
Ότι είναι Ευρωπαϊκή έχουμε πεί ξανά ότι δεν είναι μόνο γεωγραφικός προσδιορισμός, στηρίζεται σε συμφωνίες και κυρίως αξίες. Αν δεν ισχύουν αυτές χαιρετίσματα στον Ευρωπαϊκό… πλάτανο. Να γίνουμε σαφέστεροι, γιατί μετά την Αυστριακή απόφαση τίποτα δεν είναι όπως χθες ή για την ακρίβεια πρώτη φορά τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα.
Κατ’ αρχήν έχουμε μια συμφωνία, με βάση την οποία η Ελλάδα, που από το έδαφος της μέχρι στιγμής πέρασαν 800.000 πρόσφυγες – μετανάστες και που η Τουρκία μας στέλνει ανελλιπώς πεσκέσι καθημερινά έως 10.000, θα μοιράζονταν το πρόβλημα με τις υπόλοιπες χώρες και η Αυστρία, που είναι η περίπτωση μας, θα έπαιρνε αναλογικά 1.491 πρόσφυγες το 2016. Η Βιέννη λοιπόν ανακοίνωσε επισήμως, παίζοντας το… ελληνίδα, όχι ότι δεν μπορεί να δεχθεί 1.491 άτομα, αλλά ότι δεν μπορεί, δεν έχει τις υποδομές για το 2016 και θα μπορεί να το πράξει σε 12 μήνες, δηλαδή το 2017, που η Ελλάδα στο μεταξύ θα έχει φορτωθεί άλλους 800.000 Σύρους κ.λ.π. μπορεί και 11.000.000 Κινέζους, για όσους ξεχνούν τι θα γίνει αν η Κίνα πάθει το 2016 αυτό που ξέρουν και περιμένουν όλοι.
Εδώ ανοίξτε μια παρένθεση. Σε περιόδους κρίσης λένε οι μελέτες του ΟΗΕ μεταναστεύει το 5% του ενεργού, κυρίως μικρής ηλικίας, πληθυσμού. Αν λοιπόν κινηθεί Δυτικά το 5% των Κινέζων, έχει υπολογιστεί ότι στην Ελλάδα αναλογεί το 1% μόνο, που όμως σημαίνει αριθμητικά 11.000.000 άτομα!
Όμως ας αφήσουμε τους Κινέζους για… αύριο να δούμε το σήμερα. Αρχής γενομένης από την Αυστρία, οι εταίροι μας «την κάνουν» με ελαφρά πηδηματάκια ενώ η Μέρκελ ήδη απολογείται σκληρά στην Γερμανία, μετά τα πρωτοχρονιάτικα συμβάντα στην Κολωνία, όπου οι Κολωνέζες βγήκαν μόνες να πιούν και να ξεσαλώσουν, μην υπολογίζοντας ότι στην κουλτούρα του Μουσουλμάνου και όχι μόνο αυτού… μια γυναίκα σ’ αυτή τη φάση «θέλει» και ντρέπεται να το πεί, οπότε είπαν δια πράξεων να τις… διευκολύνουν και έγινε ο χαμός.
Αρα το κλίμα κάθε άλλο παρά είναι θετικό, για να τηρήσουν οι Ευρωπαίοι την δέσμευση τους και η Αυστριακή αρχή έχει και πρακτικά και σημειολογικά τον συμβολισμό της. Τι θα απογίνουμε εμείς; Ο Θεός βοηθός, που ως γνωστόν είναι… Ελλην.
Υ.Γ. Ερευνα με σημασία στην Τουρκία, γιατί πολλές φορές την μπερδεύομε με την Τουρκία που βλέπουμε στη Σμύρνη. Το 10% των κατοίκων δεν θεωρεί το ISIS τρομοκρατική οργάνωση και το 5% συμφωνεί με τις ενέργειες των Ισλαμιστών.







































