Χίος, Πέμπτη 18 Ιουλίου

Μαιευτήρια ή… νεκροταφεία;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 20/05/2019 - 22:40

Χριστέ και Απόστολε είναι δίλλημα αυτό, ας πούμε προεκλογικό;

Ενώ το ζητούμενο αν έχουμε το… φως του Αλέξη ή το… σκότος του Κυριάκου είναι πιό εύηχο αφήστε που το έχουμε συνηθίσει.

Θα πεί κανείς, μα τόσα χρόνια δεν το βαρεθήκαμε;

Αν πάντως είναι κάποιος πολύ… ψαγμένος  θα δεί πως από το 1500 τα ίδια πράγματα συμβούλευε ο Μακιαβέλι τον Ηγεμόνα του να κάνει, για να μην χάσει ποτέ την εξουσία, άρα μην απογοητεύεστε, 500 χρόνια μέσα στην ιστορία ούτε μια σταγόνα δεν είναι.

Βέβαια εδώ υποτίθεται ότι έχουμε να κάνουμε με… Αριστερά, που έχει άλλη ηθική, αλλά εδώ ακριβώς είναι η προσφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ιστορία, ότι εξευτέλισε και αυτό.

Και για να γίνουμε σαφέστεροι, επειδή υποτίθεται έχουμε την Κυριακή Ευρωεκλογές, τις οποίες έχουμε μετατρέψει σε προκαταρκτικές… Βουλευτικές, δεν θα έψεγε κανείς τον Αλέξη αν άνοιγε την στρόφιγγα των παροχών αφού το τραβάει ο οργανισμός μας.

Όμως δείτε την… λεπτομέρεια. Μοίρασε κοντά ένας δις απ’ τα κλεμμένα όχι σε επιδόματα ας πούμε στο τρίτο παιδί, όχι στην απασχόληση ενός ανέργου, όχι στο φρενάρισμα ενός ακόμα  νέου από τις 500.000 που προηγήθηκαν, να φύγει και αυτός μετανάστης, όχι ας πούμε στην βελτίωση υποδομών στα Σχολεία, όχι στην υποδομή των παιδικών σταθμών, κοντολογίς αντί να βάλει στο ράφι παιδικές πάνες έβαλε τις ίδιες αλλά για την… ακράτεια ούρων των συνταξιούχων.

Διότι εδώ είναι το ζητούμενο. Ενώ κατηγορούν τον Μητσοτάκη ως εκπρόσωπο του… σκότους χρησιμοποιούν ότι πιο παλαιοκομματικό  υπάρχει, παίζουν με τον πόνο αδύναμων ανθρώπων, που στο τέλος πιά της ζωής τους πιάνονται από την σανίδα σωτηρίας των 300 ευρώ, έτσι για να αποφύγουν την πείνα, γιατί στην κυριολεξία περί αυτού πρόκειται.

Τι θα πετύχουν; Ας πούμε το στόχο τους, να αποφύγουν την πανωλεθρία και να πέσουν πιο μαλακά, αλλά αυτό είναι τόσο κοντόφθαλμο όσο απύθμενα ήταν τα ψέματα τους, γιατί μπορεί να κάνουν το μείον 8 ας πούμε μείον 6-4-3 αλλά αυτό που θα μείνει στο τέλος, δεν είναι ούτε οι κολοτούμπες, ούτε τα μνημόνια, ούτε τα ψέματα, είναι ότι εν τέλει δεν είχαν κανένα ιερό και όσιο.

Γιατί σε τελική ανάλυση και αυτοί μπροστά στο δίλλημα μαιευτήρια ή νεκροταφεία διάλεξαν το δεύτερο.

 

Υ.Γ. Παρέμβαση το πρωί στο ραδιόφωνο του Ψυχολόγου Παντελή Πρώϊου, την ώρα που ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ξενάκης ανέλυε την απίστευτη ταλαιπωρία των συνταξιούχων κυρίως, να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης τους.

Η ίδια δουλειά  είπε ο Παντελής Πρώϊος στην Αμερική, μου πήρε 40’ και 50 δολάρια.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 16/07/2019 - 16:34

Η εικόνα σήμερα από το Πυργί.

Κατάδρομα εννοείται στον δρόμο προς τα Μεστά ή αν θέλετε από τα Μεστά προς το… μουσείο Μαστίχας.

Η λογική του Αντιδημάρχου Καθαριότητας ήδη εκφράστηκε και την είδαμε και στην πράξη.

Εφόσον οι μικροί εργολάβοι ή όποιοι άλλοι δεν αδειάζουν τα μπάζα τους μέσα στους κάδους, αλλά έξω από αυτούς ο Δήμος απομακρύνει τους κάδους και ιδού το… αποτέλεσμα.

Πάμε λοιπόν τώρα από την αρχή.

Ουδείς γύφτος, δεν αναφέρομαι στους Ρομά, νοιάζεται αν βρωμάει από χιλιόμετρα μακρυά.

Εκείνου δεν του… μυρίζει τίποτα.

Συνεπώς όσοι πετούν φερτές ύλες δεν θα βάλουν την γάτα τους να κλαίει, επειδή ο Δήμος για να τους… τιμωρήσει αφαίρεσε τους ανοικτούς κάδους, θα τα αμολούν τα σκουπίδια τους στην άκρη του δρόμου και άντε γειά.

Αντιθέτως και όσοι δεν είναι γύφτοι εκ γενετής, αναγκάζονται να συμπεριφερθούν έτσι.

Άρα  το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι και οφείλουν παλιοί και νέοι να συνεργαστούν.

Κοντολογίς αν η απερχόμενη δημοτική αρχή εγκαταλείπει, αυτή που θα ακολουθήσει δεν μπορεί να περιμένει.

Αν είναι να μας βρεί έτσι το τέλος του Αυγούστου θα πάθουμε χολέρα, αφήστε την τουριστική εικόνα που δεν υπάρχει, έχουμε βγεί από τον χάρτη, είμαστε για τα μπάζα.

Στο μεταξύ λύση υπάρχει;

Δεν μπορεί να μην υπάρχει. Ο Δήμος Χίου πρέπει να φροντίζει να υπάρχει η υποδομή αλλά και ο έλεγχος της. Δεν μπορεί με την σημερινή τεχνολογία να ασχολούμαστε με τους γύφτους που προσβάλλουν το νησί και την νοημοσύνη μας.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα σε 24ωρη βάση να βρίσκονται σε κοινή θέα στο διαδίκτυο όλα τα σημεία εναπόθεσης, δηλαδή να καταγράφεται όποιος λεβέντης συμπεριφέρεται ως ζώον και να τον βλέπει όλη η Χίος στα… κινητά.

Θα πεί κάποιος θα το μάθουν και θα τα πετούν στους χειμάρρους.

Ας το κάνουν και εκεί μπορεί να υπάρξει αστυνόμευση. Αλλά στο μεταξύ, και εδώ είναι το πρόβλημα, ακυρώσαμε στην πράξη και όσους θέλουν να συμπεριφερθούν νόμιμα και πολιτισμένα.

 

Υ.Γ. Είναι νωρίς ακόμα αλλά δεν θα είναι για πολύ καιρό νωρίς. Αναφερόμαστε στην πρώτη Κυβερνητική σύσκεψη για το προσφυγικό.

Ως… έκθεση ιδεών ωραιοτάτη.