Μήπως να μας προβληματίσει αυτό το τοιχίο στα Καρδάμυλα;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 28/12/2023 - 20:41

Αρχίζω διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Καμιά φορά δεν κάνει απαραίτητα καλό.

Από εμπειρία όμως γνωρίζω ότι ο… διάβολος κρύβεται εκεί ακριβώς, στις λεπτομέρειες.

Αυτή η φωτογραφία μαζί με πολλές άλλες, μας στάλθηκε από τον δραστήριο Ναυτικό Όμιλο Καρδαμύλων, που αυτές τις μέρες διοργανώνει και φιλοξενεί μια προπονητική δραστηριότητα με ομάδες του νησιού μας.

Παρατήρησα λοιπόν, την… λεπτομέρεια αυτού του τοιχίου και τρόμαξα.

Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, επαναλαμβάνω και αναγνωρίζοντας ότι ο ΝΟΚ έχει μεγάλη ευαισθησία για τους αθλητές του, αλλά καμιά φορά ξέρετε η συνήθεια μας γίνεται δεύτερη φύση, ειλικρινά δεν τρομάζουν από αυτό που… κρέμεται στα κεφάλια τους;

Φρόντισα να μάθω αν το τοιχίο είναι κοινόχρηστο, Δημοτικό δηλαδή ή ιδιωτικό και πληροφορήθηκα το δεύτερο. Μπορεί και ο ιδιοκτήτης να αγνοεί την επικινδυνότητα ή να την έχει και εκείνος συνηθίσει ή να απουσιάζει και να μην ζεί το πρόβλημα. Όταν όμως αυτό προκύψει, φυσικά όλα θα βρεθούν αλλά φυσικά θα είναι αργά.

Χωρίς λοιπόν να κάνω τον δάσκαλο κανενός ή να μπαίνω στα… χωράφια του φίλου μου καπ. Αλέκου Καραμούζου, που συνήθως δεν αφήνει τέτοια θέματα ασχολίαστα ή χωρίς να τα κυνηγήσει, θέτω το θέμα δημόσια και παρακαλώ τον ιδιοκτήτη κατ’ αρχήν για τις ενέργειες του.

 Είναι προφανές ότι το τοιχίο συγκρατεί κάτι μεγάλο σε όγκο, επίσης νομίζω «φωνάζει» ότι όπου νάναι θα σωριαστεί και επειδή τουλάχιστον φωτογραφικά μάλλον εκεί που θα πέσει θα τρέχουμε όλοι και δεν θα προλαβαίνουμε, λέω να ακολουθήσουμε την αρχή των προ – προ- παππούδων μας το «προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» που σημαίνει στα… ξένα, καλύτερα να φροντίσομε να μην πάθουμε, παρά να βγάζουμε νέφτι στα οπίσθια μας μετά και να μην προλαβαίνουμε.

Αναμένω από τους Καρδαμυλίτες να κάνουν περισσότερα από μένα.

Επίσης τους περιμένω να ψάξουν περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό που είπε ο Καπετάνιος τους και δεν ξέρω αν ως τοπική κοινωνία παρ’ ότι το προβάλαμε αν «Πήρε χαμπάρι ο… Τρύφωνας».

Όσοι δεν διάβασαν χθες την ΑΛΗΘΕΙΑ ας διαβάσουν σήμερα την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Τίτλος; «Όμιλος Τσάκου: Ιδρύεται Ναυτική Ακαδημία στην Χίο»

«Την Ίδρυση Ναυτικής Ακαδημίας στην γενέτειρά του Χίο, ανήγγειλε ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, μιλώντας σε στελέχη του Ομίλου, κατά την διάρκεια της ετησίας διασκέψεως των Ελλήνων Ελλήνων Αξιωματικών του Ομίλου εταιρειών Τσάκου, παρουσία και -μέσω διαδικτύου- του CEO της Tsakos Energy Navigation Νίκου Τσάκου.»

Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε σας.

 

Υ.Γ.: O... Tρύφωνας έχει πάρει χαμπάρι τι σημαίνει να έχουμε Χιώτη στο τιμόνι της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ της χώρας;

Σχετικά Άρθρα