Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Εσείς θα πετάγατε 2000 ευρώ το μήνα;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 09/12/2019 - 21:58

Ρητορικό το ερώτημα αφού εννοείται ότι τέτοιος πολίτης δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Το πράγμα αλλάζει όταν αντί για ιδιώτης, γίνεται… συλλογικότητα, για να αναφερθούμε σε μια φράση του… συρμού.

Ελάτε όμως να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, με αφορμή την σημερινή συνέντευξη του Δημάρχου για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης.

Πρώτον είπε, οι προηγούμενοι δεν προέβλεψαν κανένα κωδικό χρημάτων και δεύτερον από άλλους κωδικούς εξασφαλίσαμε μόλις 16.000 ευρώ και με αυτά θα πορευτούμε.

Λιτότητα λοιπόν και το πράγμα βοά από μακρόθεν, ακόμα και με τη γλώσσα του σώματος, βλέποντας τον επί των Οικονομικών Αντιδήμαρχο, που διαψεύδοντας το όνομα του, αντί να είναι μέσα στην… χαρά, μάλλον είναι από τότε που ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο... κατσούφης.

 Συνεπώς, ο Χάρης Μπουρνιάς, μάλλον κάτι ξέρει περισσότερο από μας.

Χωρίς λοιπόν εμείς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες και έχοντας γνώση την μέχρι θανάτου βραδύτητα του κρατικού μηχανισμού, που δυσκολεύει τα πράγματα και χωρίς να αποδίδουμε ψόγο σε κανέναν πρώην Δήμαρχο, ερχόμαστε να ρωτήσουμε.

Αν ένας ιδιώτης είχε το εικονιζόμενο ακίνητο, θα το είχε ξενοίκιαστο;

Και μόνο ότι βρίσκεται δίπλα στην πρώην Εθνική Τράπεζα και μόνο ότι όλα τα διπλανά του και απέναντι μαγαζιά, ενοικιάζονται από 1500 έως 2000 ευρώ το μήνα, μάλλον θα το είχε αξιοποιήσει από… χθες.

Σήμερα όμως αποτελεί το μοναδικό ξενοίκιαστο μαγαζί της Απλωταριάς, για τον απλούστατο λόγο ότι ιδιοκτήτης είναι η αυτού… συλλογικότητα ο Δήμος Χίου.

Ο ίδιος είναι και ιδιοκτήτης του νεοκλασικού που βρίσκεται πάνω, στο οποίο κάποια στιγμή μπήκαν προστατευτικά στηθαία, για να μην έρθει κανένα κομμάτι ή κανένα παράθυρο στο κεφάλι κανενός τυχερού και τον στείλει να δεί τα ραπανάκια ανάποδα, αλλά αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να πέσουν και τα σάπια… προστατευτικά.

Κάποια στιγμή μπήκε το ακίνητο σε κάποιο πρόγραμμα και έμεινε εκεί να… ωριμάσει μέχρι τελικής πτώσεως.

Στο μεταξύ μόνο το κατάστημα, που είναι ανεξάρτητο από το πάνω χρονίζον ερείπιο, θα μπορούσε να αποφέρει μέσω όρο 20 με 24.000 ευρώ το χρόνο στα Δημοτικά ταμεία, δηλαδή ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης για παράδειγμα να βγαίνει από μόνο ένα ενοίκιο.

Με όλα αυτά που γράφουμε δεν κομίζουμε γλαύκα εις τας Αθήνας. Δεν ενδιαφερόμαστε εμείς περισσότερο από κανέναν, αλλά οι δημοτικές αρχές παθαίνουν δυστυχώς μπλοκάρισμα σε ζητήματα, που ένας ιδιώτης θα τα θεωρούσε αυτονόητα.

Μακάρι η παρούσα δημοτική αρχή να ξεφύγει. Όπου και να κολλάει το νεοκλασικό κτίσμα, το ισόγειο κατάστημα, επί της… Απλωταριάς πάντα, θα πρέπει να ενοικιαστεί το γρηγορότερο.

 

ΥΓ. Υπόθεση εργασίας. Αν ήταν ο Νότης… Δήμαρχος και ο Σταμάτης… Βουλευτής, θα έλεγαν τώρα επί του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος τα ίδια, ή θα έλεγε ο ένας αυτά που λέει ο άλλος;

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 10/08/2020 - 20:00

Πω, πω, τα μπλέξαμε, αυτός δεν είναι τίτλος… σιδηρόδρομος είναι.

Δεν φταίει όμως κανείς, αλλά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, που έριξε τον προβληματισμό και την… σπόντα.

Έλεος, είπε και είχε χίλια δίκια ο Γιάννης Μανάρας, αυτό δεν είναι ενημέρωση είναι ανθρωποφαγία και κανιβαλισμός.

Και δεν αναφέρομαι στα τοπικά Μέσα διευκρίνισε, αλλά επιτέλους γιατί είναι είδηση ένα κρούσμα κορωνοϊού; Δεν καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει διασπορά στην Κοινότητα, αύριο θα είστε εσείς ασθενείς, μεθαύριο εγώ, αν δεν ακούμε και δεν τηρήσουμε τις απλές εν τέλει συμβουλές – οδηγίες που μας δίνουν;

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε κάτι. Δεν θα ασχοληθούμε με τα κεντρικά ΜΜΕ. Υπάρχουν αυτά που τιμούν την αποστολή τους, υπάρχουν άλλα, που στις 12 το μεσημέρι λένε… Καλησπέρα.

Το πρόβλημα δεν είναι όμως η ημιμάθεια του… Καλησπεριτζή, είναι ότι εν ριπή οφθαλμού τον ακολουθούν τα εν Ελλάδι μίμιστρα και αίφνης η Εσπέρα γίνεται… ηλιοπρόβλητη.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον κωρονοϊό, μόνο που εδώ οι ευθύνες είναι μοιρασμένες.

Όταν ο ίδιος ο ΕΟΔΥ δίνει τα κρούσματα γεωγραφικά, γιατί έτσι κρίνει ότι πρέπει να γίνει και η αντιμετώπιση γίνεται με τη σειρά της με τοπικούς αποκλεισμούς, ελληνιστί… Lockdown, πως ακριβώς θα χειριστούν το θέμα τα Μέσα;

Όταν περνάει η λογική φοράμε μάσκα και στην… τουαλέτα, πως θα ξεκολλήσει το ενδιαφέρον του κόσμου όταν το μυαλό του είναι φιμωμένο;

Άρα έχει δίκιο ο Γιάννης Μανάρας αλλά εδώ οι χειρισμοί είναι κατ’ εξοχήν… νευροχειρουργικοί και μάλιστα σε μια κοινωνία, που ήδη έχει ξεφύγει από την ενημέρωση, διότι θεωρεί ότι μπορεί να την κάνει μόνη της.

Όταν ο άλλος μπορεί στον διαδικτυακό Καφενέ να βγάζει το πρόσωπο του κρούσματος στον… αέρα, μαζί και τα… παιδιά του, ξεχάσαμε όλοι στη Χίο τι έπαθε ο πρώτος… τυχερός, και δεν συλλαμβάνεται, ναι αυτό ακριβώς, συλλαμβάνεται την επομένη, τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο επαγγελματίας δημοσιογράφος;

Όταν ο κάθε πανίβλακας, μπορεί να γράψει, έχομε δεκάδες κρούσματα και τα κρύβουν, χωρίς καμμιά επίπτωση, τι ακριβώς μπορεί να κάνουν με τα Μέσα, εκτός από το να… απολογούνται γιατί δήθεν δεν γράφουν την… αλήθεια;

Έχετε δεί τον Βιολογικό από κοντά; Φανταστείτε μια πισίνα γεμάτη, ας μην περιγράψουμε τι, που περιμετρικά περιβάλλεται από ένα τσιμέντινο διάδρομο πρόσβασης. Ε, γίνεται να καθίσεις εκεί να πιείς… το ούζο σου και να παραπονιέσαι πως μυρίζει;

Κοντολογίς, με το επίπεδο αυτής της κοινωνίας γίνεται να κάνεις την δουλειά σου και να μην τα ακούσεις ότι είσαι και εσύ μέρος της παγκόσμιας συνωμοσίας, που θέλει να κρύβονται τα κρούσματα, γιατί… έτσι;

Να ξέρει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, το ξεχώρισε άλλωστε και ο ίδιος, ότι τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κράτησαν από την αρχή υπεύθυνη στάση, αποφασίζοντας να ανακοινώνουν μόνο τις επίσημες αναφορές του Νοσοκομείου , του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας.

Αν μας δίνουν κρούσματα εκείνοι, θα δίνουμε και εμείς. Όταν αποφασιστεί επισήμως ότι αυτό δεν αποτελεί πλέον είδηση, χαρά μας να μην αναφέρουμε τίποτα.

 

Υ.Γ. Που είναι οι λαλίστατοι συγκεντρω – υπογραφούντες, που έλεγαν ότι στην Λευκωνιά θα γίνει από μια νέα ΒΙΑΛ, μέχρι το Στρατόπεδο… Αλκατράζ. Αν το υπουργείο Μετανάστευσης δεν είχε φροντίσει υπεύθυνα να λειτουργήσει τη Δομή Απομόνωσης τώρα θα καρδιοχτυπούσε όλη η Χίος.