Επιτρέπεται να το συζητάμε ακόμα για «ξενυχτάδικο» σε αυλή Εκκλησίας;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 22/09/2023 - 21:26

Θεωρώντας ότι δεν μας τιμά σαν κοινωνία μια τέτοια συζήτηση, ζητώντας εφόσον δεν πίπτει απ’ ότι φαίνεται λόγος, να εφαρμοστεί ο Νόμος, δημοσιοποιούμε την παρακάτω αναφορά του συμπολίτη μας Θανάση Γεωργούλη στον Εισαγγελέα Χίου.

Ανεξάρτητα από τον συνειρμό της σκέψης του και πως «χώνει» έως και τα ελληνοτουρκικά σε μια απλή υπόθεση παράβασης του Νόμου, περιμένομε αύριο κιόλας να σταματήσει αυτή η παρανομία, που εκτός των άλλων προσβάλλει και την τοπική μας Εκκλησία και εδώ δεν είναι θέμα νόμου είναι απλούστατα απαράδεκτο!

Η επιστολή του, με πλήρη στοιχεία παρακαλούμε και αριθμούς πρωτοκόλλων είναι η εξής:

Προς την Εισαγγελία Χίου

«Έχοντας ενημερώσει τον Δεσπότη και έχοντας πρωτοκολλήσει τις διαμαρτυρίες μας με το κείμενο “Προς τις Αρχές αυτού του Ταλαίπωρου Τόπου”, σε Δήμο Χίου και Αστυνομικό Τμήμα Χίου στις 14-9-23 με αριθμό 77563 για τον Δήμο Χίου και 9009-20-33 για την Αστυνομία, δεν έχουμε δει καμία βελτίωση όσον αφορά την καταπάτηση του χρόνου της Κοινής μας Ησυχίας από την Βιομηχανία της Διασκέδασης στον Άγιο Παντελεήμονα - Μονοδένδρι.

Αντιθέτως στις 16-9-2023 είχαμε γλέντια ξανά, κάτι το οποίο μας έχει πείσει ότι τα συμφέροντα είναι μεγάλα και ότι μια χούφτα ανθρώπων πλουτίζει πουλώντας κάτι το οποίο δεν τους ανήκει, δηλαδή τον δικό μας Χρόνο Κοινής Ησυχίας και ξεκούρασης, ειδικά ψυχικής.

Ο παπάς της εκκλησίας μας, μετά από όλα αυτά, απαίτησε από τον ανηψιό του γράφοντος και μέσω εκείνου από όλους εμάς να κάνουμε, λέει, υπομονή διότι ο Ιερός Ναός δεν “βγαίνει” οικονομικά σαν Ιερός Ναός, (παρά μόνο σαν χοροπιδάδικο...), ομολογώντας έτσι την διαπλοκή του με την συγκεκριμένη παρανομούσα βιομηχανία.

Πιθανόν ο παπάς να μην καταλαβαίνει τα ίδια του τα λόγια ,όταν απαιτεί από εμάς να κάνουμε υπομονή, δηλαδή να αυτομαστιγωνόμαστε αδιαμαρτύρητα από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί και κυρίως ζητά από εμάς, τα θύματά του, να γίνουμε συνένοχοι στην παρανομία του συμμαχώντας με τον εχθρό μας ενάντια στον εαυτό μας και τα δίκαια μας. Αυτή όμως είναι η τακτική που χρησιμοποιεί η Τουρκία και ο Ερντογάν ενάντια στην Ελλάδα και στους Έλληνες και τα καταφέρνει μια χαρά...

Ο παπάς όμως δεν πρέπει να μας ζητά τέτοια πράγματα, αλλά να μας προστατεύει από τις παράνομες απαιτήσεις των νονών της νύχτας, εν προκειμένω, οι οποίοι (όπως και οι Τούρκοι), πολύ πιθανόν να έχουν και άλλους διεφθαρμένους υποστηρικτές πολύ υψηλότερα ιστάμενους διότι είναι πολλά τα λεφτά. Οι ελάχιστοι, που έτσι και αλλιώς μένουν πιο μακριά, δεν βλέπουν, δεν ξέρουν και δεν ενοχλούνται άμεσα από αυτήν την κατάσταση και “τυχαίνει” να υποστηρίζουν τον παπά, απλώς ουκ oίδασι τι ποιούσι, διότι και μόνον έναν από εμάς να είχαν βάλει κάτω οι Τούρκοι και τον βασάνιζαν, π.χ. τον Αντώνη τον Καβαλιέρη, θα έπρεπε να τρέχαμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά για να τον γλυτώσουμε από τα χέρια τους.

Εμείς θέλουμε να γίνονται εκδηλώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα για να εισπράττει κάποια χρήματα η εκκλησία μας για να αναπαλαιώνει και να συντηρεί το σπίτι του παπά στην αυλή της εκκλησίας, να πληρώνει το φως, το νερό, την θέρμανση – ψύξη και ότι άλλο χρειαστεί, όμως από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί, θέμε την ησυχία μας.

Επειδή λοιπόν ο Δεσπότης δεν μπόρεσε να κάνει το “θαύμα” που του ζητήσαμε, απευθυνόμαστε τώρα στον Εισαγγελέα Χίου για να δει και εκείνος τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει... Είναι μπλεγμένος και ο Δήμος Χίου.

Συνομιλώντας, πάντως, μέσα στην αγορά, με απλούς ή και λιγότερους απλούς ανθρώπους γι' αυτό το ζήτημα, όλοι μου λένει ότι δεν θα γίνει τίποτα και με κάνουν να νοιώθω ότι ζω στην Χώρα της Απώλειας με αποτέλεσμα να θυμώνω ακόμη περισσότερο μπροστά σ' αυτήν την γενική νοοτροπία της παραίτησης, η οποία θέτει πρωτίστως σε κίνδυνο την Εθνική μας ασφάλεια και βέβαια την καθημερινότητά μας.

Μετά τιμής, Θανάσης Γεωργούλης και όλοι όσοι γνωρίζουν, καταλαβαίνουν και νοιώθουν πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα».

Υ.Γ.: Δικό μας, όχι του Θ. Γεωργούλη: Αλήθεια οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες, τα «κορόϊδα» που έχουν επενδύσει ένα σκασμό λεφτά για να φτιάξουν οργανωμένους και νόμιμους χώρους δεξιώσεων δεν ενοχλούνται από αυτή την θλιβερή ιστορία;

 

 

Σχετικά Άρθρα