«Για τον κορωνοϊό πληρωνόμαστε με… παλαμάκια. Η Παναγιά μαζί μας»

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 26/11/2020 - 19:42

Οι απεργίες έχουν πλέον συμβολικό χαρακτήρα, έμπειρος μάλιστα συνδικαλιστής έλεγε, ότι τον καιρό της πανδημίας είναι επιτυχές και μόνο ότι… εξαγγέλλονται.

Mε την έννοια αυτή… συμβολικές είναι και οι συγκεντρώσεις και οι ομιλίες που γίνονται, σταθερά μονίμως επαναλαμβανόμενες, αφού σε τελική ανάλυση δεν αλλάζει και το πλαίσιο των αιτημάτων.

Αν ξεχωρίζει κάτι λοιπόν είναι ο αυθορμητισμός και αυτό έγινε στην σημερινή συγκέντρωση, που έγινε επίσης συμβολικά, μέρα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στην πύλη του Νοσοκομείου.

Εκεί λοιπόν μετά τους… επίσημους ομιλητές, πήρε το μικρόφωνο ο Δημήτρης Κουτσουράκης, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ.

Ο Δημήτρης ο Κουτσουράκης είπε είμαι, τώρα με τις μάσκες πρέπει να δίνουμε και… συστάσεις, και θέλω να πώ ότι με εκνευρίζει όταν ακούω να μας χειροκροτούν.

Ευχαριστούμε βεβαίως, αλλά αυτό δεν φτάνει, όχι για μας αλλά για τους πολίτες και τους ασθενείς και τους πληττόμενους του κορωνοϊού, του σήμερα και του αύριο.

Βαρέθηκα, είπε, να ακούω παλαμάκια, δεν ακούω όμως τίποτα για το βαρύ και ανθυγιεινό επίδομα. Παλαμάκια ακούω αλλά προσλήψεις δεν βλέπω. Μέχρι πότε θα δουλεύουμε στο όριο, μέχρι πότε θα αντέξουμε, πόσο θα κρατήσει αυτό, ποιός θα μας το πεί αυτό, τα χειροκροτήματα;

Όσον αφορά την πανδημία, κατέληξε, στη Χίο προς το παρόν πάμε καλά, αλλά εμείς μόνο στο Νοσοκομείο ξέρουμε με τι θυσίες, άρα καλή συνέχεια και… η Παναγιά μαζί μας. Άλλωστε είναι η μόνη που βοηθάει μέχρι σήμερα, είπε, παρέδωσε το μικρόφωνο και τα είπε… όλα.

 

Υ.Γ.: Εντάξει δεν θα βάλουν πλέξιγκλας στο Τάγμα, είπε ο Γ. Ξενάκης. Το… μελετούν στην Τεχνική Υπηρεσία και θα επανέλθουν με νέα πρόταση. Ε, ας βάλουν… πολυκαρβουνικό.

Στου κουφού την πόρτα, παρ’ την πόρτα και φύγε.

 

Σχετικά Άρθρα