Να κυκλοφοράμε πεζοί με… κράνος ή να σταματήσουν οι νταλίκες να περνούν από το κέντρο της πόλης;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 26/01/2023 - 20:44

Συγνώμη, αλλά όταν εγώ έγραφα ότι ασφαλείς στην πόλη μας είμαστε, μόνο αν κυκλοφοράμε πεζοί με… κράνος, δικαίως θεωρήθηκα υπερβολικός, μέχρι που σήμερα το πρωί μια σανίδα, με καρφιά μάλιστα πάνω, προσγειώθηκε στο κεφάλι του συμπολίτη μας Μιχάλη Κλήμη!

 

Και βεβαίως ο Κλήμης την έβγαλε με ένα τραυματισμό και ίσως τιμηθεί αύριο και με κανένα βραβείο για το πιο… γερό κεφάλι του τόπου, αλλά οι υπόλοιπες… κεφαλές του ίδιου τόπου, τι ακριβώς θα κάνουν για να ξεκουμπιστούν τα βαριά οχήματα από το κέντρο της πόλης;

 

Διότι πίσω από το… ατύχημα κρύβεται αυτή η λεπτομέρεια. Εκμεταλλευόμενη στο έπακρο η Χίος την συγκυρία Μηταράκη (ο Δήμαρχος Χίου μίλησε ευθέως για… ξεζούμισμα) εφοδίασε τα Σχολεία της με νέα θρανία, πίνακες κ.λ.π.

 

Αυτό άραγε πως μεταφράστηκε; Τα φορτώνομε σε μια νταλίκα από τον Πειραιά και αρχίζουμε την διανομή; Με την ίδια λογική ας τα βάζαμε και σε… τραίνο. Περνάει τραίνο από την Φιλίππου Αργέντη και την Καλαμπόκα; Όχι φυσικά. Και αφού αυτό είναι… φυσικό, πως θεωρείται φυσικό ότι περνάει… νταλίκα;

 

Αλήθεια ποιός την σταμάτησε; Ποιός ανέχτηκε η ουρά των Ι.Χ. να φτάσει σήμερα ξανά μέχρι το… Νοσοκομείο, αφού η νταλίκα με τα θρανία εκτός ότι έξυνε μπαλκόνια και ξεκολλούσε μαδέρια, έκανε και ένα εικοσάλεπτο να διανύσει την Καλαμπόκα;

 

Το ίδιο έχομε παρατηρήσει και με τα τουριστικά Λεωφορεία που ανεβαίνουν στην Νέα Μονή από την ανηφόρα του Φραγκομαχαλά!

 

Αλήθεια, γιατί τον φτιάξαμε τον Περιφερειακό; Πώς ένας οδηγός ή ιδιοκτήτης νταλίκας θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει; Και εκ των υστέρων θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα, όχι για το… ξήλωμα μόνο, αλλά για την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, που ότι και αν του κάνουμε, εκτός σεισμού… 8 Ρίχτερ, είναι φτιαγμένο για… κάρα;

 

Αν δεν δούμε δυστυχώς αυτό, θα χάσουμε την ουσία. Αν δεν έχουν τοποθετηθεί οι σχετικές πινακίδες να γίνει. Επιτέλους ας το τολμήσουμε. Εδώ μιλάμε ότι έχει γίνει συνείδηση πλέον, ότι η πόλη δεν έχει ζωή χωρίς πεζοδρόμηση όλου του ιστορικού της κέντρου και επιτρέπουμε να εισέρχονται σε αυτό… νταλίκες!

 

Το σημείωμα που ακολουθεί είναι άσχετο με τα παραπάνω και το υπογράφει ο Δάσκαλος Σαράντος Πιτσιλαδής.

 

 

«Γιάννη, διάβασα το άρθρο για το νεκρό επιβάτη στο Σάμος και επειδή ταξίδευα για Αθήνα, προς αποκατάσταση των όσων λανθασμένα σε πληροφόρησαν από το Λιμεναρχείο, το γεγονός έγινε την Τρίτη το βράδυ γύρω στις 12 μ.μ. όταν το πλοίο έφυγε από Οινούσσες και πήγαινε στα Ψαρά για να συνεχίσει έπειτα για Πειραιά! Γύρω στις 12.30 κάλεσαν επανειλημμένα από τα μεγάφωνα αν υπάρχει γιατρός, γιατί υπάρχει επιβάτης με πρόβλημα υγείας!

 

Φαίνεται πως δεν παρουσιάστηκε κανείς (αν και μεταξύ μας όταν είμαστε ακόμα έξω και περιμέναμε να επιβιβαστούμε υπήρχαν δίπλα δύο στρατιώτες που θα ταξίδευαν! Συζητούσαν μεταξύ τους και ο ένας ήταν γιατρός) και το πλοίο έφθασε στα Ψαρά! Εκεί παραμείναμε περισσότερο από δύο ώρες κα φύγαμε στις 2. 30 π.μ!

 

Η καθυστέρηση οφειλόταν μάλλον στις διαδικασίες, που θα ακολούθησαν από το θάνατο του επιβάτη! Φθάσαμε στον Πειραιά στις 9,00 π.μ. της Τετάρτης!! Αυτά προς αποκατάσταση των γεγονότων!

 

Εκτός κι αν έγινε νέο επεισόδιο σήμερα το πρωί, αλλά μέχρι τη Χίο όλα ήταν ήρεμα μιας και επέστρεφα πάλι με το Σάμος από Πειραιά!»

 

Υ.Γ.: Μόλις τελειώσει το αντιπλημμυρικό, θα σας πώ, αν εκτός του κράνους πρέπει να φοράμε, πεζοί πάντα, στο κέντρο της πόλης και… βατραχοπέδιλα.

Σχετικά Άρθρα