Μαζί με το σπίτι του Παληού να βγεί στον πλειστηριασμό και το σπίτι του Καραμανλή, του Σαμαρά, του Σημίτη και… δεν συμμαζεύεται.

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 31/10/2019 - 22:00

Με συγχωρείτε, αλλά στα όσα ειπώθηκαν αυτές τις ημέρες και με αφορμή την κινητοποίηση έξω από την Alpha Bank για το σπίτι του Γιάννη Παληού, εγώ έχω να καταθέσω την πρόταση του τίτλου.

Δεν θέλω να μπώ στη λογική του δεν πληρώνω, του φωνάζω έξω από τις Τράπεζες, του δεν ξαναπατάω στο μαγαζί τους κ.λ.π, κ.λπ.

Όχι, εγώ είμαι… καλό παιδί και σαν τέτοιο θέλω να εφαρμοστεί ο νόμος, αυτός που θα βγάλει στο σφυρί το σπίτι του Γιάννη.

Τι λέει η Τράπεζα; Έδωσα του Παληού λεφτά, δεν μου τα επέστρεψε, του παίρνω το σπίτι.

Τώρα πως τα 100.000 έγιναν 400.000, αυτό είναι αλλονού παπά Ευαγγέλιο, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε πολλούς… παπάδες και πολλά… Ευαγγέλια.

Έτσι σύμφωνα με στοιχεία των ίδιων των Τραπεζών, ως προς τα χρέη των Κομμάτων σ’ αυτές, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τα οποία έχουν λάβει τα περισσότερα χρήματα, δεν κατέβαλαν ούτε ένα ευρώ από το Φθινόπωρο του 2001 για τη συνολική οφειλή τους, ύψους 401 εκατ. ευρώ.

Από αυτά περίπου τα μισά είναι τα χρήματα που κατέβαλε η Alpha Bank.

Αλήθεια, αν του Παληού τα 100.000 τετραπλασιάστηκαν των Κομμάτων που βρίσκονται;

Και επειδή ο Παληός είναι φυσικό πρόσωπο και καλείται να ξεσπιτωθεί τα Κόμματα τι είναι, ιδέες;

Όχι βεβαίως, είχαν και έχουν αρχηγούς, οι οποίοι υποθέτω ένα… κωλόσπιτο το έχουν.

Άρα, να εφαρμοστεί ο νόμος για όλους. Να βγούν στον πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες του Κ. Καραμανλή του… συμβουλάτορα, του Αντώνη Σαμαρά, που μας κρατικοποίησε την περιουσία μας, του Κώστα Σημίτη, που παριστάνει τον ψόφιο κοριό, του… του… ο κατάλογος είναι μεγάλος και τα… κωλόσπιτα πολλά.

Αλλά, προτού να δούν όλοι το μπουρουρισμένο νερό να παίρνει τον ανήφορο, με πιά ηθική θα πάρουν οι Τράπεζες το σπίτι του Γιάννη;

Μα δανείστηκε και δεν πλήρωσε. Έπεσε έξω, άρα θα… πληρώσει.

Και οι Τράπεζες, τα μαγαζιά αυτά, που έπεσαν έξω δύο φορές και έγινε ανακεφαλαίωση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, γιατί δεν κλείσανε να πάνε στο διάολο;

Μα τις χρειάζεται το σύστημα και γι’ αυτό ξαναστήθηκαν δύο φορές στα πόδια τους, με χρήματα των φορολογουμένων της φαλιρισμένης Ελλάδας.

Ωραία και αφού στήθηκαν αυτές γιατί να μην στηθεί ο Γιάννης, που δουλεύει από ήλιο σε ήλιο και κάθε Γιάννης;

Ηλίθιοι πολιτικά και οικονομικά, χωρίς τον Γιάννη θα ψοφήσετε. Αν του πάρετε το σπίτι εκτός από το ανήθικο του πράγματος, τον Γιάννη τον συμφέρει οικονομικά, αφού με τον ΕΝΦΙΑ που γλυτώνει θα πληρώνει ένα ενοίκιο.

Σας δίνει ηλίθιοι 400 ευρώ το μήνα, εγώ θα τάπαιρνα, γιατί έτσι που μας καταντήσατε αυτά μπορεί να δώσει. Αν δεν τα πάρετε, θα σας μείνει ένα σπίτι αμανάτι, θα σας μείνουν χιλιάδες σπίτια αμανάτια, να τα βάλετε εκεί που βάλατε και τα Ι.Χ. που κατασχέσατε, γιατί δίνατε δάνεια αέρα πατέρα, στα οπίσθια σας δηλαδή, για να είμαι ακριβής.

Και κάτι άλλο, ο καθένας σηκώνει το δικό του σταυρό, θα τους ενώσουμε και θα σας θάψουμε.

Εγώ, ενώ έχω τη δυνατότητα, δεν μίλησα ποτέ για τα προσωπικά μου. Λέω μόνο πως για να σώσω την επιχείρηση μου ξαναπήγα στο ενοίκιο και ενοικίασα το κτίριο της Αλήθειας, φτιαγμένο με αίμα και ιδρώτα. Όσο ισχύει η ενοικίαση θα παίρνει η Εφορία αυτά που τις… χρωστάω. Αν πάψει αυτή, ας μην μου στέλνει χαρτιά ο Έφορος, θα τα πετάω στο καλάθι των αχρήστων κι’ ας τα πάρουν όλα να τα κάνουν σάβανα.

 

Υ.Γ. Ας μην ξεχνούν ότι υπάρχουν… Δικαστές στην Ελλάδα. Θα το διαπιστώσουν στην Μυτιλήνη στις 7 Νοεμβρίου.

 

Σχετικά Άρθρα