

Η απάντηση είναι ΝΑΙ, μπορούμε και επειδή έχει μαυρίσει η ψυχή μας από σκουπίδια και βρωμισμένους νεκρούς θαλάμους του ΟΤΕ, αλλά και κιβώτια εν ενεργεία, πάλι δικά του, που ξεσπούν πάνω τους την ανεγκεφαλιά τους οι προστατευόμενοι από τις αρχές χούλιγκανς, ελάτε να αλλάξουμε παραστάσεις.
Δράστης ο συμπατριώτης μας Αντώνης Παπαλάνης, που εδώ και τριάντα χρόνια ζεί στην Ρόδο και διαβάζοντας την τυραννία μας, μας κάνει κοινωνούς μιας πρωτοβουλίας, που γίνεται στην Πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, προτρέποντας μας, να κάνουμε το ίδιο.
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες. Μας έστειλε δεκάδες και πιστέψτε μας δυσκολευτήκαμε να κάνουμε την επιλογή. Τι φαίνεται από αυτές; Δεκάδες γωνιές βρώμικες, δεκάδες κιβώτια του ΟΤΕ με γραμμένα πάνω τους, ότι βλακεία, μπορεί να παράγει ο ανεγκέφαλος νούς. Αυτά λοιπόν με την παρέμβαση ενεργών πολιτών άλλαξαν όψη, ανθρώπευσαν, έγιναν στολίδια.
Μπορούμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο; Νομίζω πως ΝΑΙ. Μας λείπουν καλλιτέχνες; ΟΧΙ. Μας λείπουν ενεργοί πολίτες; ΟΧΙ. Μας λείπουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι; ΟΧΙ, απλά οι περισσότεροι εξαντλούν τον ρόλο τους σε Χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα. Κακό; ΟΧΙ, αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος τους και δεν φτάνει. Μας λείπουν ίσως τα υλικά; Σίγουρα, αλλά μια αρχή να γίνει, είμαι σίγουρος ότι και ο Δήμος θα βοηθήσει και χορηγοί θα βρεθούν. Άρα τι μας λείπει; Η αρχή και ως γνωστόν είναι το ήμισυ του παντός.
Εμπρός λοιπόν ας βρεθεί ο πρωτοπόρος, ας ξεκινήσουμε, ας το πάρουμε σοβαρά ως ρόλο και ως πρωτοβουλία, ας κάνουμε την πόλη μας ΟΜΟΡΦΗ, στο χέρι μας είναι.
Και για να μην τα μηδενίζουμε δεν ξεκινάμε από το τίποτα. Ένεκα Μπάμπη Κοιλιάρη κυρίως, δεν έχει μείνει γωνιά βρώμικη στον Κοφινά. Το ίδιο έχει γίνει στους Ολύμπους, στα Καρδάμυλα και αλλού, αλλά οι πρωτοβουλίες αυτές περιορίστηκαν εκεί. Μας χρειάζεται μια καμπάνια γι’ αυτό και ένας εμψυχωτής. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, για την Πολιτιστική Αντιδημαρχία του Δήμου, ιδού αντικείμενο θετικής δράσης για τους πολιτιστικούς Συλλόγους. Ένας Χιώτης από την Ρόδο, μας δείχνει το δικό τους θετικό παράδειγμα, ας τους ξεπεράσουμε.
Υ.Γ: Άσχετο. Στην εκδρομή του ΦΑΡΟΥ στην Σμύρνη, συμμετείχαν και μερικά πιτσιρίκια, ή εν πάση περιπτώσει νεαροί, που μικρόδειχναν. Μου έλεγαν λοιπόν ότι σε όποιο μπάρ μπήκαν στην Σμύρνη, τους περίμεναν ή στην είσοδο ή στην έξοδο Αστυνομικοί και τους ζητούσαν ταυτότητα. Το ίδιο έκαναν βεβαίως και για τους νεαρούς Τούρκους. Αυστηρός έλεγχος δηλαδή για την μη είσοδο σε μπάρ ανηλίκων. Τους ρώτησα αν τους έτυχε ποτέ κάτι τέτοιο στη Χίο. Ακόμα… γελάνε.