Χίος, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Ε, δεν πέταξαν και… αυγά στα γραφεία του Σύριζα οι Λαγκαδούσοι;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 10/05/2019 - 16:10

Η υπόθεση με τα… τηγανέλαια της Λαγκάδας είναι γνωστή.

Ο κάτοικοι επιμένουν να μην θέλουν την μονάδα στον Καρυδά και το διεκδικούν αγωνιστικά και η υπόθεση θα επανεξεταστεί μετεκλογικά για ευνόητους λόγους, που όσοι δεν καταλαβαίνουν ας σταματήσουν την ανάγνωση εδώ γιατί δεν θα καταλάβουν και αυτά που ακολουθούν.

Γι’ αυτή καθ’ αυτή την επένδυση, αυτοί που φταίνε ας αποζημιώσουν αυτόν που του υπέδειξαν λάθος χώρο κι’ ας δουλέψει ο άνθρωπος αλλού, που σε τελική ανάλυση υποθέτω πως αν η τοποθεσία αυτή αντί Καρυδάς θα λέγεται… Αμυγδαλάς, ποσώς θα τον ενδιαφέρει.

Όμως εδώ έχουμε μια οργίλη ανακοίνωση του Σύριζα γιατί οι Λαγκαδούσοι σήμερα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων τους, αποφάσισαν προφανώς να καταλάβουν τα γραφεία του Σύριζα και του τοπικού Βουλευτή και να κρεμάσουν τα πανό τους στο μπαλκόνι τους.

Πιο πονηρή η Αστυνομία έχοντας τις πληροφορίες της, υπέδειξε στον Σύριζα να μην ανοίξει τα γραφεία, αφού προφανώς ο λαός θα αντέξει μια τέτοια… απώλεια.

Πονηροί οι αστυνομικοί, πονηροί και οι Λαγκαδούσοι. Κουβαλούσαν μαζί τους μια σκάλα, ανέβηκαν και κρέμασαν το πανό τους, οπότε ο Σύριζα Χίου εξέδωσε την ανακοίνωση του ακολουθεί.

Δώστε βάση γιατί θα έχουμε συνέχεια με… ενδιαφέρον.

«Συνεχίζοντας το σόου για τη δημιουργία εντυπώσεων οι «ανήξεροι» κάτοικοι της Λαγκάδας που υποκινούνται συμπτωματικά από το ΚΚΕ, τη ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΙΑ, επιδόθηκαν σε ασκήσεις αναρρίχησης για να μας πείσουν και για την φυσική τους κατάσταση.

Αναζητώντας μερικά δευτερόλεπτα δημοσιότητας και προς υφαρπαγή ψήφων και χωρίς διάθεση πραγματικής λύσης του θέματος στοχοποιούν αναρμόδιους για να κουκουλώσουν τις μεγάλες ευθύνες της τοπικής κοινότητας της Λαγκάδας και όλων των αρμοδίων.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες πρακτικές χούλιγκαν και όχλου και διαμηνύουμε ότι οι λύσεις δίνονται με τον διάλογο, τον επιμερισμό ευθυνών -οι οποίες υπάρχουν και στους φωνασκώντες- και τέλος αν το αγνοούν υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στο αγνό κίνημα των κατοίκων της Λαγκάδας, αλλά διαχωρίζουμε την θέση μας από τους πολιτικούς καπηλευτές».

Πως σχολιάζουμε αυτή την ανακοίνωση;

Επί της ουσίας ο Σύριζα έχει δίκιο. Εκείνος άλλωστε με τους… Λαγκαδούσους είναι, τουλάχιστον προεκλογικά και κρατήστε το κάπου αυτό στη μνήμη σας, αλλά εμείς κρατάμε στην μνήμη μας και κάτι άλλο.

Κρατάμε τα τοπικά στελέχη του Σύριζα, αν τους δεί κανείς στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημοτικού τους Συνδυασμού οι ίδιοι είναι, που την εποχή του "πρώτου Μνημονίου" γιατί τα επόμενα τα… έσκισαν τουλάχιστον σαν… καλτσόν, είχαν περικυκλώσει την τότε Νομαρχία και πετούσαν σ’ αυτήν ότι αυγό και ζαρζαβατικό υπήρχε. Τα ίδια ακριβώς έκαναν και απέναντι στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση που ακολούθησε.

Θυμάμαι τότε, ήταν τόσο το μένος τους, που η Αστυνομία είχε προτείνει τα ίδια που πρότεινε και σήμερα. Κινητοποίηση; Πιθανή κατάληψη; Κλειστό το μαγαζί.

Τότε είχαν προτείνει στους Βουλευτές Κωστή Μουσουρούλη και Ελπίδα Τσουρή, την ίδια συνταγή. Προκειμένου να γλυτώσουν τα… αυγά να μην κατέβουν καθόλου στην παρέλαση.

Τότε ήταν που πήραν και την απάντηση του Μουσουρούλη. «Είμαι Βουλευτής και οι Βουλευτές δεν κρύβονται». Δεν κρύφτηκε αλλά τα «Γαλλικά» τα άκουσε και ότι ζαρζαβατικό περίσσεψε το μάζεψε μετά το γραφείο της Τσουρή.

Προσέξτε τα γεγονότα που περιγράφουμε δεν έγιναν πριν εκατό χρόνια, έγιναν σχεδόν χθες.

Από το χθές μέχρι το σήμερα όμως είχαμε τις πιο Συριζάτες κωλοτούμπες, που υπήρξαν ποτέ, είχαμε τα «παιδιά» με τις καρτέλες των αυγών, να κρατούν τώρα τις… καρτέλες των επιδομάτων ελεημοσύνης, ε, είχαμε και την ανακοίνωση που ψέγει τις… αναρριχητικές ικανότητες των Λαγκαδούσων.

Οι οποίοι στο κάτω κάτω μια σκάλα ανέβηκαν δεν έκαναν… ομελέτα δύο Βουλευτές.

 

Υ.Γ. Τα γραπτά μένουν. Ας μην εκδίδει τέτοιες ανακοινώσεις ο Σύριζα, γιατί αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στις… καρτέλες. Όχι των… επιδομάτων.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 13/10/2019 - 19:28

 

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην προσωπική ευθύνη και την εθελοντική εργασία.

Το «Να λες εγώ θα σώσω το κόσμο. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω» που είπε ο Νίκος Καζαντζάκης, δυστυχώς δυσκολευόμαστε να το κάνουμε πράξη.

Το αποτέλεσμα το βλέπουμε γύρω μας. Τα σπίτια εσωτερικά λάμπουν, αλλά περιμένουμε από τον Δήμο να καθαρίσει τα αγριόχορτα έξω από την αυλή μας. Αν μαζευτούν οι κάτοικοι ενός δρόμου μια Κυριακή, οργανωμένα και για ένα πρωϊ, ο δρόμος τους θα αλλάξει όψη και μετά η γειτονιά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ολόκληρος στρατός υπαλλήλων του Δήμου, που συντονισμένος σωστά αλλάζει την εικόνα της πόλης, αλλά δεν φτάνει. Πρώτον, επειδή δεν φτάνουν οι άνθρωποι αυτοί έτσι κι’ αλλιώς και δεύτερον κανείς δεν μας εγγυάται, ότι το πρόγραμμα στην ουσία απασχόλησης χιλιάδων ανέργων, θα συνεχιστεί.

Σίγουρα αυτό που ζητείται δεν είναι εύκολο, αλλιώς θα είχε γίνει, δεν πηγάζει δε από μέσα μας, όπως για παράδειγμα γίνεται στις Εκκλησιές, που αστράφτουν από εθελοντική συμμετοχή, κυρίως γυναικών και κυρίως στα χωρά μας.

Να όμως που αυτή η νοοτροπία δέχεται θετικά… χτυπήματα, κάτι που έγινε σήμερα το πρωί από τους γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Αγίου Μηνά.

Σίγουρα υπήρχε αρχηγός, χωρίς αυτόν, και αυτός σίγουρα ζητείται, δεν γίνεται τίποτα. Αν εμπνεύσει θα υπάρχει και συμμετοχή, κάτι που είδαμε στο εν λόγω Νηπιαγωγείο και πρώτοι μάρτυρες μας οι φωτογραφίες.

Οργανώθηκε η καθαριότητα, σχεδιάστηκε, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν οι γονείς, συμμετείχαν και τα παιδιά, συμμετείχαν όλοι, με ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, ο χώρος άλλαξε, μεταμορφώθηκε, πήρε χρώμα, έγινε χαρούμενος.

Οι ίδιοι γονείς έδωσαν κι’ άλλο ραντεβού να συνεχίσουν, αλλά η πρωτοβουλία τους ας αποτελέσει παράδειγμα μίμησης.

Μην τα περιμένουμε όλα έτοιμα από τον Δήμο, αλλά ελάτε και στη θέση του Δημάρχου όταν τον επισκεφθεί μια ομάδα γειτονιάς και του πεί: Εμείς την Κυριακή από το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα κάνουμε την περιοχήμας μας έτσι, μας βοηθάς με ένα συνεργείο; Ή αυτές τις δουλειές, προκαταρκτικά, που χρειάζονται ας πούμε μηχανήματα, μας τις κάνετε εσείς και εμείς αναλαμβάνουμε τα υπόλοιπα; Ας σηκώσει ένας το χέρι του ότι ο Σταμάτης Κάρμαντζης θα… αρνηθεί.

Άντε λοιπόν, η αρχή έγινε, ας ακολουθήσει η συνέχεια. Αλλά και ο Δήμος ας βάλει τα πράγματα και σ’ αυτή τη βάση, με μια εκστρατεία του τύπου «Βάλε και εσύ το χέρι σου».

Στο χέρι μας είναι να κάνουμε την πόλη μας και τις γειτονιές ότι και εσωτερικά τα σπίτι μας, να λάμπουν, γιατί εν τέλει όλοι στο μεγάλο αυτό σπίτι ζούμε.

 

Υ.Γ. Μπράβο στον Κ. Μουτζούρη για την ευαισθησία, στο θέμα του λεωφορείου των ΑμΕΑ.

Ενδιαφέρον αλλά και μετρημένες κουβέντες. Θα ενημερωθεί μας είπε ο Παντελής Βρουλής, αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, θα μας κάνει μια εισήγηση και θα βοηθήσουμε καλά. Οι λεπτομέρειες πλέον στα χέρια των υπερήφανων «Ιώνων».