H… φάκα του Φακά και η… φυσική διαδρομή της συνεργασίας Κάρμαντζη – Βουρνού

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 27/05/2020 - 17:59

Θεωρώ ότι η υπόθεση Άϊ Γιάννη Φακά είναι γνωστή πλέον και κατανοητή.

Από τα Θυμιανά μέχρι τον Καρφά υπήρξε για αιώνες η διαδρομή των πετράδων, αυτών που έδιναν ζωή και υπόσταση στην πέτρα και στα Θυμιανά, ακόμα και πριν να ονομαστούν ως… Ευφημιανά.

Η διαδρομή αυτή ήταν ένας επίγειος Παράδεισος από τους δεκάδες που υπάρχουν ακόμα και κοντά στην πόλη και που φεύγουμε από τον κόσμο χωρίς να τους γνωρίσουμε ποτέ, αφού η μισή μας ζωή κινείται στο τρίγωνο Πλατεία, Απλωταριά, Προκυμαία.

Αυτή την διαδρομή έβαλε στο αυλάκι η προηγούμενη δημοτική και… εκτέλεσε η σημερινή.

Το… εκτέλεσε κυριολεκτικώς αφού με το Καλημέρα μπήκαν σε ιδιοκτησίες και αντί μονοπατιού έφτιαξαν χωματόδρομο διπλής κατευθύνσεως!

Μέχρι να βρεθεί η άκρη, μέχρι και την… παραίτηση του έδωσε ραδιοφωνικά ο Γιάννης Ξενάκης διότι όπως υποστήριξε ,όλα έγιναν βάση μελέτης. Μέχρι το μεσημέρι η μελέτη απεδείχθη… αμελέτητη από τον εργολάβο και τώρα τρέχουν όλοι και δεν προλαβαίνουν, με μοναδική ίσως λύση αυτή που πρότεινε ο Μ. Βουρνούς, να αφήσουν την φύση ήσυχη κανένα δύο χρόνια, μήπως καταφέρει και αποκαταστήσει μόνη της τα πράγματα.

Ενώ λοιπόν αυτά περίπου έτσι έχουν, εγώ θα έλεγα να ξεφύγουμε από την… φάκα του Φακά και να δούμε την αλήθεια κατάματα.

Όπου γίνεται δουλειά γίνονται και λάθη και ο Γιάννης Ξενάκης δουλεύει, άρα λάθη θα κάνει. Ότι και να κάνουμε όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε εμείς το νομικό πλαίσιο. Η κυβέρνηση όπως τα πήγε καλά στον κορωνοϊό, πρέπει να σταματήσει το ηλίθιο σύστημα, την δουλειά στα δημόσια έργα να την παίρνει ο φθηνότερος και αν ο εργολάβος κάνει λάθος ή τα παρατάει, να έχει δικαίωμα να εμφανίζεται και στον επόμενο διαγωνισμό και να τον… κερδίζει!

Το νομικό πλαίσιο λοιπόν οφείλουν να το αλλάξουν οι πολιτικές δυνάμεις, εμείς όμως τοπικά πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο, να προτρέψουμε σε συνεργασία τις δημοτικές παρατάξεις, να αναδείξουμε αυτή την απλή… φυσική διαδρομή.

Θα δούμε επιτέλους απλές αλήθειες κατάματα;

Φτάνει ένας Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, να είναι πάνω τους από τα Λεπτόποδα μέχρι τον Λιμένα Μεστών;

Καταλαβαίνουμε ότι με την ταχύτητα εκτέλεσης έργων, όλη αυτή την τετραετία και βάλε ο Σταμάτης Κάρμαντζης θα εκτελεί έργα του Μ. Βουρνού;

Έργα δικά του ο Κάρμαντζης θα εκτελέσει την επόμενη τετραετία, είτε είναι Δήμαρχος ο ίδιος είτε ο… επόμενος.

Το σημερινό ανθρώπινο υλικό του Δημάρχου, του κάθε Δημάρχου δεν φτάνει. Οι συνεργασίες είναι ευτυχώς η… φυσική διαδρομή αν θέλουμε να προχωρήσει ο τόπος.

Αλήθεια, για να πώ τα πράγματα με το όνομα τους. Πόσος ιδεολογικός άβυσσος χωρίζει τις παρατάξεις; Τι έχουν να χωρίσουν για παράδειγμα Στ. Κάρμαντζης και Μ. Βουρνούς, πέραν των προσωπικών τους διαφορών, την διαφορετική προσωπικότητα και στυλ που διαθέτουν κ.λ.π;

Θερμά παρακαλώ όλους, να θυμηθούν το εκλογικό αποτέλεσμα όχι της δεύτερης Κυριακής, όπου αναγκαστικά παίζουν δύο και νικητής αναδεικνύεται η… Γερμανία.

Έτσι λοιπόν πριν ένα ακριβώς χρόνο έλαβαν Στ. Κάρμαντζης 28,15% Κ. Τριαντάφυλλος 24,16% Μ. Βουρνούς 23,05% και ακολουθούν οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Αν λοιπόν οι εκλογείς έταξαν τον Κ. Τριαντάφυλλο και δια του δευτέρου γύρου στην θέση της αντιπολίτευσης και του ελέγχου, τι είπαν για τους άλλους δύο;

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ.

Ας καθίσουν κάτω έντιμα Στ. Κάρμαντζης και Μ. Βουρνούς και ας κουβεντιάσουν. Η ευχή και η… κατάρα και των δύο είναι ο ένας να είναι Δήμαρχος και ο άλλος να βλέπει το έργο που σχεδιάστηκε απ’ αυτόν να εκτελείται από τον πρώτο.

Και τι έγινε λοιπόν; Νάτην η υπέρβαση, να πως προχωρούν μπροστά οι τόποι. Γιατί οι μισοί Αντιδήμαρχοι να μην είναι της παράταξης Μ.  Βουρνού, γιατί να «σκουριάζει» ένας Γιώργης Μπελέγρης, γιατί για να το πάω στα… άκρα να μην αξιοποιεί ο Δήμος το κεφάλαιο Μ. Βουρνούς, γιατί πρέπει να αφεθεί ο Στ. Κάρμαντζης, ο κάθε Κάρμαντζης μόνος του;

Να πως θα δεν θα πέσουμε στην… φάκα του Φακά, γιατί Φακάδες έχουμε πολλούς μπροστά μας και πρέπει να δούμε πάνω απ’ όλα το κοινό μας σπίτι.

Εγώ είπα και ελάλησα την συνέχεια την αφήνω σ’ αυτούς που πρέπει.

 

Υ.Γ.: Φοβερό. Διάβασα ότι για την πώληση του οικοπέδου του Νοσοκομείου στη θέση… Μονακό, πίσω από το LIDL στο Κοντάρι, συνωμοτούν ο Μηταράκης, η Κανταράκη και το LIDL. Θα πρόσθετα και τον Χαλίφα Χαφτάρ της Λιβύης.

Για να αφήσουμε τις παλαβομάρες. Η μόνη περίπτωση να μην πωλήσει το Σκυλίτσειο το οικόπεδο του, είναι αν θέλει να το πάρει ως… χωράφι το LIDL. Θα το αγοράσει ως χώρο απαραίτητο για την επέκταση του, σε τιμές αγοράς και μάλιστα χωρίς τσιγγουνιές, αφού τα χρήματα θα διατεθούν υπέρ της υγείας των πολιτών του νησιού.

Σχετικά Άρθρα