Χίος, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Φουρτουνάκηδες και… Βροντάκηδες ή πως βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 14/01/2020 - 07:50

Δεν θα σταθώ στα θλιβερά χθεσινά γεγονότα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Υπάρχουν ευθύνες πολιτικές που είναι διαχρονικές.

Επίσης υπάρχουν ζητήματα ποινικά που δεν αφορούν εμάς.

Δεν θα σταθώ επίσης ότι καταφέραμε ή μας… κατάφεραν να διασπαστούμε σε Φουρτουνάκηδες και… Βροντάκηδες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα χειροκροτήματα στον Νότη Μηταράκη από τους Χαλκούσους και τα γιουχαρίσματα από τους Βρονταδούσους, που μέχρι χθες δεν υπήρχαν καν στο κάδρο.

Δεν θα σταθώ επίσης ότι για μια ακόμα φορά κάποιοι απέδειξαν την αποχή τους από τον πολιτικό πολιτισμό, με τον προπηλακισμό ανθρώπων, μόνο και μόνο για το… αδίκημα της έκφρασης της γνώμης τους.

Θα σταθώ στο… μήνυμα.

Και το μήνυμα είναι σαφές.

Ξεσηκωθείτε συνέλληνες παντού, αποκλείστε εθνικούς δρόμους, πιάστε απ’ το λαιμό τους Βουλευτές σας, ήδη αυτό γίνεται και από σήμερα θα ενταθεί, μην αφήσετε να γίνουν πουθενά οι δομές που αποφάσισε η Κυβέρνηση για να αδειάσει τα νησιά. Δεν βλέπετε τη γίνεται στη Χίο; Τα σπάνε, μαλλιοτραβιούνται περιοχές μεταξύ τους.

Και η Κυβέρνηση, εκτός αν πάσχει από πολιτική χαζομάρα, γιατί να μπλέξει με όλη τη χώρα; Έτσι κι’ αλλιώς το παιχνίδι με τα νησιά είναι δεδομένο.

Τους αφήνει λοιπόν το πρόβλημα και γαία πυρί μιχθήτω.

Δυστυχώς επικοινωνιακά για άλλη μια φορά βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας.

 

Υ.Γ. Το πάθημα Μερμηγκούση δεν έγινε μάθημα. Ας κάνουν τον σταυρό τους όσοι έσπασαν την πόρτα του Δήμου, από τα βίντεο φαίνονται όλα, που δεν γρατζουνίστηκε ο Αστ. Διευθυντής Δημ. Αυγερινός.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 17/01/2020 - 22:21

Μα είναι ερωτήματα τώρα αυτά;

Αναφερόμαστε στην κινητοποίηση της Τετάρτης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ή μόνο για το… μεταναστευτικό, όπως σημειώνει η εικονιζόμενη αφίσα κάλεσμα της Περιφέρειας;

Να μια πρώτη επισήμανση με σημασία. Όταν κινητοποιείσαι για κάτι, πρέπει να είναι σαφές το πλαίσιο της διαμαρτυρίας σου.

Γιατί φωνάζεις, τι αιτήματα έχεις, απέναντι σε ποιόν, τι επιδιώκεις και αν εκτός από αρνητικός σε κάτι έχεις και προτάσεις, που δεν εισακούγονται.

Με αυτά τα δεδομένα ας μην έχουμε αυταπάτες. Κοινό πλαίσιο δεν υπάρχει. Άλλα λέει η Περιφέρεια, άλλα οι φορείς, για παράδειγμα η ΑΔΕΔΥ, άλλα οι… Χαλκούσοι και άλλα οι… Βρονταδούσοι.

Ας μην το αναλύσουμε παραπέρα το θέμα, νομίζω είναι κατανοητό.

Όμως κατανοητό είναι και ένα βασικό άλλο. Κατά καιρούς αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να μην φωνάξουμε, έστω και με διαφορετικούς τόνους, δεν μπορούμε να μην στείλουμε προς το πανελλήνιο το αίτημα μας, ότι δεν αντέχουμε άλλο.

Αυτό και θα διαμηνύσει η κινητοποίηση της Τετάρτης.

Όχι δεν έχουμε αυταπάτες, όχι δεν μας τσιμπάει κατά καιρούς μύγα, όχι δεν περιμένουμε να μας ακούσουν και αύριο να στείλουν καράβια να αδειάσουν τα νησιά, όχι δεν θα λύσουμε αύριο το πρόβλημα, όμως με άλλη μια δυνατή, ειρηνική πάντα έκρηξη μας, πρέπει να κάνουμε σαφές ότι οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν.

Και αυτό δεν συμβαίνει γιατί μας κούρασε μόνο η πολυκοσμία, αυτών που οι μισοί λέμε πρόσφυγες – μετανάστες και οι άλλοι μισοί λαθρομετανάστες, μας κούρασε ο ερασιτεχνισμός μέχρι εξοντώσεως της κεντρικής εξουσίας.

Μιας εξουσίας που έχει και χρώμα και όνομα. Μιας εξουσίας που μας ξεκίνησε με τα παλαβά ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και άφησε το υπ’ αριθμόν ΕΝΑ πρόβλημα της χώρας στον αυτόματο, με μια άλλη εξουσία, που ήρθε μόλις χθες από τα χείλη του Πρωθυπουργού να μας πεί, συγνώμη λάθος η κατάργηση του υπουργείου.

Που; Στο Μεταναστευτικό!

Δηλαδή ας πάει και το παλιάμπελο με τους Συριζαίους ήρθε ο… μαθητής Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε διαβάσει τόσο καλά στις πανελλήνιες, γιατί μέχρι τώρα δείχνει επιτυχία και σοβαρότητα παντού, να μας πεί ότι, λάθος δεν διάβασα καλά… Μαθηματικά και… Αρχαία.

Βέβαια από μιας πλευράς είναι θετικό ότι το λέει, αλλά έλεος, όχι πιά άλλα λάθη ή αδιάβαστα μαθήματα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, οι νησιώτες δεν αντέχουν άλλο.

Εμείς λοιπόν θα κινητοποιηθούμε και ας γνωρίζουμε ότι άμεσα δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Η κανονικότητα μας, που λέει και η αφίσα της Περιφέρειας δεν θα γυρίσει ως δια μαγείας, η Κυβέρνηση όμως αντιλαμβάνεται ότι είναι καταδικασμένη να επιτύχει;

Και ας προσέξουν όλοι κάτι, αν επιτύχει σ’ αυτό δεν θα φορά μόνο τα νησιά, θα φανεί διαβασμένη και έτοιμη στα βασικά μαθήματα, θα έχει επιτύχει συνολικά.

 

Υ.Γ.  Εννοείται ότι το πρώτο που πρέπει να δούν, είναι που θα πηγαίνει ο 4001, διότι δεσμεύτηκαν για 4000 στο Φλώρι. Αν οι αριθμοί μείνουν ως έχουν, απλά θα έχουμε δύο… ΒΙΑΛ!