«Το γινάτι βγάζει μάτι» αλλά να μην βγάλει του… μαστιχοπαραγωγού

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 09/06/2023 - 20:08

Επίτηδες επιλέξαμε την φωτογραφία της παράδοσης του κτιρίου της ΕΜΧ στον Δήμο Χίου. Εμπεριέχει… χαμόγελα.

Και γιατί όχι άλλωστε; Η ΕΜΧ έχει μια ακίνητη περιουσία και την ενοικίασε στον Δήμο Χίου. Ωφελημένοι και οι δημότες και οι μαστιχοπαραγωγοί.

Μετά όμως από τα χαμόγελα να πάμε και στην «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ δυό κορυφαίων Οργανισμών;

Και επειδή καταλαβαινόμαστε όλοι, να αποφύγουμε απέναντι στο πρόβλημα τον προσωπικό χαρακτήρα;

Πίσω από τις αποφάσεις Μυριαγκού βρίσκεται η Δημοτική αρχή, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ δεν είναι… αυτονομημένος και πίσω από τον Γιώργο Τούμπο βρίσκεται το Δ.Σ. της ΕΜΧ, διότι την προσφυγή σε Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΥΑΧ δεν την αποφάσισε μόνος του ο Πρόεδρος.

Επειδή όμως η ΕΜΧ, κακώς, αλλά δεν διαθέτει ένα γραφείο τύπου και επειδή το …επικοινωνιακό κάρο το σέρνει ο Πρόεδρος της ΕΜΧ μέσω του προσωπικού του ιστολογίου, αναρωτιέμαι, είναι επίπεδο αυτό για να διεξαχθεί διάλογος; Έτσι θα λυθεί το θέμα; Με «γινάτια» και προσωπικές αντιπαραθέσεις;

Να δούμε ψύχραιμα το πρόβλημα; Νερό δεν δίνει η ΕΜΧ. Αν αύριο τρέξει από τις βρύσες θάλασσα το «ξύλο» θα το φάει ο Κάρμαντζης. Από την άλλη δεν μπορούν να ξεραθούν τα μαστιχόδεντρα. Οι σχίνοι δεν είναι… πατάτες.

Επίσης, αν μέχρι σήμερα είμασταν ικανοί δεν θα λυγίζαμε από την λειψυδρία. Λίγοι, όμως, για να μην γράψω ανίκανοι, είμαστε ΟΛΟΙ, ουδείς εξαιρείται, ούτε ο υπογράφων.

Συνεπώς, επειδή ο Δήμος Χίου και η ΔΕΥΑΧ δεν είναι ο Κάρμαντζης, και επειδή πολύ περισσότερο ΕΜΧ δεν είναι ο Τούμπος θα πρέπει να γίνουν τώρα δυό πράγματα. Να σταματήσει ο Πρόεδρος της ΕΜΧ τις «δηλητηριώδεις» επιθέσεις στην ΔΕΥΑΧ και να κλειστούν σε ένα γραφείο Δ.Σ. ΔΕΥΑΧ και Δ.Σ. ΕΜΧ και να μην βγούν από εκεί αν δεν έχουν βρεί ΛΥΣΗ συναίνεσης και συνεργασίας στο υπαρκτό πρόβλημα της ΛΥΨΕΙΔΡΙΑΣ.

Από την αρχή αυτής της αντιπαράθεσης εκφράσαμε την άποψη ότι το θέμα δεν θα λυθεί Δικαστικά.

Φυσικά κάθε θιγόμενος μπορεί να προσφύγει στα Δικαστήρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι θα βρέξει, ούτε θα γίνει παροχή νερού αν από τους σωλήνες της ΔΕΥΑΧ βγαίνει θάλασσα ή αέρας.

Η ΕΜΧ βγήκε από τα Δικαστήρια «κερδίζοντας» προσωρινά μη διακοπές και η ΔΕΥΑΧ απάντησε με τέτοιο τρόπο, που και διακοπές κάνει και «τιμωρεί» τους προσφεύγοντες.

Όσο η «κόντρα» συνεχίζεται δικαστικά και όσο το χειρότερο απ’ όλα μεταφέρεται στο καφενείο του FB με ευθύνη του προέδρου της ΕΜΧ το πρόβλημα θα χειροτερεύει.

Επειδή όμως αυτό δεν συμφέρει τον τόπο, επειδή θεσμικά και ουσιαστικά ο Δήμαρχος είναι ο ΠΡΩΤΟΣ πολίτης και η ΕΜΧ ο πρωτοπόρος και κορυφαίος Συνεταιριστικός θεσμός, κάνω έκκληση η «κόντρα» να σταματήσει ΤΩΡΑ.

Όπως Δήμος και ΕΜΧ τα «βρήκαν» μια χαρά με την ενοικίαση γραφείων και «ποζάρουν» και καλώς το κάνουν Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΕΜΧ για την συμφωνία, το ίδιο να κάνουν και για το πρόβλημα του νερού.

Να βρούν λύση. Η «κόντρα», το δηλητήριο μέσω του F.B. και οι δικαστικές διενέξεις δεν είναι λύση είναι κακό και «ενός κακού μύρια έπονται».

Και ας διαβάσουν ξανά όλοι τον τίτλο. Το γινάτι σίγουρα βγάζει μάτι. Ποιοί όμως παίρνουν την ευθύνη να βγεί αυτό του μαστιχοπαραγωγού;

 

Υ.Γ.: Άσχετο. Κανείς δεν σκέφθηκε ότι δεν πρέπει να έρχεται Κρουαζιερόπλοιο στη Χίο την μοναδική ημέρα της εβδομάδας που ΟΛΑ τα Μουσεία είναι κλειστά;

Σχετικά Άρθρα