Η έκρηξη του Δημάρχου και ο κτιριο… ϊός στα Σχολεία

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 08/05/2020 - 18:45

Ήταν μια επίσκεψη ας την πούμε ρουτίνας του Δημάρχου στο 1ο και 3ο Γυμνάσια, όπου ολοκληρώνονταν οι ψεκασμοί για να γίνει υποδοχή των μαθητών την μεθεπόμενη Δευτέρα, αφού αυτή την Δευτέρα θα προηγηθούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ. Πατεριμό, τον ακούραστο συνεργάτη του Κωνσταντίνο Χατζησταμάτη, που έτσι κι’ αλλιώς βρίσκεται στο στοιχείο του και να ακούσει και την αγωνία της Διευθύντριας του 3ου Γυμνασίου, όχι μόνο για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί, με στόχο να μορφώσουν αλλά και να προστατεύσουν τους μαθητές τους, αλλά και να δεί μπροστά του την πρόσοψη του 3ου Γυμνασίου, που θυμίζει συμπαθή γραία, που θα έγραφε και ο παππούς Παπαδιαμάντης, απολέσασα τους οδόντας της από εικοσαετίας.

Βεβαίως θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να δεί κανείς το εν λόγω διδακτήριο από… πίσω αλλά στην περίπτωση αυτή αντί Μηχανικών ας πάρει καλού – κακού έναν… παπά να κάνει μια παράκληση, αν πέσει το κτίριο να μην είναι σε διδακτική ώρα.

Κοντολογίς, ο κορωνοϊός θα περάσει ,αλλά το κτιριακό πρόβλημα των Σχολείων είναι εδώ και σε μερικά διδακτήρια, δεν μιλάμε για επισκευές, μιλάμε για εμφανή επικινδυνότητα.

Έτσι τα παιδιά θα προστατευτούν από την πανδημία, αλλά το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο ακόμα δεν έχει τουαλέτες! Τι να μας κάνει λοιπόν η απολύμανση, όταν έχουμε δυό ξεχωριστά Σχολεία, που αυλίζονται όμως στον ίδιο χώρο και χρησιμοποιούν κοινές τουαλέτες;

Τα προβλήματα φυσικά δεν είναι τωρινά και η προηγούμενη δημοτική αρχή κληρονόμησε πολύ περισσότερα, πολλά έλυσε πολλά παρέδωσε στην παρούσα, που καλείται να τα λύσει και εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι, που θα μηδενίσομε την όποια δουλειά και προσπάθεια.

Όμως στο μεταξύ περνάει ο χρόνος και τα Σχολειά δεν γερνούν απλά, μερικά όπως το 3ο Γυμνάσιο γίνονται επικίνδυνα.

Όμως η έκρηξη του Σταμάτη Κάρμαντζη δεν ήρθε με το κτίριο του 3ου Γυμνασίου, που έτσι κι’ αλλιώς το ξέρει, ήρθε όταν του είπα να καμαρώσει τις υδρορροές, που έχουν μπεί στο ιστορικό Γυμνάσιο Αρρένων, σήμερα 1ο Γυμνάσιο.

Στο σημείο αυτό και με τις κάμερες κλειστές ήρθε η έκρηξη. Το τι… Γαλλικό ακούστηκε δεν περιγράφεται, αφού το θέμα είναι πασίγνωστο από πέρσι το καλοκαίρι, όπου υπήρχε η υπόσχεση στον Δήμαρχο ότι θα διορθωθεί αυτή η… λεπτομέρεια, όπου κατασκευάστηκε μεν η στέγη αλλά μπήκαν λάθος οι υδρορροές, που τα νερά έμεναν πάνω της. Κρίθηκε τότε σκόπιμο αντί να στερνιάζουν στην νέα(!) οροφή και την φέρουν κάτω, να πέφτουν πάνω στους τοίχους κι’ ας… πέσουν αυτοί.

Βεβαίως το θέμα θα είχε λυθεί αν έμπαιναν οι υδρορροές σωστά, αλλά φεύ, το αυτονόητο έγινε ζητούμενο, υπόσχεση και στο τέλος κοροϊδία.

Ας ελπίσουμε η έκρηξη του Δημάρχου να αποδώσει… υδρορροές, αλλά αυτό που πρέπει να ακολουθήσει είναι ένα γενναίο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης των διδακτηρίων του νησιού.

 

Υ.Γ.  Αν αντί του Στ. Κάρμαντζη, είχαμε προγραμματισμένη επίσκεψη… Ταξίαρχου σε Στρατόπεδο, θα μέτραγαν τώρα σ’ αυτό καμμιά διακοσαριά… 20άρες! Αγριόχορτα στις αυλές και την είσοδο του Σχολείου που αποφοίτησε και ο Δήμαρχος, εικόνα εγκατάλειψης, τέτοια που θα απογοητεύσει κυρίως τα παιδιά. Οι συγκεκριμένοι χώροι προλαβαίνουν να καθαριστούν, αφού τα παιδιά θα τους επισκεφθούν στις 18 Μαϊου.

Σχετικά Άρθρα