Μπράβο, μετά το… Αεροδρόμιο απίστευτα… λουλούδια και στον Βροντάδο!

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 10/08/2022 - 20:08

Όποιος θεωρεί ότι τα λουλούδια, το πράσινο στο περιβάλλον, αποτελεί… πολυτέλεια, ας σταματήσει το διάβασμα του κειμένου.

Όσοι θεωρούν ότι αυτά είναι ωραία, αλλά είναι για… άλλους, συγνώμη, αλλά έχουν συμβιβαστεί με την μιζέρια.

Πιστεύοντας ότι μας αξίζουν περισσότερα πράγματα και θεωρώντας ότι αυτές οι εικόνες δεν μας τιμούν, μπορώ να ρωτήσω, που οφείλεται αυτή η παροιμιώδης αδιαφορία της Περιφερειακής Ενότητας, για την κατάσταση ή σωστότερα για τα χάλια που βρίσκονται οι διαχωριστικές νησίδες στους Περιφερειακούς δρόμους, τόσο του Αεροδρομίου, όσο και του Βροντάδου;

Από τις 27 Ιουλίου έχουν διπλο – τριπλό φωτογραφηθεί οι νησίδες στο Αεροδρόμιο.

Τις προάλλες γράφτηκε ένα εμφανώς ειρωνικό άρθρο, παρουσιάζοντας νησίδες άλλων περιοχών της χώρας ως… δικές μας, για να τονιστεί ότι το ρεζιλίκι συνεχίζεται.

Σήμερα, ένα μήνα σχεδόν μετά η κατάσταση είναι ίδια.

Πολλοί φίλοι μετά την σχετική δημοσιότητα, μας έχουν στείλει φωτογραφίες των αντίστοιχων νησίδων στον Βροντάδο, με την σημείωση ότι έχουν τα έρημα τους τα χάλια. Εκεί βέβαια η Περιφερειακή αδιαφορία είναι εμφανέστατη αφού υπάρχουν σημεία, που τα φροντίζουν τα καταστήματα που γειτνιάζουν με τα τμήματα των νησίδων, όπου μπορεί κανείς ταυτόχρονα να δεί τη διαφορά της… μέρας με τη… νύχτα.

Λουλούδια, πράσινο, ακόμα και μια σειρά Ήλιους φύτεψε κατάστημα στον παραλιακό του Βροντάδου και άλλαξε όψη ο δρόμος. Αυτό όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό, η υπόλοιπη νησίδα, παραμένει ξερή, μουντή, άχρωμη, βρώμικη.

Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν.

Δεν έχει μηχανισμό η Περιφερειακή Ενότητα; Φορτώνεται την… ανωμαλία του Δημοσίου στη χώρα μας, αλλού να ανήκει ένας δρόμος, αλλού τα… φώτα του, αλλού τα… πεζοδρόμια του αλλού τα… παρτέρια του; Ίσως, αλλά οι πολίτες τι φταίνε γι’ αυτό; Κι΄αν έχει αδυναμία μηχανισμού η Περιφέρεια, γιατί δεν το αναθέτει εργολαβικά σε έναν ιδιώτη; Κι΄αν δεν έχει χρήματα ούτε και γι’ αυτό, γιατί δεν ζητάει την βοήθεια του Δήμου Χίου; Τόσες… τρύπες άλλων καλύπτει ο έρημος ο Δήμος, αν είναι ας φορτωθεί και αυτό.

Έχουμε την εντύπωση ότι αντί να συμβαίνουν όλα αυτά, συμβαίνει κάτι απλούστερο. Ουδείς δίνει σημασία σ’ αυτήν την εικόνα, ποσώς ενοχλείται και ενδιαφέρεται. Η μουντάδα έχει γίνει τρόπος ζωής, τα σκουπίδια δεύτερη φύση μας. Και αυτό δυστυχώς είναι χειρότερο από όλα τα άλλα μαζί.

Περιμένουμε διάψευση στην πράξη. Και το περιμένουν πολλοί άνθρωποι ξέρετε.

Η Περιφερειακή Ενότητα εφόσον τις ανήκουν αυτές οι νησίδες οφείλει να τις εξωραϊσει και να τις περιποιείται. Σε διαφορετική περίπτωση θα εισπράττει αυτές τις επισημάνσεις μας.

Και μην υποτιμήσει κανείς τις… λεπτομέρειες. Κάποια στιγμή θα γίνει ταμείο… ψήφων και τότε θα μας θυμηθούν πολλοί.

 

Υ.Γ: Όποιος αμφιβάλλει για την… ανωμαλία του ελληνικού Δημοσίου ας δεί τι γίνεται στην ΑΕΝ Μηχανικών. Αφού δεν μπορούμε να απορροφήσουμε σπουδαστές τους στέλνουμε σούμπιτους στις Ιδιωτικές Σχολές της Κύπρου και της Βουλγαρίας. Από την μια άχρηστοι και από την άλλη διπλά άχρηστοι αφού θα μπορούσαμε να έχουμε ιδιωτικές Ακαδημίες Εμπορικού ναυτικού στη χώρα μας.

 

Σχετικά Άρθρα