Φύλαξη συνόρων εμείς… πτώματα αυτοί.

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 26/10/2021 - 18:06

Η Τουρκία συνεχίζει να εγκληματεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να κάνει το κορόϊδο.

Την επόμενη φορά που η κυρία Γιόχανσον θα μας κουνήσει το δάκτυλο, θα βρεθεί ένας δικός μας να της το… ταϊσει;

Συγνώμη, αλλά το θέμα πρέπει πλέον να τεθεί έτσι και τα πράγματα να ειπωθούν με το όνομα τους.

Γιατί η Τουρκία δεν τηρεί τις δυμφωνίες για το Μεταναστευτικό;

Θα ακουστεί ο αντίλογος. Εδώ ο παλαβός απέναντι ζήτησε να απελάσει 10 Διπλωμάτες και έκανε πίσω όταν του κούνησε την παραίτηση ο υπουργός του επί των Εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ακούσει;

Ναι, θα πρέπει να απαντήσουμε, γιατί δεν μπορούμε να σιωπούμε απέναντι σε εγκληματικές συμπεριφορές και γιατί σε λίγο θα πρέπει να αλλάξουμε την σύνθεση του Λιμενικού Σώματος, να την κάνουμε, ένας Λιμενικός, ένας… Ψυχολόγος, εκτός αν νομίζουμε ότι αυτό που έζησαν και σήμερα οι Λιμενικοί υπάλληλοι αντέχεται για καιρό.

Θα πρέπει να τα πάρουμε με τη σειρά;

Πως φτιάχνεται ένα παιδικό παιχνίδι για πισίνα και πουλιέται στην Τουρκική αγορά για… βάρκα και δεν το ξέρει η Τουρκική Αστυνομία;

Φτιάχνεται και το γνωρίζει.

Πως ξεκολλά μια τέτοια «σκυλοπνίχτρα» από τις Ιωνικές ακτές και δεν το γνωρίζει το Τουρκικό Λιμεναρχείο;

Δεν ξεκολλά, φεύγει εν γνώσει τους, αν δεν την ρυμουλκεί το ίδιο το Τουρκικό Λιμενικό και την αφήνει να κολλήσει σε μας.

Και επειδή απέναντι ξυπνήσαμε, η μέθοδος είναι αυτή που είδαμε σήμερα.

Στο Αιγαίο με 5 μποφόρ, που τοπικά - τοπικά, ξέρουν οι ψαράδες τι λέω, μπορεί να είναι και 7!

Έχουμε δεί τις… σκάφες, που πετάνε μέσα τους ανθρώπους να πνιγούν; Μια φουσκωμένη σαμπρέλα με ένα ίσιο πάτο, που σηκώνει μετά βίας 10 ανθρώπους σε πλήρη άπνοια.

Πως θέλουμε να μπαίνουν μέσα 20 - 30 άνθρωποι, που οι περισσότεροι αντικρύζουν για πρώτη φορά θάλασσα και δη φουρτουνιασμένη και να μην πνιγούν;

Θα πνιγούν και αυτό ζούμε, ζήσαμε και σήμερα.

Εδώ σήμερα δεν έγινε ναυάγιο, κυρία Γιόχανσον, εδώ η Τουρκία έστειλε ανθρώπους να πνιγούν. Θέλουν να φορτώσουν την Ελλάδα με πτώματα. Η απάντηση τους στην φύλαξη συνόρων είναι αυτή. Πτώματα και όσο αντέξουμε.

Εδώ πρέπει να απαντήσουμε και η απάντηση πρέπει να είναι πολιτική και διπλωματική, αλλά επιτέλους θα πρέπει να γίνει αυστηρότερη για τρείς λόγους.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να μην συμπεριφέρεται έτσι. Έλληνας δεν υπάρχει και δεν θα βρεθεί, που θα κινδυνεύει άνθρωπος στη θάλασσα και δεν θα τον σώσει.

Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να μην φυλάει τα σύνορα της, στην απειλή της Τουρκίας, φρουρούς εσείς… πτώματα εμείς.

Όμως δεν μπορούμε αυτό όλο να το αντιμετωπίζουμε εξ απαλών ονύχων.

Σήμερα όχι αύριο πρέπει να καταγγελθεί η Τουρκία στον ΟΗΕ σαν χώρα με εγκληματική συμπεριφορά.

Σήμερα οι Πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να κάνουν στην Άγκυρα διάβημα, γιατί επετράπη, αν δεν… ρυμουλκήθηκε επιμένουμε, ο απόπλους μιας σκάφης στο Αιγαίο, προοριζόμενης μόνο να πνίξει.

 

Υ.Γ.: Προτείνω στις διασώσεις να χρησιμοποιούμε και την Frontex. Να δούμε τι θα κάνει η κυρία Γιόχανσον όταν δεν βρίσκει πληρώματα. Εκτός μαζεύουν τα πτώματα των μωρών οι Μανδαρίνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι άσχημη ιδέα.

 

 

Σχετικά Άρθρα