Δήμαρχε, δώστε μια άμεση απάντηση στους… έξυπνους που ξήλωσαν 14 κολωνάκια στο "Κολέγιο"!

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 11/05/2023 - 21:58

Για οικονομία του χώρου δεν θα αναλύσουμε γιατί ως κοινωνία καταλήξαμε στα… κολωνάκια ως λύση για την μη κατάληψη των πεζοδρομίων.

Ας πούμε από το… επίπεδο.

Ακριβώς αυτό είναι και υπεύθυνο, που παντοιοτρόπως θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτά, όπου το μπορούμε εν πάση περιπτώσει.

Μια τέτοια είναι και η οδός Κ. Μονομάχου στον Φραγκομαχαλά, όπου δόθηκαν… μονομαχίες για την μονοδρόμηση της και όπου βρίσκεται μέρος των Υπηρεσιών της Περ. Ενότητας.

Εκεί λοιπόν συμβαίνει το εξής. Κάποιοι συμπολίτες μας προκειμένου να αποφύγουν το περπάτημα πέντε λεπτών, δεν είναι παραπάνω η απόσταση από τον χώρο στάθμευσης της Αλλατίου, στο πίσω μέρος των γραφείων, μέχρι την κεντρική τους είσοδο, άρχισαν να… ξηλώνουν τα κολωνάκια στο πεζοδρόμιο της Κ. Μονομάχου.

Το ένα κολωνάκι έγινε δύο και λόγω του… επιπέδου, που αναλύσαμε προλογικά, φτάσαμε αισίως τα… 14!

Αυτό πρακτικά τώρα σημαίνει τα εξής: Σε μόνιμη βάση τρείς με τέσσερις έξυπνοι, έχουν καβαλήσει με το Ι.Χ. τους το πεζοδρόμιο για να εξυπηρετηθούν στα γραφεία της Περ. Ενότητας για δύο λεπτά, διάρκειας μπορεί και… μισής ώρας.

Αν είσαι τυχερός τώρα και ανεβαίνεις τον μονόδρομο της Μονομάχου και δεν έχει σταθμεύσει νεοέλλην, όχι στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος τροφίμων στην Ένωση, αλλά ακριβώς στη στροφή έξω από αυτό, πάλι για… δύο λεπτά και δεν έχει ανεβεί έτερο γαϊδούρι στο πεζοδρόμιο στην Περ. Ενότητα, θα πάς στο σπίτι σου.

Αν όμως μπροστά σου βρίσκεται ένα μεγάλο όχημα, κάτι πολύ σύνηθες, τότε περιμένεις ένα δεκάλεπτο να ψωνίσει το ένα δίποδο και αν υπάρχει αυτοκίνητο στο άνευ κολωνακίων πεζοδρόμιο της Περ. Ενότητας, κάτι που πλέον είναι μόνιμο, τότε η λύση είναι απλή. Βγαίνεις έξω και παίζεις ένα… ταβλάκι με τον μπροστινό σου, απολαμβάνοντας τις κόρνες των αγανακτισμένων εγκλωβισμένων ή ρεμβάζεις την θέα των αυτοκινήτων, που έχουν φρακάρει από το Ηρώον μέχρι το «Κολέγιο» και ελπίζεις το χαϊβάνι, που θα βγεί έξω, και που μπορεί και να σου ζητήσει και τα ρέστα, να εξυπηρετηθεί γρήγορα, μπάς και πάς κάποτε σπίτι σου!

Και όμως η λύση για να μην υπάρχουν οι καθημερινές αυτές τραγελαφικές καταστάσεις Δήμαρχε είναι απλή. Αύριο κιόλας δίνεις εντολή να επανατοθετηθούν τα κολωνάκια, που αφαιρέθηκαν παράνομα. Αν δεν υπάρχουν κολωνάκια, γιατί και αυτό το «καραφλιαστικό» μπορεί να ακούσουμε, ας αφαιρεθούν από άλλο κομμάτι του μεγάλου πεζοδρομίου της Κ. Μονομάχου και ας τοποθετηθούν στο επίμαχο τμήμα, που εξυπηρετεί τους… απόδαρους.

Πρακτικό πνεύμα ο Δήμαρχος μας, είμαστε σίγουροι ότι ένα διάβασε και δέκα κατάλαβε.

Υ.Γ: Άσχετο, από την επικαιρότητα του ντιμπέϊ ρε… που οργάνωσαν τα Κόμματα, για να μας… τυφλώσουν από το επίπεδο των ηγετών τους. Το αλιεύσαμε στο μεγάλο καφενείο του F.B και το υπογράφει ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος.

«Με σημερινή γενική του διαταγή το ΓΕΣ, αντικαθιστά στο σύνολο τους, τα φορητά τυφέκια G3 Α3 & Α4, με κινητά τηλέφωνα Yianis-25».

Σ.Σ. Στις 8.46 π.μ. της 12/5/23 λάβαμε το εξής μήνυμα του Αντιδημάρχου Γ. Μπελέγρη: Καλημέρα, με εντολή Δημάρχου κατασκευάζονται νέα κολωνάκια, θα βαφτούν και την Δευτέρα θα τοποθετηθούν. Συνολικά αυτά που αφαιρέθηκαν είναι 19.

 

Σχετικά Άρθρα