Η… ΝΑSA τι λέει, να κλείσει η Προκυμαία;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 19/05/2020 - 22:21

Και έτσι συνεδρίασε η Λιμενική Επιτροπή και… ξεπέταξε τους ιθαγενείς των καφετεριών δια της μεθόδου των… υπηρεσιών.

Αρχικά δεν είχαν γραπτή εισήγηση, μετά δεν είχαν μελέτη, μετά δεν είχαν προσκομίσει τα βαπτιστικά από τον Ιερέα της Ενορίας τους… και στο τέλος είχαν και αρνητική γνώμη για το κλείσιμο της Προκυμαίας και οι υπηρεσίες.

Όταν δείξεις ένα θέμα σε ένα δημοσιογράφο, βλέπει ήδη μπροστά του το… ρεπορτάζ. Το ίδιο αν δείξεις ένα δρόμο σε έναν Αστυνομικό και δη της Τροχαίας και σε έναν Πυροσβέστη.

Θα σου πεί να μην κλείσει.

Και έτσι με δεδομένες τις υπηρεσιακές αρνήσεις ας μην φέρουν καν την μελέτη οι … καφετεριάδες.

Αφήστε που το θέμα ίσως πάει και στο Δημοτικό συμβούλιο, που έχει… ειδίκευση.

Η μέθοδος γνωστή και δοκιμασμένη. Συζητάμε ένα θέμα τουλάχιστον ένα εξάωρο και καταλήγουμε να πούμε την… γνώμη μας, αφού αρμόδιο για την απόφαση είναι το Λιμενικό Ταμείο.

Ας τα δούμε λοιπόν ξεκάθαρα τα πράγματα. Υπάρχει και η άλλη γνώμη.

Ο χώρος φτάνει και παραφτάνει. Οταν είχαμε γεμίσει καφετέριες δεν σέβονταν τίποτα. Είδαμε και πάθαμε να καταλάβουν την ηχορύπανση. Κατέστρεψαν τον τουρισμό με αυτές τις βλακείες. Κρατούσαν ξύπνια την μισή Ευαγγελίστρια, τα Δικαστήρια καθημερινά δίκαζαν τέτοιες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα τα ενοίκια πήραν φωτιά, έφτασαν σε αστρονομικές τιμές.

Για τους λόγους αυτούς και άλλους τόσους, η Προκυμαία παραμένει ως έχει.

Βλέπετε; Θεωρώ τιμιότερο να πούμε αυτά, από το να βρίσκουμε τις όποιες δικαιολογίες να πούμε όχι.

Μόνο, που δεν γίνεται αντιληπτό ότι η εστίαση φέτος το καλοκαίρι δεν θα λυγίσει, θα σπάσει. Ο κορωνοϊός είναι μια έκτακτη κατάσταση, που καταστρέφει. Την Προκυμαία θα την ανοίγαμε για να σώσουμε επιχειρήσεις, εργαζομένους και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ταυτόχρονα θα δοκιμάζαμε και τον Περιφερειακό. Φαίνεται ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι για το πρώτο και έτοιμοι για το δεύτερο.

Δεν πειράζει, ούτε η πρώτη φορά θα είναι ούτε η τελευταία που στο νησί αυτό την ώρα που περνούσαν τα πουλιά εμείς την είχαμε πέσει για ύπνο.

 

Υ.Γ. Στη φωτογραφία η Προκυμαία του Πυθαγορείου της Σάμου.

Σχετικά Άρθρα