Γιατί δεν ξηλώνει ο Δήμος Χίου αυτή την… αηδία;

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 27/12/2022 - 21:24

Είναι από αυτά που σου κάθονται στο λαιμό, που όλοι τα βλέπουμε αλλά ουδείς τολμά να ενεργήσει.

Και επειδή κάποιος πρέπει απ’ ότι φαίνεται να γίνει… κακός, ας το κάνω εγώ.

Αρχής γενομένης από αυτή την αηδία, που μας την θύμισε με φωτογραφία του ο καπ. Αλέκος Καραμούζος, γιατί ο Δήμος Χίου δεν προχωρά σε αποκατάσταση της τάξης αλλά και της αισθητικής;

Αναφερόμαστε στο υποτιθέμενο Ηρώο πεσόντων των Άνω Καρδαμύλων, που απ’ ότι φαίνεται έχει γίνει μνημείο παρουσίασης της ολιγομυαλίας κάποιων, ανεξάρτητα αν εκτός των άλλων, οι περισσότεροι αποδήμησαν πλέον εις Κύριον.

Οι εξηγήσεις μάλλον περιττεύουν και αυτό που χρειάζεται είναι ένας εργάτης να πάει να ξηλώσει αυτή την… μαρμαρολαγνεία.

Ας σημειωθεί εδώ πάντως για να είμαστε δίκαιοι, ότι οι περισσότεροι τόποι τιμούν τους ήρωες μας όπως τους αξίζει.

Χωρίς να υποβαθμίσω τίποτα και κανέναν, εντυπωσιάζει ας πούμε η τέχνη στο ωραιότερο ίσως μνημείο Ηρώων στο νησί, που βρίσκεται στην Καλαμωτή, ο χώρος στο υψηλότερο σημείο με θέα, του Ηρώου του Θολοποταμίου, η επιβλητικότητα σε σχέση με το μέγεθος του χωριού, του μνημείου πεσόντων υπέρ πατρίδος των Μεστών και άλλα πολλά.

Και επειδή με την σημερινή διάδοση μέσω διαδικτύου, δεν υπάρχουν πλέον σύνορα πουθενά, ας μην μας απονεμηθεί πανελλαδικά το μνημείο κακογουστιάς και μαρματοβλακείας, με αυτό το θέαμα, που συνεχίζει να παρουσιάζει το υποτιθέμενο Ηρώον των Άνω Καρδαμύλων.

Ένα συνεργείο Δήμαρχε Χίου να πάει και να ξηλώσει αυτές τις μαρμαροταμπέλες της ανθρώπινης μικρότητας δεν υπάρχει;

 

Υ.Γ.: Με την ευκαιρία το ίδιο συνεργείο ας κολλήσει τα μάρμαρα που έπεσαν στην βάση του αγάλματος Πλαστήρα. Έτσι τιμής ένεκεν για τον… μήνα που έχει περάσει από την πρώτη φορά που το γράψαμε.

Τα μάρμαρα είναι στην ίδια θέση από τις 30 Νοεμβρίου 2022 !!!

Σχετικά Άρθρα