Να αποδείξουμε στον ΟΗΕ ποιός πνίγει στο Αιγαίο αλλά και ποιός ρουφάει το αίμα των μεταναστών – προσφύγων

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 21/09/2022 - 19:30
φωτο αρχείου

Φυσικά και δεν θα κάνω εγώ μάθημα στον Πρωθυπουργό, απλά ο ομιλία του Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πρέπει να μας γίνει μάθημα όχι μόνο να μην τον υποτιμούμε, αλλά ότι και στις διεθνείς σχέσεις ανά πάσα στιγμή πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι… ελέφαντας.

Κατ’ αρχήν η… υποτίμηση.

Μέγα λάθος και ευτυχώς δεν το κάνει κανείς.

Είδαμε με τι επιτυχία από την μια απειλεί να ρθεί… νύχτα, μια ανεξάρτητη χώρα μέλος του ΟΗΕ και υποτίθεται σύμμαχο του, από την άλλη να συναλλάσσεται και να συνομιλεί με όλα τα κατακάθια της πολιτικής σε συναντήσεις των δικτατόρων, αναφερόμαστε στην γνωστή σύνοδο παρέα με Πούτιν, Ιρανό Θεο…δικτάτορα και δεν συμμαζεύεται και από την άλλη να κουνάει το… δάκτυλο αλλά και φωτογραφίες υποτιθέμενων πνιγμένων παιδιών στο Αιγαίο, από Έλληνες Λιμενικούς !

Σε δεύτερο πλάνο, χωρίς να είναι δευτερεύων, είναι η παράθεση στοιχείων και η συμμετοχή μέσω αυτών όχι στο επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά στην ανάλυση της πραγματικότητας.

Από το ίδιο βήμα του ΟΗΕ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χρειάζεται κανένα δικό του δάκτυλο, αλλά χρειάζεται να δείξει.

Τις εκατοντάδες βάρκες που είναι καταγεγραμμένες να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν απελπισμένους στις ακτές των νησιών μας.

Τα δεκάδες καταστήματα στην αγορά της Σμύρνης, που είχαν ακόμα και στις βιτρίνες τους τα σωσίβια… Τουρκίας που πουλούσαν στους ίδιους απελπισμένους.

Τα στοιχεία από δεκάδες ρεπορτάζ που καταγράφουν την παραμονή αυτών των ανθρώπων και την εκμετάλλευση τους πριν φορτωθούν σε βάρκες και σπρωχτούν από την Τουρκική ακτοφυλακή στο Αιγαίο.

Τα δεκάδες βίντεο διάσωσης ανθρώπων στο Αιγαίο από την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Τις εκθέσεις της Frontex για το ίδιο θέμα.

Όποιος νομίζει ότι αυτά είναι αυτονόητα και δεν χρειάζονται στοιχεία, όχι μόνο υποτιμά τον αντίπαλο, γιατί τέτοιος είναι πλέον επισήμως και με την βούλα του ΟΗΕ, αλλά αγνοεί ότι το επικοινωνιακό παιχνίδι δίνεται πλέον σε όλα τα επίπεδα και από του βήματος του ανώτατου Διεθνούς διαγωνισμού.

Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να κάνει μια παρουσία με στοιχεία, αντίστοιχη της παρέμβασης του στο Αμερικάνικο Κογκρέσο, αυτή που ακόμα δεν ξέχασε ούτε θα ξεχάσει ποτέ ο Ερντογάν.

 

Υ.Γ.: Kάποτε ο Χρουτσόφ έβγαλε το παπούτσι του και το χτυπούσε πάνω στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Άρα ο Ερντογάν έχει και άλλα περιθώρια.

 

Σχετικά Άρθρα