Κανείς δεν σκέπτεται τα παιδιά της «Κιβωτού»

Γιάννης Τζούμας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 29/11/2022 - 20:38

Η φωνή της είναι καθαρή, ψύχραιμη, το βλέμμα της είναι γεμάτο αγάπη.

Βλέπει γύρω της ένα ολόκληρο οικοδόμημα, βασισμένο εκεί, στην αγάπη να κλονίζεται και θέλησε να μιλήσει.

Αναφέρομαι στην Έλλη Παπαϊωάννου, για την οποία δεν θα μιλήσω εγώ. Μιλούν οι εκατοντάδες μαθητές της, αυτοί που για 30 χρόνια στην εκπαίδευση την είχαν καθηγήτρια, αυτοί που βίωσαν τον παιδευτικό της ρόλο, έζησαν την διαπαιδαγωγητική συμπεριφορά της.

Είναι η δεύτερη που ζήτησε να μας μιλήσει, προηγήθηκε ένας απόφοιτος της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών και πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» και εδώ θέλω να το ξεκαθαρίσω.

Δεν κάνουμε όλοι την ίδια δημοσιογραφία, εγώ την δουλειά μου την βλέπω σαν… Εκκλησία, για μένα υπάρχουν σ’ αυτήν… ιεροί κανόνες απαραβίαστοι.

Ένας από αυτούς είναι ότι δεν πιέζομε κανέναν να μας μιλήσει. Δεν χώνουμε κανενός το… μαρκούτσι στο στόμα. Το μικρόφωνο είναι η επέκταση της φωνής του. Εμείς γινόμαστε αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας. Αν θέλει να φτάσει έξω η φωνή του, αν νοιώθει αυτή την ανάγκη θα ρθεί να μας βρεί. Αυτό έγινε και με την υπεύθυνη των Διοικητικών υπηρεσιών της «Κιβωτού» στο νησί μας Έλλη Παπαϊωάννου, που ζήτησε να εκθέσει την άποψη της για τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα και έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη και κλονίσει το τιτάνιο μέχρι σήμερα έργο της «Κιβωτού».

Της δώσαμε λοιπόν τον λόγο, σήμερα παίρνετε μια γεύση. Αύριο θα προβληθεί ολόκληρη η συνέντευξη της στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV και έχει ιδιαίτερη σημασία για έναν και πολύ σημαντικό λόγο. Η Έλλη Παπαϊωάννου είναι εθελόντρια, επί 9 χρόνια προσφέρει και μόνο προσφέρει, άρα το σόκ της είναι διπλό. Είδε και βλέπει το αποτέλεσμα της προσφοράς, τώρα φοβάται πως βλέπει το τέλος, την κατάρρευση ενός οικοδομήματος, που δεν καταλαβαίνει ποιόν και γιατί ενόχλησε.

Δεν μπαίνω μας είπε, δεν θέλω να ασχοληθώ με τις καταγγελίες, αφορούν την δικαιοσύνη. Εκείνη πρέπει να εξετάσει, να κρίνει, να δικάσει, να αποφασίσει. Εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι όλο αυτό αφορά παιδιά και αυτό μάλλον δεν το σκέφτηκε ΚΑΝΕΙΣ. Τα παιδιά μας στην Κιβωτό ακούν τα πάντα, έχουν πληροφόρηση για τα πάντα. Και δεν είναι κοινά παιδιά, είναι παιδιά που βίωσαν δύσκολες καταστάσεις, που θέλουν διπλή και τριπλή αγάπη, παιδιά που δεν ήθελαν να βγούν από το Αίπος, παιδιά που δεν ήθελαν να πάνε Σχολείο, παιδιά που θεώρησαν ότι όλο αυτό τα αφορά, γιατί έχει αναφορά το σπίτι τους και έναν Ιερέα επικεφαλής που τον νοιώθουν, όχι απλά τον λένε, πατέρα τους.

Αλλά αφορά και μας. Εγώ για 9 χρόνια εδώ έδωσα την ψυχή μου, βρήκα νόημα στη ζωή μου, εκτός από τα δύο βιολογικά παιδιά που μεγάλωσα, μεγάλωσα και αυτά τα παιδιά και ξέρω πως νοιώθουν, όπως ξέρω και πώς νοιώθουν δεκάδες εθελοντές, που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν. Γιατί αυτό που κάνουμε είναι κάτι πολύ σπουδαίο, είναι κοινωνική ωριμότητα, είναι κατάθεση ψυχής. Και θέλω να συγχαρώ αυτόν τον κόσμο. Τους δασκάλους μας, τους γιατρούς μας, τους φαρμακοποιούς μας, τους ψυχολόγους, τις γεμάτες αγάπη εθελόντριες του Βροντάδου, αυτές που μας πλένουν, μας σιδερώνουν, έχουν τα παιδιά μας σαν δικά τους. Θέλω να τους πω πως ανεξαρτήτως εξελίξεων αυτό που κάναμε αυτό που κάνουμε έχει ΑΞΙΑ και αξίζει να ζούμε με ΑΞΙΕΣ.

Είπε και άλλα πολλά η Έλλη Παπαϊωάννου, ας μην την υποκαταστήσω, δείτε την συνέντευξη, δείτε το καθάριο της βλέμμα, αυτό που δεν μπορούν να δούν όσοι πυροβόλησαν χωρίς να ακούσουν, όσοι γκρέμισαν χωρίς, όχι να αναλογιστούν τον Γολγοθά του κάθε κτισίματος, αλλά πως όλο αυτό το πράγμα που ζούμε, όπως το ζούμε και όπως εξελίσσεται αγορά ΠΑΙΔΙΑ.

 

Υ.Γ.: Όσοι αναζητάτε την εξήγηση γιατί από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε τον πατέρα Αντώνιο, θα το καταλάβετε από την συνέντευξη. Ένας άνθρωπος με την ποιότητα της ‘Ελλης Παπαϊωάννου, αν δεν δούλευαν όλα ρολόϊ στην «Κιβωτό» δεν θα προσέφερε τις υπηρεσίες της εκεί ούτε ένα λεπτό.

 

 

ayti_ti_stigmi_oloi_kai_ta_paidia_zoyme_mia_traymatiki_empeiria

Σχετικά Άρθρα