Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Εσείς θα πετάγατε 2000 ευρώ το μήνα;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 09/12/2019 - 21:58

Ρητορικό το ερώτημα αφού εννοείται ότι τέτοιος πολίτης δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Το πράγμα αλλάζει όταν αντί για ιδιώτης, γίνεται… συλλογικότητα, για να αναφερθούμε σε μια φράση του… συρμού.

Ελάτε όμως να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, με αφορμή την σημερινή συνέντευξη του Δημάρχου για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης.

Πρώτον είπε, οι προηγούμενοι δεν προέβλεψαν κανένα κωδικό χρημάτων και δεύτερον από άλλους κωδικούς εξασφαλίσαμε μόλις 16.000 ευρώ και με αυτά θα πορευτούμε.

Λιτότητα λοιπόν και το πράγμα βοά από μακρόθεν, ακόμα και με τη γλώσσα του σώματος, βλέποντας τον επί των Οικονομικών Αντιδήμαρχο, που διαψεύδοντας το όνομα του, αντί να είναι μέσα στην… χαρά, μάλλον είναι από τότε που ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο... κατσούφης.

 Συνεπώς, ο Χάρης Μπουρνιάς, μάλλον κάτι ξέρει περισσότερο από μας.

Χωρίς λοιπόν εμείς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες και έχοντας γνώση την μέχρι θανάτου βραδύτητα του κρατικού μηχανισμού, που δυσκολεύει τα πράγματα και χωρίς να αποδίδουμε ψόγο σε κανέναν πρώην Δήμαρχο, ερχόμαστε να ρωτήσουμε.

Αν ένας ιδιώτης είχε το εικονιζόμενο ακίνητο, θα το είχε ξενοίκιαστο;

Και μόνο ότι βρίσκεται δίπλα στην πρώην Εθνική Τράπεζα και μόνο ότι όλα τα διπλανά του και απέναντι μαγαζιά, ενοικιάζονται από 1500 έως 2000 ευρώ το μήνα, μάλλον θα το είχε αξιοποιήσει από… χθες.

Σήμερα όμως αποτελεί το μοναδικό ξενοίκιαστο μαγαζί της Απλωταριάς, για τον απλούστατο λόγο ότι ιδιοκτήτης είναι η αυτού… συλλογικότητα ο Δήμος Χίου.

Ο ίδιος είναι και ιδιοκτήτης του νεοκλασικού που βρίσκεται πάνω, στο οποίο κάποια στιγμή μπήκαν προστατευτικά στηθαία, για να μην έρθει κανένα κομμάτι ή κανένα παράθυρο στο κεφάλι κανενός τυχερού και τον στείλει να δεί τα ραπανάκια ανάποδα, αλλά αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να πέσουν και τα σάπια… προστατευτικά.

Κάποια στιγμή μπήκε το ακίνητο σε κάποιο πρόγραμμα και έμεινε εκεί να… ωριμάσει μέχρι τελικής πτώσεως.

Στο μεταξύ μόνο το κατάστημα, που είναι ανεξάρτητο από το πάνω χρονίζον ερείπιο, θα μπορούσε να αποφέρει μέσω όρο 20 με 24.000 ευρώ το χρόνο στα Δημοτικά ταμεία, δηλαδή ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης για παράδειγμα να βγαίνει από μόνο ένα ενοίκιο.

Με όλα αυτά που γράφουμε δεν κομίζουμε γλαύκα εις τας Αθήνας. Δεν ενδιαφερόμαστε εμείς περισσότερο από κανέναν, αλλά οι δημοτικές αρχές παθαίνουν δυστυχώς μπλοκάρισμα σε ζητήματα, που ένας ιδιώτης θα τα θεωρούσε αυτονόητα.

Μακάρι η παρούσα δημοτική αρχή να ξεφύγει. Όπου και να κολλάει το νεοκλασικό κτίσμα, το ισόγειο κατάστημα, επί της… Απλωταριάς πάντα, θα πρέπει να ενοικιαστεί το γρηγορότερο.

 

ΥΓ. Υπόθεση εργασίας. Αν ήταν ο Νότης… Δήμαρχος και ο Σταμάτης… Βουλευτής, θα έλεγαν τώρα επί του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος τα ίδια, ή θα έλεγε ο ένας αυτά που λέει ο άλλος;

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 17/01/2020 - 22:21

Μα είναι ερωτήματα τώρα αυτά;

Αναφερόμαστε στην κινητοποίηση της Τετάρτης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ή μόνο για το… μεταναστευτικό, όπως σημειώνει η εικονιζόμενη αφίσα κάλεσμα της Περιφέρειας;

Να μια πρώτη επισήμανση με σημασία. Όταν κινητοποιείσαι για κάτι, πρέπει να είναι σαφές το πλαίσιο της διαμαρτυρίας σου.

Γιατί φωνάζεις, τι αιτήματα έχεις, απέναντι σε ποιόν, τι επιδιώκεις και αν εκτός από αρνητικός σε κάτι έχεις και προτάσεις, που δεν εισακούγονται.

Με αυτά τα δεδομένα ας μην έχουμε αυταπάτες. Κοινό πλαίσιο δεν υπάρχει. Άλλα λέει η Περιφέρεια, άλλα οι φορείς, για παράδειγμα η ΑΔΕΔΥ, άλλα οι… Χαλκούσοι και άλλα οι… Βρονταδούσοι.

Ας μην το αναλύσουμε παραπέρα το θέμα, νομίζω είναι κατανοητό.

Όμως κατανοητό είναι και ένα βασικό άλλο. Κατά καιρούς αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να μην φωνάξουμε, έστω και με διαφορετικούς τόνους, δεν μπορούμε να μην στείλουμε προς το πανελλήνιο το αίτημα μας, ότι δεν αντέχουμε άλλο.

Αυτό και θα διαμηνύσει η κινητοποίηση της Τετάρτης.

Όχι δεν έχουμε αυταπάτες, όχι δεν μας τσιμπάει κατά καιρούς μύγα, όχι δεν περιμένουμε να μας ακούσουν και αύριο να στείλουν καράβια να αδειάσουν τα νησιά, όχι δεν θα λύσουμε αύριο το πρόβλημα, όμως με άλλη μια δυνατή, ειρηνική πάντα έκρηξη μας, πρέπει να κάνουμε σαφές ότι οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν.

Και αυτό δεν συμβαίνει γιατί μας κούρασε μόνο η πολυκοσμία, αυτών που οι μισοί λέμε πρόσφυγες – μετανάστες και οι άλλοι μισοί λαθρομετανάστες, μας κούρασε ο ερασιτεχνισμός μέχρι εξοντώσεως της κεντρικής εξουσίας.

Μιας εξουσίας που έχει και χρώμα και όνομα. Μιας εξουσίας που μας ξεκίνησε με τα παλαβά ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και άφησε το υπ’ αριθμόν ΕΝΑ πρόβλημα της χώρας στον αυτόματο, με μια άλλη εξουσία, που ήρθε μόλις χθες από τα χείλη του Πρωθυπουργού να μας πεί, συγνώμη λάθος η κατάργηση του υπουργείου.

Που; Στο Μεταναστευτικό!

Δηλαδή ας πάει και το παλιάμπελο με τους Συριζαίους ήρθε ο… μαθητής Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε διαβάσει τόσο καλά στις πανελλήνιες, γιατί μέχρι τώρα δείχνει επιτυχία και σοβαρότητα παντού, να μας πεί ότι, λάθος δεν διάβασα καλά… Μαθηματικά και… Αρχαία.

Βέβαια από μιας πλευράς είναι θετικό ότι το λέει, αλλά έλεος, όχι πιά άλλα λάθη ή αδιάβαστα μαθήματα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, οι νησιώτες δεν αντέχουν άλλο.

Εμείς λοιπόν θα κινητοποιηθούμε και ας γνωρίζουμε ότι άμεσα δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Η κανονικότητα μας, που λέει και η αφίσα της Περιφέρειας δεν θα γυρίσει ως δια μαγείας, η Κυβέρνηση όμως αντιλαμβάνεται ότι είναι καταδικασμένη να επιτύχει;

Και ας προσέξουν όλοι κάτι, αν επιτύχει σ’ αυτό δεν θα φορά μόνο τα νησιά, θα φανεί διαβασμένη και έτοιμη στα βασικά μαθήματα, θα έχει επιτύχει συνολικά.

 

Υ.Γ.  Εννοείται ότι το πρώτο που πρέπει να δούν, είναι που θα πηγαίνει ο 4001, διότι δεσμεύτηκαν για 4000 στο Φλώρι. Αν οι αριθμοί μείνουν ως έχουν, απλά θα έχουμε δύο… ΒΙΑΛ!