Για να μην πάθει η μαστίχα ότι ο… παπά Αντώνης της Κιβωτού

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 21/12/2022 - 20:38

Εξηγούμαι.

Ο παπά Αντώνης ανέβηκε ψηλά με το έργο του, πολύ ψηλά.

Ακολούθησε το… κλάδεμα.

Πριν από πολλά - πολλά χρόνια μας τα είπε αυτά ο προ-προ-προπάππους μας ο Ηρόδοτος.

Ο Περίανδρος τύραννος της Κορίνθου έστειλε ένα σύμβουλο του στον τύραννο της Μιλήτου Θρασύβουλο, να του πεί το μυστικό της μακροχρόνιας κυβέρνησης του.

Γυρνώντας ο σύμβουλος είπε στον Περίανδρο ότι… τσάμπα πήγε.

Ο Θρασύβουλος του είπε… ξεχαλικά. Εγώ τον ρώτησα το μυστικό της διακυβέρνησης και εκείνος με πήγε σε ένα χωράφι με στάχυα. Τι μου έλεγε; Τίποτα. Μόνο όσο προχωρούσαμε όποιο στάχυ εξείχε, ξεχώριζε, το έκοβε, το έφερνε στο ύψος των άλλων.

Εντάξει, του απάντησε του συμβούλου ο Περίανδρος. Κατάλαβα το μήνυμα του Θρασύβουλου.

Όσοι νομίζουν ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στους ανθρώπους έχουν την  ίδια αφέλεια με τον σύμβουλο του Περίανδρου.

Η μαστίχα λοιπόν ξεχώρισε πολύ. Πολλοί το ερμηνεύουν μόνο ως τιμή. Εγώ όχι, το πάω παραπέρα, πολύ παραπέρα. Η μαστίχα από… γλυκό έγινε… φάρμακο, από… υποβρύχιο έγινε… χάπι. Αυτά σε 50 χρόνια. Στα επόμενα 50 ή θα καταλάβουμε την απογείωση αυτή ή θα πάθουμε την δουλειά του… παπά Αντώνη.

Και εξηγούμαι κι’ άλλο. Τι συζητάμε από χθες; Το… κοκολόϊ των Πακιστανών.

Ωραία. Φαντάζεται κανείς να έκαναν κοκολόϊ στις… ελιές; Να πήγαιναν δηλαδή μετά το μάζεμα και να τσιμπολογούσαν γύρω – γύρω όποια ελιά δεν έπεσε μέσα στα δίχτυα. Δεν θα ασχολούνταν με την περίπτωση τους κανείς.

Συνεπώς μας απασχολεί όχι το… κοκολόϊ, αλλά η αξία του προϊόντος.

Αυτό όμως δεν το βλέπομε μόνο εμείς. Το κοιτάζουν και αυτοί, που έβλεπαν χρόνια τον παπά να ανεβαίνει μέχρι που αποφάσισαν την… εκτέλεση του.

Η μαστίχα ανεβαίνει επικίνδυνα. Να ασχολούμαστε λοιπόν με το κοκολόϊ, αλλά να μας απασχολήσει πρωτίστως, πως θα κόψουμε δια ροπάλου την χρήση ακόμα και μιας σταγόνας φυτοφαρμάκου, ακόμα και για τον καθαρισμό του χώματος.

Γιατί ξαφνικά θα μας έρθει κατακέφαλα η κατραπακιά.

Και προσέξτε. Τον… παπά τον είχαν προειδοποιήσει. Δυό φορές κατά δήλωση του Αρχιεπισκόπου του είχαν πεί να γίνουν… συνέταιροι, ολόκληρο νόμο ψήφισαν για την πάρτη του και χαμπάρι δεν πήρε. Με την μαστίχα δεν θα γίνει το ίδιο. Εμάς δεν θα μας προειδοποιήσει κανείς.

Καμιά χημική πρόσμιξη, καμιά επεξεργασία, ποτέ και πουθενά σε κανένα στάδιο της καλλιεργητικής αλλά και της παραγωγικής διαδικασίας. Κανένας εφησυχασμός ότι ελέγχεται το προϊόν που παραδίδεται. 100% φυσικός τρόπος τώρα, αύριο και παντού.

Αλλιώς ο κεραυνός θα πέσει. Και κανένας κεραυνός δεν κλείνει προηγουμένως… ραντεβού.

 

Υ.Γ.: Kαλύτερα να γίνω εγώ δυσάρεστος, παρά να πούν εκ των υστέρων κάποιοι ότι μας ήρθε ο ουρανός κατακέφαλα και δεν προειδοποίησε κανείς.

 

Σχετικά Άρθρα