![Δείτε τις Φωτογραφίες Δείτε τις Φωτογραφίες](https://www.alithia.gr/sites/all/themes/alithiatheme2/img/gallery.png)
![](https://www.alithia.gr/sites/default/files/styles/arthra825/public/eikona_viber_2023-06-14_21-09-36-890.jpg)
Πριν να απαντήσουμε στο ερώτημα, εκφράζουμε την θλίψη μας για το ναυάγιο στην Πύλο και την συμμετοχή μας, στο βαθμό που μας αναλογεί, στο τριήμερο Εθνικό πένθος που κήρυξε ο Πρωθυπουργός.
Εκτός της ανθρώπινης διάστασης, άλλη μια απόδειξη ότι τώρα η Ελλάδα αντιλαμβάνεται το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.
Είναι το ίδιο πράγμα με την αντίληψη περί νησιών που έχει το υπουργείο Παιδείας, όταν μεταθέτει την Ψαριανή Δασκάλα στις… Οινούσσες αφού και τα δύο είναι νησάκια, που ανήκουν στον Νομό Χίου, όπως παρομοίως ο Αστυνομικός είναι… όργανον, όπως και το μπουζούκι, συνεπώς ο Αστυνόμος είναι... μπουζούκι.
Κοντολογίς τόσα χρόνια πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο, η Ελλάδα το πήρε χαμπάρι όταν τα ναυάγια γίνονται στην Πύλο. Με την ίδια λογική το θέμα θα είχε λυθεί ή τουλάχιστον θα το πενθούσαμε… εθνικώς όταν ένα ναυάγιο γίνονταν στο… Φάληρο.
Πως ήταν η Κύπρος μακριά επί Καραμανλή, έτσι και το Αιγαίο για το… Κουβέρνο, συγνώμη αδέλφια, αλλά είναι στου διαόλου τη μάνα.
Πάμε τώρα στα δικά μας και δείτε καλά την φωτογραφία, για να καταλάβουμε ότι η αντίληψη που έχουμε είναι ότι στο νησί αυτό είμαστε… μόνοι μας.
Για λόγους που καλά γνωρίζουμε, το έργο του παραλιακού του Αεροδρομίου λίγο ακόμα και θα κλείσει την… τετραετία.
Στο μεταξύ σε όλο αυτό το χιλιοζύμι, δεν υπολογίζουμε ή δεν μας νοιάζει, ότι μπορεί κατά λάθος να μας επισκέπτονται και κάποιοι ξένοι.
Ας έρθουμε λοιπόν στην θέση τους. Αποβιβάζεται κάποιος από το Αεροπλάνο, παραλαμβάνει το ενοικιαζόμενο του αυτοκίνητο και εξέρχεται της περίφραξης.
Αυτό που πληροφορείται κατ’ αρχήν είναι ότι στρίβοντας στον Νότο θα πάει προς Μεστά, Πυργί και Καρφά.
Θα πάει; Όχι βεβαίως, μέχρι να κλείσει τα παράθυρα για να μην πνιγεί από την σκατίλα του Βιολογικού (εξ’ ου και το… Μυροβόλος) ο αλλοδαπός «τροχονόμος» θα τον ειδοποιήσει να κάνει πίσω και αν τα βρεί να πάρει Νοτιόχωρα μέσω Ιωάννου Χρήστου, εμένα να με… χαιρετήσετε.
Ερώτημα κρίσεως λοιπόν. Πόσα καντάρια μυαλό χρειάζονται όλοι να καταλάβουν ότι το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουν είναι να σκεπάσουν πινακίδες, που δεν ισχύουν;
Γνωρίζουν την ισχύ αυτών των πινακίδων; Αν ένας τουρίστας στρίψει και χτυπήσει εξαιτίας των πινακίδων, που σήμερα και μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο δεν ισχύουν, ένας Δικηγόρος μιας εβδομάδας, θα τους πάρει αποζημίωση μέχρι και τα σώβρακα.
Αμέσως μετά, υπάρχει η άλλη… ελληνική πινακίδα, που γράφει ότι ο Καρφάς είναι… βόρεια. Ωραία, ένας ξένος όμως πως θα καταλάβει τι αλαμπουρνέζικα γράφει αυτή η πινακίδα;
Πάμε τώρα πάλι από την αρχή. Πόσα κιλά, για να αλλάξουμε μετράρι, μυαλά χρειάζεται να έχει κάποιος για να καταλάβει ότι πινακίδες χωρίς λατινικούς χαρακτήρες αποκλείουν αμέσως από την πληροφορία κάθε ξένο;
Εν αναμονή της αποκαταστάσεως.
Υ.Γ.: Δήμαρχε στο βάθος της 2ης φωτογραφίας είναι ο φίλος μου ο Γιάννης ο Τσουμπαργιώτης, που κάνοντας μαζί μπάνιο, μου λέει ότι με τα επεισόδια με την υγεία μας, εγώ πήρα σκάγια… διασποράς ενώ τα δικά του ήταν με… συγκεντρωτήρα.
Ρωτάει λοιπόν, το… χαλί στον Μ. Λημνιώνα του το στρώσατε, τα υπόλοιπα τσιμπράκαλα, μεταξύ άλλων η τόσο υποβοηθητική ράμπα για την είσοδο ΑμΕΑ στην θάλασσα, θα μπεί πριν τον χειμώνα;