Έχουν άδικο οι χούλιγκανς ότι τους… ανήκει το νησί;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 13/05/2024 - 22:04

Αδέλφια καλή εβδομάδα και χωρίς υψηλές επισκέψεις ας γυρίσουμε ξανά στα δικά μας, όχι τα θλιβερά όπως η απώλεια ας πούμε του Φαρμακοποιού με το χαμόγελο, σαν το πουλάκι έφυγε ο Γιάννης Χατζηδάκης, αλλά αυτά της καθημερινότητας, που ποιος ξέρει, πες-πες κάτι μπορεί να λύσουμε.

Ένα ας πούμε είναι αυτό των ανεγκέφαλων, που έχουν βρωμίσει τα πάντα με «συνθήματα» που πάντως όσον αφορά το περιεχόμενο τους δεν έχουν άδικο.

Αν έχει άλλη γνώμη η Αστυνομία ας πούμε, αν της ανήκει το νησί από μεριάς τάξης ας το αποδείξει. Αλλιώς, συγνώμη αλλά οι χούλιγκανς έχουν δίκιο.

Εννοείται ότι το εικονιζόμενο… έργο τέχνης στο Τελωνείο δεν έμεινε έτσι. Σιγά να μην το άφηναν αναπάντητο οι άλλοι άρρωστοι. Έτσι στο πράσινο πάνω έπεσε το κόκκινο και πάνω στο κόκκινο το κίτρινο…

Όπως εννοείται ότι έτσι βρωμισμένα και μουτζουρωμένα βρίσκονται όλα τα τροχαία σήματα στον Βροντάδο, οπότε ξαναδιαβάστε τον τίτλο. Άδικο έχουν;

Άδικο όμως δεν έχει και ο Δήμαρχος στον προβληματισμό του. Όντως χρειαζόμαστε σοκ. Πώς όμως θα γίνει αυτό; Από ιδιώτες; Πάνε 20 χρόνια τώρα που βγάλαμε την ΑΛΗΘΕΙΑ από το κέντρο της πόλης. Ακόμα μου λέει ο κόσμος ότι είμαστε στου «διαβόλου την μάνα». Όποιο κατάστημα έφυγε εκτός κέντρου, το πήρε ακριβώς αυτός που μας είπε ο κόσμος.

Πως λοιπόν θα σπάσει μια νοοτροπία αιώνων, που θέλει τα πάντα να κινούνται γύρω από μια πλατεία; Πως εξηγείται ότι ένα μαγαζί φεύγει από μια πάροδο της Απλωταριάς και πάει στην… Απλωταριά, λίγα μέτρα «πιο κεί» δηλαδή και δεκαπλασιάζει τον τζίρο του; Να πως δικαιολογούνται τα τριχίλιαρα των ενοικίων του εμπορικού δρόμου.

Ας αφήσει λοιπόν το σοκ των ιδιωτών ο Δήμαρχος και ας κάνει ο ίδιος την αρχή. Δεν μίλησε για τρείς Δήμους; Τυπικά δεν μπορεί να το κάνει. Τι τον εμποδίζει να το κάνει Διοικητικά; Να ορίσει δηλαδή Αντιδήμαρχο παράδειγμα Βόρειας Χίου με ΕΝΑ αντικείμενο, όχι πολλά. Την μεταφορά των Δικαστικών Φυλακών και της Ταξιαρχίας στην Βολισσό. Μόνο αυτό, σε βάθος 30 χρόνων θα γεμίσει παιδιά το Σχολείο της Βολισσού. Αλλιώς κρεμάστε του απ’ έξω λουκέτο από τώρα να τελειώνουμε. Όχι λόγια όμως έργα. Ένας Αντιδήμαρχος ΕΝΑ αντικείμενο.

Και η Ταξιαρχία και οι Δικαστικές Φυλακές δεν έχουν καμιά δουλειά με το κέντρο της πόλης. Οι Φυλακές ως κτίριο μπορεί να γίνουν οτιδήποτε και το Στρατόπεδο πολυχώρος αναψυχής και πρασίνου, μια ανάσα δεκαπλάσια από την ασφυκτική της Φάρκαινας.

Ταυτόχρονα και οι δύο υπηρεσίες θα δώσουν μια κι’ έξω ΖΩΗ στη Βόρεια Χίο. Επίσης Σχολή Καλών Τεχνών θέλει ο Γ. Μαλαφής στην Βολισσό. Μέχρι να το κάνει το υπουργείο Παιδείας, σε 50 χρόνια (σαν σκέψη δεν είναι λάθος) γιατί δεν κάνει την πρώτη κίνηση ο Δήμος ΤΩΡΑ, ΑΥΡΙΟ κιόλας. Μεταφορά του αρχείου του Νίκου Γιαλούρη που τώρα σαπίζει στα υπόγεια της «Πινακοθήκης» στο «Ελαιοτριβείο» της Βολισσού, μετατροπή του σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο μελέτης του έργου του Νίκου Γιαλούρη και εργαστήριο καλοκαιρινών και διακοπών της Σχολής Καλών Τεχνών.

 

Υ.Γ. Το υπογράφει η συμπατριώτισσά μας Χρυσάνθη Μηνιώτη και απευθύνεται στον Διοικητή Τροχαίας.

«Με ποια κριτήρια δίνονται οι εντολές για βεβαιώσεις παραβάσεων παράνομης στάθμευσης; Αναρωτιέμαι, γιατί στη λεωφόρο Ενώσεως δηλαδή αεροδρόμιο που κανείς παίζει ποδόσφαιρο στο δρόμο, αν αναλογιστούμε το πλάτος του δρόμου και σίγουρα δεν κινδυνεύουν ζωές από τα παρκαρισμένα οχήματα, βεβαιώθηκαν παραβάσεις, αφαιρέθηκαν πινακίδες και όλα τα γνωστά. Στον αντίποδα, είναι οι οδοί Καλουτά και Βερίτη ιδιαίτερα πολυσύχναστες, όπου τα αυτοκίνητα περιμένουν ουρά ποιό θα πρωτοπαρκάρει στο πεζοδρόμιο και άρα θα αφαιρέσει το δικαίωμα από τους πεζούς που τους αναλογεί, να το χρησιμοποιούν! Απαντήστε μου πραγματικά: θα αναλάβετε την ευθύνη αν τραυματιστεί πεζός επειδή αναγκάστηκε να κατέβει από το πεζοδρόμιο γιατί ήταν παρκαρισμένο όχημα και ακόμα και αν την αναλάβετε τι θα έχει κερδίσει ο τραυματίας; Αναμένω απαντήσεις και επανέρχομαι και με φωτογραφικό υλικό στην επόμενη ανάρτηση.»

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα