Ή βάλτε κολωνάκια στο Ηρώον ή ανεβάστε από την Καλαμωτή τον… Κολόμβο

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 13/12/2021 - 20:11

Οι τίτλοι πρέπει να είναι μικροί, έξυπνοι, παιχνιδιάρικοι, λέει η παλιά σχολή δημοσιογραφίας. Οι τίτλοι πρέπει να είναι σαν τηλεγράφημα για… βόδια, μετά συγχωρήσεως, λέει η νέα Σχολή του… Facebook.

Ε, διάλεξα ένα… ενδιάμεσο, με δεδομένο ότι τα τροχαία ατυχήματα έχουν αρχίσει ξανά να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, για το σημείο καρμανιόλα του… μυαλού στο Ηρώον πεσόντων.

Για τα περί… μυαλού, επιτρέψτε μου να μην το αναλύσω, με κουράζει.

Είναι σαν να προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις σε μια… αίγα, ότι την αφήνεις ελεύθερη, αλλά τρώγοντας μόνο αυτό που της έχεις μπροστά της.

Υπάρχει περίπτωση;

Σε πρώτη ευκαιρία θα στην… κάνει και θα σακατέψει το δένδρο, που θα βρει μπροστά της.

Το αυτόν θα συμβεί αν γράφομε εδώ μισή μέρα ότι πάνω στην στροφή δεν σταθμεύουμε οχήματα. Ότι ο εξερχόμενος οδηγός από το Ηρώον προς την ΕΜΧ, σε περίπτωση κοπής ορατότητας, είναι αναγκασμένος να βγαίνει στην μέση της Οινοπιώνος, οπότε η σύγκρουση είναι σίγουρη.

Αυτό συμβαίνει καθημερινά και τις ώρες λειτουργίας του Πρακτορείου του ΟΠΑΠ δίπλα, χωρίς να έχει φυσικά καμιά ευθύνη ο άνθρωπος.

Άρα δυό λύσεις υπάρχουν, όπως αναφέρονται και στον τίτλο.

Ή η Αστυνομία σταματάει να κάνει… πολιτική, γιατί η απομάκρυνση Κολόμβου και η… εξορία του στην Καλαμωτή, έγινε με πολιτική παρέμβαση, διότι ήταν… δυσάρεστος, και τον γυρίζουν πίσω να την «αράξει» στο Ηρώον και να «γράφει» τα… ζωντανά ή πάει ο Δήμος και μπήγει στο σημείο πλαστικά κολωνάκια οπότε δεν θα μπορεί να σταθμεύει κανείς στο προαναφερόμενο σημείο.

Ας διαλέξουν οι αρμόδιοι και ας πράξουν. Αλλιώς θα θρηνήσουμε νεκρό στο σημείο και κρατείστε κάπου το δυσάρεστο έτσι κι’ αλλιώς αυτό σημείωμα.

 

Υ.Γ.: Aς πεί βρέ παιδιά κάποιος στον Δήμαρχο ότι δεν έχει ακόμα πλοίο λόγω απεργίας της ΠΝΟ. Αυτό γιατί οι φωνές του το πρωί ακούγονταν μέχρι την… Απλωταριά, όταν αντίκρυσε ξανά το συνεργείο, που εκτελεί έξω το Δημαρχείο το… διαστημικό έργο… πόντισης καλωδίου του ΟΤΕ στην άσφαλτο, που αντί για ώρες διαρκεί μια εβδομάδα τώρα. Το… πλοίο κολλάει, γιατί μέσα στα «Γαλλικά» που άκουγαν όλοι, ο Σταμάτης Κάρμαντζης φώναζε και του Γιάννη Ξενάκη, που «πλήρωσε τη νύφη» πως αν μέχρι το μεσημέρι δεν έχουν τελειώσει το… βολοσήκωμα, να βρούν καράβι να φύγουν.

 

Σχετικά Άρθρα