Mε τα μισά… πούλια παίζει ντάμα η εστίαση;

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 05/05/2021 - 20:42

Είπα να παίξω με το… επώνυμο του συνομιλητή μου, έτσι όπως παίζει και η Κυβέρνηση με την εστίαση, μόνο που ντάμα δεν παίζεται με τα μισά πούλια και η Κυβέρνηση παίζει αναγκαστικά με τις ζωές των ανθρώπων.

 

Αλήθεια, πως βλέπει το άνοιγμα της εστίασης ο Βασίλης Πούλος, που μιλήσαμε σήμερα σε σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ και στο όνομα του, πως το βλέπουν οι συνάδελφοι του και σε αντιδιαστολή, γιατί δεν το βλέπουν αυτοί που κυβερνούν;

 

Ας αρχίσουμε από κάπου. Επικοινωνεί η Κυβέρνηση; Απλοελληνικά, έχουν καμιά σχέση με την πιάτσα, ή βρίσκονται σε γυάλα;

 

Ας πούμε, ποιός έξυπνος σκέφτηκε το θέμα της μουσικής στα καταστήματα;

 

Ο στόχος τους ήταν λένε, λιγότερη φασαρία, τώρα που ανοίγει η εστίαση, άρα λιγότερες φωνές για επικοινωνία, άρα λιγότερα σταγονίδια, άρα λιγότερη διάδοση του κορωνοϊού.

 

Ωραιότατα, κατά το κλασσικό, όργανο το μπουζούκι, όργανο και ο αστυνομικός, άρα… μπουζούκι ο χωροφύλαξ.

 

 

Η συμπεριφορά εδώ θυμίζει την ηλιθιότητα του κράτους, που δεν έχει ακόμα παραχωρήσει οριστικές άδειες στις περιφερειακές τηλεοράσεις! Προσέξτε, μιλάμε για αναλογικές άδειες και βρισκόμαστε στην ψηφιακή εποχή. Κοντολογίς μέχρι να κουνήσει το… ηλίθιο το ένα του πόδι, να συντονιστεί με το άλλο, αλλάξαμε… εποχή.

 

Το ίδιο ισχύει και με τον ήχο στα καταστήματα. Ωραία, δεν βάζει ηχεία το μαγαζί, αν ανοίξει ο άλλος το κινητό του στο τραπέζι, ποιά είναι η διαφορά;

 

Απλούστατο, το κάνει και ο δίπλα, γίνεται χάβρα και τα σταγονίδια κάνουν πάρτι.

 

Έτσι κι’ αλλιώς θα κάνουν, άρα τι μένει; Μια κυβερνητική πρακτική, που προκαλεί δυσαρέσκεια, ενώ δεν θα έπρεπε, αφού όλοι αντιλαμβάνονται την δυσκολία της κατάστασης, όπου δεν καλείται η κυβέρνηση να τετραγωνίσει τον κύκλο, αλλά να καταστήσει την εστίαση, ολίγον… έγκυο.

 

Αλήθεια, ποιός έρχεται στην θέση των χιλιάδων… Πούλων; Άνοιξαν οι άνθρωποι μετά από 6 μήνες! Τους λένε τώρα. Λιγότερα τραπέζια, λιγότεροι καθήμενοι και κλείσιμο στις 11.00. Δηλαδή να μπαίνουν μέσα!!!

 

Χρειάζεται ανάλυση; Μα αν ένα μαγαζί έχει 150 καρέκλες, του λένε θα έχεις 100, άρα χάσε αμέσως το 1/3. Με δεδομένο ότι ο Έλληνας δεν βγαίνει για ταβέρνα το… μεσημέρι, εκτός αν γίναμε Βρυξέλλες και με δεδομένο ότι το μαγαζί κερδίζει από το… δεύτερο τραπέζι, να φάει η δηλαδή η μία παρέα να καθίσει η δεύτερη, τι θα γίνει σήμερα στην πράξη;

 

Θα καθίσει η παρέα στις 9.00 μ.μ. για να πούμε χαλαρά μια φυσιολογική ώρα και θα φύγει άρον - άρον στις 10.30 μ.μ.

 

Άρα πιο χαζό μέτρο πεθαίνεις. Την εστίαση την άνοιξαν για να φαλιρίσουν τα μαγαζιά; Ή όποιος πήρε τα μέτρα αυτά, έχει σχέση με την πιάτσα, έχει πάει ποτέ του σε ταβέρνα;

 

Μα, θα ακουστεί ο αντίλογος, δεν κάθισε όλη η εξυπνάδα πάνω σας και οι κυβερνώντες έχουν ντοκτορά χαζομάρας. Οι άνθρωποι δοκιμάζουν σταδιακά και σιγά – σιγά θα το ανοίξουν, θα δούν

και πως θα πάμε επιδημιολογικά, και αναλόγως θα πράξουν.

 

Σύμφωνοι, στο μεταξύ όμως δεν άνοιξαν την εστίαση, την άνοιξαν για να την εξοντώσουν. Τα μέτρα αυτά δεν θα αντέξουν ούτε δύο εβδομάδες. Ολίγον έγκυος εστίαση δεν υπάρχει, τα εμβόλια προχωρούν με τον αραμπά και το μακαρόνι έχει ακόμα πολύ ουρά.

 

Για παράδειγμα οι Σεϋχέλλες, για να πάμε στο ανάποδο από μας παράδειγμα, οι οποίες έχουν εμβολιάσει πλήρως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους έναντι του Covid-19 και προηγούνται συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην εμβολιαστική κούρσα και την διεκδίκηση της συλλογικής ανοσίας, έκλεισαν τα σχολεία ξανά στη χώρα και ακύρωσαν τις αθλητικές δραστηριότητες, για δύο εβδομάδες καθώς καταγράφεται αύξηση των λοιμώξεων.

 

Άρα, μάλλον εδώ ψάχνουμε το θύμα και μάλλον θα βρούμε πρόχειρη την εστίαση.

Με αυτές τις συνθήκες, χωρίς μουσική και κλείσιμο στις 10.30 μ.μ. εστίαση δεν υπάρχει.

 

Υ.Γ.: Yπ’ όψιν, ο υπογράφων αν πάει ταβέρνα φεύγει νωρίς, γιατί ξυπνάει στις 5 το πρωϊ και δεν πάει σε μαγαζί με… ηχεία. Δεν είμαι όμως το καλύτερο παράδειγμα πελάτη. Αν η κυβέρνηση πράττει όσα πράττει, με μένα ως παράδειγμα πέτυχε. Η εστίαση όμως θα τινάξει τα πέταλα.

 

Σχετικά Άρθρα