ΜΠΡΑΒΟ στο Νοσοκομείο, μπράβο σε όλους. Μια εβδομάδα χωρίς κρούσμα η Χίος.

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 16/01/2021 - 19:26

Όσοι αρέσκονται στην γκρίνια και την μιζέρια, όσοι τρώγονται με τα ρούχα τους, δεν θα αλλάξουν έτσι κι’ αλλιώς.

Σημασία όμως έχει ότι δεν αλλάζει η πραγματικότητα. Και αυτή είναι ότι με πρώτο βιολί το Νοσοκομείο, τους υγειονομικούς, την Περιφέρεια, τον Δήμο, τις ελεγκτικές αρχές αλλά και την υπευθυνότητα των πολιτών, η εβδομάδα που πέρασε δεν έδωσε κανένα κρούσμα στο νησί μας.

Ας συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Μάσκες, αποστάσεις, προσοχή, διενέργεια τέστ και οργάνωση του εμβολιασμού.

Κάθε αρχή σε όλα είναι δύσκολη. Η Χίος όμως έχει βρεί τον ρυθμό της. Ας δούμε τι γίνεται σε γειτονικά μας νησιά και ας γίνουμε εμείς το καλό παράδειγμα.

Τα δύσκολα στην πανδημία μπορεί να τα αφήσουμε σιγά – σιγά πίσω, άλλωστε ο δρόμος είναι μακρύς, γιατί σε λίγο θα αρχίσουν τα… απόνερα.
και αυτά είναι ακόμα ποιό δύσκολα.

Το οικονομικό θα αποδειχθεί Γολγοθάς, που δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αν δεν στηρίξουμε ο ένας τον άλλον.

Πως; Ας αφήσουμε τις πολύπλοκες αναλύσεις παίρνοντας την απλή απόφαση.

Πως φοράμε μάσκα; Κατά τον ίδιο τρόπο δεν αφήνουμε να φύγει ευρώ εκτός Χίου, στηρίζουμε τις επιχειρήσεις του νησιού, δεν βγάζουμε το χρήμα εκτός Χίου με ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό το απλό μπορεί να μας σώσει.

Κάποιοι ίσως σκεφθούν ότι… κοστίζει ίσως ακριβότερα. Λάθος, όταν αρχίζει να πέφτει το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, το πάζλ που θα δημιουργηθεί θα μας πάει όλους μαζί στον πάτο.

Και της Χίου δεν της αξίζει ο πάτος. Τα καταφέραμε, τα καταφέρνουμε στην πανδημία, θα τα καταφέρουμε και στην συνέχεια.

 

Υ.Γ.: H υποκρισία μας ως κοινωνία συνεχίζεται. τι θα ξέραμε για τον Σταθμάρχη στο Μετρό και τους αλήτες, που παρ' ολίγον να τον σκοτώσουν αν δεν υπήρχαν οι κάμερες;

Σχετικά Άρθρα