι ηλίθιο και προσβάλλει κάθε νοήμονα άνθρωπο.

Αντιθέτως η μοίρα των νησιών μας είναι κοινή σε όλο το διάβα της ελληνικής ιστορίας.

Το αποδεικνύουν χιλιάδες πράγματα, το σφραγίζει το κοινό σήμερα προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.

Όμως δεν μπορεί κανείς να μην δεί, να μην χειροκροτήσει, να μην χαρεί, να μην… ζηλέψει, με την καλή πάντα έννοια, την πρόοδο των γειτόνων μας Μυτιληνιών, έναντι της δικής μας μιζέριας, όπου τα μόνα αναπτυξιακά έργα είναι μάλλον προϊόν… χορηγίας, εκτός αν για παράδειγμα ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος έστησε το Ναυτικό Λύκειο, στήνει την Μαρίνα και θα στήσει και το Ξενία, για να…κονομήσει.

Αναφερόμαστε σ’ αυτά γιατί τα κρατικά έργα περιορίζονται στον τομέα του… σχεδιασμού αφού το Σκυλίτσειο είναι χορηγία, το λιμάνι το φτιαξε ο… Σουλτάνος και το Αεροδρόμιο η… Χούντα.

Αυτό ακριβώς το Αεροδρόμιο, παραμένει ίδιο μέχρι και σήμερα, περιμένοντας να ανανεωθεί μαζί με την επέκταση στην άλλη ζωή. Στο μεταξύ η παρούσα προχωράει, δεν μας ρωτά και περνά δίπλα μας και… σφυρίζει.

Έτσι σύμφωνα με το «Νησί» της Μυτιλήνης προσγειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωϊ η πρώτη πτήση στον νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης».

Ο διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης της εταιρείας Fraport, Γιώργος Βίλος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και τη δημιουργία παρκινγκ στο νέο αεροδρόμιο 235 θέσεων οχημάτων.

Τα έργα στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης περιλάμβαναν: νέο τερματικό σταθμό, νέο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, νέο πυροσβεστικό σταθμό, νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, 185% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου σε 7.185 τ.μ., 29% αύξηση των σταθμών check in από 7 σε 9 κ.λ.π.

Μετά ταύτα παραθέτουμε τις φωτογραφίες των καλών συναδέλφων ευχόμαστε καλοτάξιδο το νέο Αεροδρόμιο των γειτόνων μας και τοπικά ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλούς… απογόνους.

Υ.Γ. Μη δείτε το κτίριο που μάδησε σήμερα στην Απλωταριά, χωρίς να σκοτωθεί κανείς, και που αμέσως οι ιδιοκτήτες άρχισαν αποκατάσταση και δείτε τα… διπλανά κτίρια.

Ο φίλος μου ο Μιχάλης ο Γιαννιώδης έχει κάτι ωραία κράνη για ποδηλάτες, που κάνουν και για… πεζούς.

 

Σχετικά Άρθρα