Ένας ανώμαλος αρκεί για να κάνει κουβάρι το 166 και την… Αστυνομία;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 30/06/2020 - 18:07

Φαίνεται ότι αρκεί.

Εκτός αν τα πράγματα γίνουν χειρότερα και ο Εισαγγελέας περιμένει να γίνει κακούργημα, γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνει.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, θεωρώντας ως δεδομένο ότι αυτά ΜΟΝΟ στην Ελλάδα μπορεί να γίνουν.

Από τον Μάϊο του 2020, για την ακρίβεια 4 Μαϊου, πέφτει στα χέρια ενός ανώμαλου ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα από υπήκοο Μπαγκλαντέζ!

Αρχίζει λοιπόν να κάνει το εξής. Επειδή ο υπήκοος του… Μπαγκλαντέζ ποιός ξέρει που είναι και επειδή το τηλεφώνημα στο 166 είναι χωρίς χρέωση, αρχίζει αν όχι όλο το 24ωρο, τουλάχιστον τις 18 ώρες ημερησίως να καλεί το 166.

Μόλις το σηκώσουν οι διασώστες του ΕΒΑΒ το κλείνει και πάει λέγοντας.

Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες και επίτηδες αφήνω κενά για να μην δυσκολέψω την Αστυνομία που τον ψάχνει αλλά το κακό παράγινε και ο τύπος εκτός από το σπάσιμο νεύρων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ γίνεται πιά επικίνδυνος.

Κατ’ αρχήν το ΕΚΑΒ αμύνθηκε βάζοντας διπλή γραμμή, αλλά ο ανώμαλος το κατάλαβε και μόλις κλείνει η μία γραμμή, επαναλαμβάνει στην άλλη.

Τώρα γιατί ξέρουμε το φύλο του αστεριού; Γιατί οι ΕΚΑΒίτες σκέφθηκαν να του απαντήσει στην κλήση βοηθείας κοπέλα. Και ω του θαύματος, όσο είχαν πιάσει την κουβέντα, απ’ αυτή φαίνεται να έχει βαριά προφορά από χωριό της Νότιας Χίου, σταματώ εδώ, ο τύπος προφανώς… ολοκλήρωνε την διαδικασία και ηρεμούσε, αλλά για κανένα τετράωρο.

Μετά το βιολί άρχιζε και προφανώς συνεχίζεται και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

Το γιατί είναι επικίνδυνο είναι προφανές. Μόνο σήμερα το πρωϊ λιποθύμησε ένας κύριος στον Δημοτικό Κήπο, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά η γραμμή έδειχνε… κατειλημμένη. Μέχρι να βρεθεί το τηλέφωνο του Νοσοκομείου ο άνθρωπος συνήλθε.

Το τέλος εδώ ήταν αίσιο, στο επόμενο όμως περιστατικό δεν θα είναι.

Τώρα επειδή το… αστείο παρατράβηξε και επειδή μπορεί να θρηνήσουμε θύμα ή θύματα, οι λύσεις είναι δύο.

Ή μια ΕΚΑΒίτισσα θα κάνει την… καυτή γραμμή, να ασκεί το παλληκάρι δίς ή τρείς ημερησίως, αναλόγως τα κουράγια του, το… εθνικό μας σπόρ ή να δώσει ο Εισαγγελέας εντολή στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, της συγκεκριμένης κάρτας, να δώσει στην Αστυνομία στο πιάτο τον ανώμαλο.

Γνωρίζουμε βεβαίως ότι στην Ελλαδική πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι απλό και ότι για να δοθεί εισαγγελική εντολή για κάτι τέτοιο, πρέπει να υπάρξει κυρίως εγκληματική πράξη, αλλά κάτι πρέπει να γίνει αφού δεν θα αργήσει. Και τότε θα είναι αργά.

 

Υ.Γ: Όσοι νομίζουν ότι η Αστυνομία θα πιάσει τον… Γιαγκούλα πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο τύπος ούτε για μια σφαλιάρα, που λέει ο λόγος, δεν θα αξίζει.

Σχετικά Άρθρα