Καμιά καταγγελία στην Αστυνομία στην Χίο για την Κιβωτό

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 18/11/2022 - 20:26

«Καμία καταγγελία δεν είχε γίνει στην Αστυνομία στην Χίο για την Κιβωτό στο Αίπος, ούτε ποτέ μας δόθηκε παραγγελία από την Αθήνα να ερευνήσουμε κάτι. Ότι γνωρίζουμε για τα γεγονότα είναι όσα γράφονται στην Αθήνα».

Αυτή την απάντηση, μου έδωσε εμπειρότατο τοπικό ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας στο νησί μας, στο οποίο απευθύνθηκα και το οποίο εμπιστεύομαι.

Συνεπώς ότι ακούμε και ότι διαβάζουμε καταγγέλθηκε στην Αθήνα. Ότι συνέβη και εδώ, και αυτά που ακούγονται δεν είναι ευχάριστα.

Να λοιπόν που μετά τις χαρές έρχονται οι φουρτούνες. Να που η ιστορία επαναλαμβάνεται με τα… Ωσαννά και με το… Σταύρωσον αυτόν.

Και άντε τώρα στην ποδιά του παπά Αντώνη, που συνωστίζονταν όλοι για μια συνέντευξη, να είναι τώρα μαζεμένοι, όχι μόνο όσοι πασχίζουν για ενημέρωση, αλλά και όλα τα κοράκια της δημοσιογραφίας, που διψάνε για… σπέρμα και τρέφονται με… αίμα.

Ποιά πρέπει να είναι η απάντηση;

Η διαφάνεια, η πλήρης διευκόλυνση των αρχών να βρούν την άκρη της όποιας παρανομίας και η συνέχιση του έργου της Κιβωτού, εκτός αν το αναλάβει αυτό η… Πολιτεία.

Αλήθεια, το έχουμε ποτέ σκεφτεί αυτό;

Σε μια υπόθεση που αφορά κακοποιημένα παιδιά, πληγωμένα παιδιά, πεταμένα, ναι πεταμένα παιδιά, πεινασμένα παιδιά, ανέστια, άστεγα, τι δουλειά έχει ένας… παπάς;

Και όμως μέχρι σήμερα τα καταφέρνει, φέρει σε πέρας με τους συνεργάτες του ένα άθλο. Αλήθεια, αυτό θα αμαυρωθεί επειδή χώθηκε στον χώρο τους ένας ανώμαλος;

Πρέπει να βρεθεί; Βεβαίως. Πρέπει αυτό να παταχθεί; Βεβαίως. Αλλά αυτό τι σημαίνει; Όταν αύριο ο τάδε Εισαγγελέας δώσει παραγγελία στην Κιβωτό να πάρει το τάδε παιδί, που βρέθηκε πεταμένο, ναι πεταμένο δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών, τι πρέπει να πεί η Κιβωτός; Συγνώμη γεμίσαμε; Συγνώμη δεν το παίρνουμε; Πότε το είπε αυτό;

Να γίνουμε σαφείς αν δεν γίναμε. Καταλάβαμε ότι αυτό που κάνει ο παπά Αντώνης Παπανικολάου, είναι δουλειά της Πολιτείας, που λουφάρει απ’ αυτό συστηματικά και αδιαλείπτως;

Η περίθαλψη κακοποιημένων παιδιών απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, ειδικούς παιδαγωγούς, επαγγελματίες. Απαιτεί χώρους, τροφοδοσία, σίτιση, στέγαση, μόρφωση, ψυχαγωγία, απασχόληση.

Που είναι σε όλα αυτά η Πολιτεία; Που είναι οι κοινωνικές της δομές;

Δεν υπάρχουν και το κενό αυτό το καλύπτει η Κιβωτός και όχι μόνο.

Αυτό τι σημαίνει ότι η Κιβωτός θα δρά χωρίς κανόνες και έλεγχο; Όχι βεβαίως, αλλά να μην φτάσουμε στην άλλη άκρη και να ζητάμε την σταύρωση του παπά Αντώνη, που αντί να το ρίξει στις ψαλμωδίες και τους Εσπερινούς, χωρίς να αμελήσει και αυτά, έστησε από το μηδέν το θαύμα της Κιβωτού;

Ας κρατήσουμε για το τέλος τον τίτλο. Και την ουσία όμως. Το έργο της Κιβωτού είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Δεν θα αμαυρωθεί και δεν πρέπει να φρεναριστεί.

 

Υ.Γ.: H Kιβωτός έχει μια εν δυνάμει αδυναμία. Στο τιμόνι της είναι ένας παπάς. Και η Χριστιανική θρησκεία εκτός της αγάπης έχει και μια αδυναμία στην συγχώρεση. Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν συγχωρούνται. Η Κιβωτός έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά με έναν πολύ σκληρό κόσμο. Ημερεύει θηρία και ήταν θέμα χρόνου ένα θηρίο να… δαγκώσει.

 

 

Σχετικά Άρθρα