Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Μαζί με το σπίτι του Παληού να βγεί στον πλειστηριασμό και το σπίτι του Καραμανλή, του Σαμαρά, του Σημίτη και… δεν συμμαζεύεται.

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 31/10/2019 - 22:00

Με συγχωρείτε, αλλά στα όσα ειπώθηκαν αυτές τις ημέρες και με αφορμή την κινητοποίηση έξω από την Alpha Bank για το σπίτι του Γιάννη Παληού, εγώ έχω να καταθέσω την πρόταση του τίτλου.

Δεν θέλω να μπώ στη λογική του δεν πληρώνω, του φωνάζω έξω από τις Τράπεζες, του δεν ξαναπατάω στο μαγαζί τους κ.λ.π, κ.λπ.

Όχι, εγώ είμαι… καλό παιδί και σαν τέτοιο θέλω να εφαρμοστεί ο νόμος, αυτός που θα βγάλει στο σφυρί το σπίτι του Γιάννη.

Τι λέει η Τράπεζα; Έδωσα του Παληού λεφτά, δεν μου τα επέστρεψε, του παίρνω το σπίτι.

Τώρα πως τα 100.000 έγιναν 400.000, αυτό είναι αλλονού παπά Ευαγγέλιο, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε πολλούς… παπάδες και πολλά… Ευαγγέλια.

Έτσι σύμφωνα με στοιχεία των ίδιων των Τραπεζών, ως προς τα χρέη των Κομμάτων σ’ αυτές, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τα οποία έχουν λάβει τα περισσότερα χρήματα, δεν κατέβαλαν ούτε ένα ευρώ από το Φθινόπωρο του 2001 για τη συνολική οφειλή τους, ύψους 401 εκατ. ευρώ.

Από αυτά περίπου τα μισά είναι τα χρήματα που κατέβαλε η Alpha Bank.

Αλήθεια, αν του Παληού τα 100.000 τετραπλασιάστηκαν των Κομμάτων που βρίσκονται;

Και επειδή ο Παληός είναι φυσικό πρόσωπο και καλείται να ξεσπιτωθεί τα Κόμματα τι είναι, ιδέες;

Όχι βεβαίως, είχαν και έχουν αρχηγούς, οι οποίοι υποθέτω ένα… κωλόσπιτο το έχουν.

Άρα, να εφαρμοστεί ο νόμος για όλους. Να βγούν στον πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες του Κ. Καραμανλή του… συμβουλάτορα, του Αντώνη Σαμαρά, που μας κρατικοποίησε την περιουσία μας, του Κώστα Σημίτη, που παριστάνει τον ψόφιο κοριό, του… του… ο κατάλογος είναι μεγάλος και τα… κωλόσπιτα πολλά.

Αλλά, προτού να δούν όλοι το μπουρουρισμένο νερό να παίρνει τον ανήφορο, με πιά ηθική θα πάρουν οι Τράπεζες το σπίτι του Γιάννη;

Μα δανείστηκε και δεν πλήρωσε. Έπεσε έξω, άρα θα… πληρώσει.

Και οι Τράπεζες, τα μαγαζιά αυτά, που έπεσαν έξω δύο φορές και έγινε ανακεφαλαίωση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, γιατί δεν κλείσανε να πάνε στο διάολο;

Μα τις χρειάζεται το σύστημα και γι’ αυτό ξαναστήθηκαν δύο φορές στα πόδια τους, με χρήματα των φορολογουμένων της φαλιρισμένης Ελλάδας.

Ωραία και αφού στήθηκαν αυτές γιατί να μην στηθεί ο Γιάννης, που δουλεύει από ήλιο σε ήλιο και κάθε Γιάννης;

Ηλίθιοι πολιτικά και οικονομικά, χωρίς τον Γιάννη θα ψοφήσετε. Αν του πάρετε το σπίτι εκτός από το ανήθικο του πράγματος, τον Γιάννη τον συμφέρει οικονομικά, αφού με τον ΕΝΦΙΑ που γλυτώνει θα πληρώνει ένα ενοίκιο.

Σας δίνει ηλίθιοι 400 ευρώ το μήνα, εγώ θα τάπαιρνα, γιατί έτσι που μας καταντήσατε αυτά μπορεί να δώσει. Αν δεν τα πάρετε, θα σας μείνει ένα σπίτι αμανάτι, θα σας μείνουν χιλιάδες σπίτια αμανάτια, να τα βάλετε εκεί που βάλατε και τα Ι.Χ. που κατασχέσατε, γιατί δίνατε δάνεια αέρα πατέρα, στα οπίσθια σας δηλαδή, για να είμαι ακριβής.

Και κάτι άλλο, ο καθένας σηκώνει το δικό του σταυρό, θα τους ενώσουμε και θα σας θάψουμε.

Εγώ, ενώ έχω τη δυνατότητα, δεν μίλησα ποτέ για τα προσωπικά μου. Λέω μόνο πως για να σώσω την επιχείρηση μου ξαναπήγα στο ενοίκιο και ενοικίασα το κτίριο της Αλήθειας, φτιαγμένο με αίμα και ιδρώτα. Όσο ισχύει η ενοικίαση θα παίρνει η Εφορία αυτά που τις… χρωστάω. Αν πάψει αυτή, ας μην μου στέλνει χαρτιά ο Έφορος, θα τα πετάω στο καλάθι των αχρήστων κι’ ας τα πάρουν όλα να τα κάνουν σάβανα.

 

Υ.Γ. Ας μην ξεχνούν ότι υπάρχουν… Δικαστές στην Ελλάδα. Θα το διαπιστώσουν στην Μυτιλήνη στις 7 Νοεμβρίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 23/01/2020 - 21:47

Βεβαίως και ευκολότερα, με την διαφορά ότι στη χώρα μας έχουμε Δημοκρατία και οι διαδικασίες είναι πιο περίπλοκες αφού ισχύει η διάκριση εξουσιών.

Αν, αν όμως λέμε αν, η Χίος λέγονταν… Σακίζ, τότε ο Ερντογάν θα την είχε αδειάσει σε μια μέρα.

Αύριο, θα έλεγε για όλα τα νησιά… του, θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, στους 332 Δήμους (τόσους έχει η Ελλάδα) από 100 άτομα, τελεία και παύλα.

Και αφού θα προφύλασσε τα… σύνορα του, θα συνέχιζε.

Από μεθαύριο δεν θα μπαίνει μέσα ρουθούνι, κι’ αν ξεφεύγει θα κρατείται, θα εξετάζεται σε ένα δίμηνο η αίτηση ασύλου του και αν δεν δικαιούται θα γίνεται πακέτο και θα επιστρέφεται στην… Ελλάδα.

Ναι, αλλά η Ελλάδα, δεν είναι Τουρκία. Ευτυχώς και το είπαμε, αλλά αυτό τι σημαίνει, το αντίδοτο του αυταρχισμού είναι το… χύμα;

Επειδή καιρό το γράφουμε και ουδείς δίνει σημασία, αντιγράφουμε από το κύριο άρθρο σήμερα της «Καθημερινής».

«Η απάντηση στη συσσωρευμένη αγανάκτηση που αποτυπώθηκε στις μεγάλες διαδηλώσεις χθες στο Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί να είναι μόνο ο δημαγωγικός κατευνασμός – η συγκαταβατική αναγνώριση ότι «ο θυμός είναι δικαιολογημένος». Η απάντηση στην αγανάκτηση θα είναι μόνο τα γρήγορα αποτελέσματα στην υλοποίηση της εξαγγελθείσας πολιτικής. Υλοποίηση που προϋποθέτει ότι, εκτός από τους ιθύνοντες, θα ακούσουν το μήνυμα των νησιών και οι τοπικές κοινωνίες της ενδοχώρας. Το αντίδοτο στον θυμό είναι η εθνική αλληλεγγύη».

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, που όλως… περιέργως, δεν έχει μετανάστη – πρόσφυγα ούτε για δείγμα, ιδού και η πρόκληση.

Πότε θα συμπαρασταθούν οι Δήμοι της υπόλοιπης Ελλάδας τους απελπισμένους συνέλληνες τους των νησιών;

Δηλαδή επειδή ο Μητσοτάκης δεν είναι Ερντογάν, να αποφασίσει και να διατάξει, τι τους εμποδίζει από μόνοι τους να δώσουν την πιο αποφασιστική ανακούφιση τώρα, που ο καιρός δεν επιτρέπει την εξαγωγή νέων ροών;

Και όμως ακόμα και αυτούς, που δεν κάνουν το κορόϊδο κάτι τους εμποδίζει. Λείπει η ΠΡΑΞΗ.

Σήμερα πάλι είχαμε μετά τις παναιγιακές κινητοποιήσεις, μια συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης με τους αιρετούς των νησιών, απ’ όπου όπως φάνηκε από τις σχετικές δηλώσεις, κλασσικά ελληνικά, ότι ο καθένας κατάλαβε ότι ήθελε.

Εμείς όμως κρατάμε ΕΝΑ. Συμφώνησαν κάθε 15 μέρες να προχωρούν και σε πρακτικά μέτρα λύσεων. Αν γίνει αυτό, ο Κυριάκος δεν χρειάζεται να γίνει Ρετζέπ, διαφορετικά επειδή έτσι κι’ αλλιώς δεν μπορεί να γίνει, μαύρο φίδι που τους έφαγε όλους.

Γιατί το επαναλαμβάνομε. Αν νομίζουμε ότι το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι μόνο νησιωτικό πρόβλημα… χαιρετίσματα.

 

Υ.Γ. Σαν το πουλάκι έφυγε η Μαρία Τομπάζη. Στην αρχή, που ήταν φυσιολογικά μαγκωμένη, μας έλεγε χωρίς δημοσιότητα εννοείται. Γράψτε κάτι για το… Μέγαρο μην μας έρθει στο κεφάλι. Αργότερα, που ο χρόνος χαλάρωσε τα πράγματα, μου λέει μια μέρα. Είδες Γιάννη, το νέο Μέγαρο (απέναντι από του Ατταλιώτη) γίνεται. Κυρία Πρόεδρε, της είπα τότε, μην αισιοδοξείτε εμείς, δεν θα το προλάβουμε. Σε τούτο το νησί τα έργα γίνονται με καθυστέρηση φάσεως 50ετίας. Που νάξερα ότι ο μισός αιώνας ήταν μόνο… τρία χρόνια.