Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Ένας ανώμαλος αρκεί για να κάνει κουβάρι το 166 και την… Αστυνομία;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 30/06/2020 - 18:07

Φαίνεται ότι αρκεί.

Εκτός αν τα πράγματα γίνουν χειρότερα και ο Εισαγγελέας περιμένει να γίνει κακούργημα, γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνει.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, θεωρώντας ως δεδομένο ότι αυτά ΜΟΝΟ στην Ελλάδα μπορεί να γίνουν.

Από τον Μάϊο του 2020, για την ακρίβεια 4 Μαϊου, πέφτει στα χέρια ενός ανώμαλου ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα από υπήκοο Μπαγκλαντέζ!

Αρχίζει λοιπόν να κάνει το εξής. Επειδή ο υπήκοος του… Μπαγκλαντέζ ποιός ξέρει που είναι και επειδή το τηλεφώνημα στο 166 είναι χωρίς χρέωση, αρχίζει αν όχι όλο το 24ωρο, τουλάχιστον τις 18 ώρες ημερησίως να καλεί το 166.

Μόλις το σηκώσουν οι διασώστες του ΕΒΑΒ το κλείνει και πάει λέγοντας.

Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες και επίτηδες αφήνω κενά για να μην δυσκολέψω την Αστυνομία που τον ψάχνει αλλά το κακό παράγινε και ο τύπος εκτός από το σπάσιμο νεύρων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ γίνεται πιά επικίνδυνος.

Κατ’ αρχήν το ΕΚΑΒ αμύνθηκε βάζοντας διπλή γραμμή, αλλά ο ανώμαλος το κατάλαβε και μόλις κλείνει η μία γραμμή, επαναλαμβάνει στην άλλη.

Τώρα γιατί ξέρουμε το φύλο του αστεριού; Γιατί οι ΕΚΑΒίτες σκέφθηκαν να του απαντήσει στην κλήση βοηθείας κοπέλα. Και ω του θαύματος, όσο είχαν πιάσει την κουβέντα, απ’ αυτή φαίνεται να έχει βαριά προφορά από χωριό της Νότιας Χίου, σταματώ εδώ, ο τύπος προφανώς… ολοκλήρωνε την διαδικασία και ηρεμούσε, αλλά για κανένα τετράωρο.

Μετά το βιολί άρχιζε και προφανώς συνεχίζεται και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

Το γιατί είναι επικίνδυνο είναι προφανές. Μόνο σήμερα το πρωϊ λιποθύμησε ένας κύριος στον Δημοτικό Κήπο, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά η γραμμή έδειχνε… κατειλημμένη. Μέχρι να βρεθεί το τηλέφωνο του Νοσοκομείου ο άνθρωπος συνήλθε.

Το τέλος εδώ ήταν αίσιο, στο επόμενο όμως περιστατικό δεν θα είναι.

Τώρα επειδή το… αστείο παρατράβηξε και επειδή μπορεί να θρηνήσουμε θύμα ή θύματα, οι λύσεις είναι δύο.

Ή μια ΕΚΑΒίτισσα θα κάνει την… καυτή γραμμή, να ασκεί το παλληκάρι δίς ή τρείς ημερησίως, αναλόγως τα κουράγια του, το… εθνικό μας σπόρ ή να δώσει ο Εισαγγελέας εντολή στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, της συγκεκριμένης κάρτας, να δώσει στην Αστυνομία στο πιάτο τον ανώμαλο.

Γνωρίζουμε βεβαίως ότι στην Ελλαδική πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι απλό και ότι για να δοθεί εισαγγελική εντολή για κάτι τέτοιο, πρέπει να υπάρξει κυρίως εγκληματική πράξη, αλλά κάτι πρέπει να γίνει αφού δεν θα αργήσει. Και τότε θα είναι αργά.

 

Υ.Γ: Όσοι νομίζουν ότι η Αστυνομία θα πιάσει τον… Γιαγκούλα πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο τύπος ούτε για μια σφαλιάρα, που λέει ο λόγος, δεν θα αξίζει.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 06/07/2020 - 18:59

Γιατί ο κόσμος δεν δυσπιστεί στην θέα των μακετών της Μαρίνας στο Καστέλλο;

Γιατί ξέρει ότι ο ιδιώτης δεν είναι Δημόσιο. Τουλάχιστον αυτός είναι σοβαρός.

Θυμίζω τις μακέτες της Μαρίνας και τις αεροφωτογραφίες, που είχαν διαφημιστεί μάλιστα ως έτοιμο έργο ή… μακέτο, για να μην ξεχάσουμε και την ορολογία του Κώστας Σημίτη, του… συντρόφου, που μας άφησε παρακαταθήκη το σημερινό ρημάδι.

Μετά την σχετική δημοσιότητα λοιπόν ας κρατήσουμε στη σκέψη μας τις… λεπτομέρειες.

Ο μοναδικός που επενδύει στο νησί, εξαιρουμένης της ΕΜΧ είναι ο Όμιλος Τσάκου.

Το γιατί ας το αναρωτηθούν και οι άλλοι εφοπλιστικοί οίκοι.

Ένας κούκος όμως φέρνει την άνοιξη;

Συμφώνως με την παροιμία όχι, φέρνει το μήνυμα της και ας προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό του Καπετάνιου του Ομίλου.

Τη Χίο την ταϊζει η προπέλα, αυτό ξέρουμε, αυτή είναι η ιστορία μας, αυτό είναι το μέλλον μας, αυτό είναι το ένα μας πόδι. Το άλλο είναι η μαστίχα.

Είναι όμως η Ναυτιλία μόνο η… μεγάλη προπέλα;

Δεν είναι, είναι και η… μικρή. Πόσοι Χιώτες μπορούν να κυβερνήσουν σήμερα μικρά τουριστικά σκάφη; Πόσοι Μηχανικοί; Πόσοι σε βοηθητικές υπηρεσίες;

Άρα η Μαρίνα έρχεται να δέσει με το Ναυτικό Λύκειο, όχι μόνο του Ομίλου Τσάκου, αλλά με τα ναυτικά Λύκεια γενικώς. Η Μαρίνα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για την… μικρή προπέλα.

Μετά, η ίδια εξωτερικά θα είναι περισσότερο μια… Ευρώπη στη Χίο, παρά μια συνηθισμένη Μαρίνα. Εξ’ ού και το Ξενοδοχείο, εξ’ ού και οι παιδότοποι και οι ποδηλατόδρομοι, εξ’ ού και οι υπηρεσίες επιπέδου, όχι για τα υψηλά βαλάντια, αλλά για τον υψηλό πολιτισμό, που κάποτε είχε η Χίος και πρέπει και μπορεί να αποκτήσει ξανά.

Και βεβαίως δεν λείπει τυχαία από την Μαρίνα που θα είναι έτοιμη το 2022 (Ελλαδάρα, τρία χρόνια για τις ενοικιάσεις και τις αδειοδοτήσεις, ένα για την κατασκευή) το κατασκευαστικό – επισκευαστικό κομμάτι.

Γνώμη μου είναι ότι δεν γίνεται γιατί η ίδια η Μαρίνα από την φύση της, όπως κατασκευάζεται, θα είναι εξωτερικά περισσότερο πολυχώρος πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας παρά Μαρίνας. Γίνεται γιατί το… Καρδαμυλίτικο μυαλό, θέλει αλλού την δραστηριότητα αυτή, που κι’ αυτή εν τέλει θα κινείται γύρω από την… μικρή προπέλα.

Αν βάλουμε να δουλέψει λίγο και το δικό μας μυαλό θα το βρούμε.

Άλλωστε αν το δεί κανείς στο χάρτη θα διαπιστώσει πως εν τέλει όλα από το ΤΕΕΝS, μέχρι το Ίδρυμα, μέχρι την Μαρίνα, μέχρι το επισκευαστικό μέρος, μέχρι, μέχρι, στο τέλος όλα καταλήγουν στα… Καρδάμυλα.

 

Υ.Γ. Κρατάω κάτι από τηλεοπτική συνέντευξη, του Μιχάλη Μπελέγρη, για τις λεπτομέρειες της Μαρίνας, που θα μεταδοθεί στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.  Αυτό που έμαθα κοντά σ’ αυτούς τους ανθρώπους του Ομίλου Τσάκου είναι ότι απεχθάνονται την στασιμότητα.