Η φωνή της... Άννας και οι ανάγκες για αίμα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 07/05/2021 - 19:22

Είναι ψυχωμένη σ' αυτό που κάνει και το να σημειώνω τώρα εγώ κάτι για την Άννα Σωτηρίου στον τομέα της, είναι από μόνο του υπερβολικό.

Υπερβολικό είναι να τονιστεί επίσης, το τι σαβούρα διακινείται στο καφενείο του facebook.

Και... καφενείο, γιατί ποτέ δεν έφταιξε αυτό, για την ποιότητα συζητήσεων των θαμώνων του.

Από αυτές λοιπόν τις συζητήσεις, φίλη μου επεσήμανε την παρακάτω ανάρτηση της Προϊσταμένης της Αιμοδοσίας Άννας Σωτηρίου καθώς και της γιατρού Παρίας Παναγιωτέλη.

Παρακολουθήστε την αγωνία τους και βοηθήστε όσο μπορείτε.

"Παρακαλώ τους αιμοδότες μας να προσέλθουν με θέρμη χωρίς φόβο, να αιμοδοτήσουν στο Νοσοκομείο μας καθημερινά 8.00 - 13.30, ειδικά τώρα που άνοιξε η εστίαση.

Η αιμοδοσία τις ημέρες του Πάσχα ήταν alert κυρίως για την ομάδα 0 Rh (-) , αφού όλα τα επείγοντα μας περιστατικά ήταν αυτής της ομάδας.

Η Μυτιλήνη στερείται αιμάτων.

Στην Ικαρία, λυπάμαι πολύ που το λέω, αλλά ευτυχώς που δεν της δώσαμε.

Παραμένουν άδεια τα ράφια των ψυγείων μας και οι ανάγκες καθημερινές".

Εδώ επιτρέψτε μου κάτι προσωπικό. Είμαι χρόνια αιμοδότης, γιατί... έτσι, γιατί το θεωρώ χρήσιμο και γιατί με ενθουσιάζει πάντα το γεγονός της προσφοράς, χωρίς αντάλλαγμα.

Στην πρόσφατη περιπέτεια, που είχα με την εγκεφαλίτιδα, εκτός του Θεού και των γιατρών, το θαύμα το έκανε η σφαιρίνη. Όπως μου εξηγούσαν οι γιατροί βάση της είναι παράγωγα του αίματος.

Συνεπώς χωρίς να το ξέρω, το καλό, γιατί μόνο καλό είναι η προσφορά αίματος, μου... επεστράφη.

 

Υ.Γ.: Στην Μυτιλήνη γιορτάζουν την επιστροφή του Καρά τεπέ. Στο νησί μας δεν βρήκαμε μια γωνιά για Κέντρο Μεταναστών και πάμε ντουγρού για τον Θόλο. Μετά ας μην βλαστημάμε τη μοίρα για τα χάλια μας. Ας κοιτάξομε και στο περιεχόμενο της... κεφαλής μας.

Σχετικά Άρθρα