Να συμφωνήσουμε ότι τέτοιες εικόνες μας κάνουν ρεζίλι;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 21/02/2022 - 19:55

Ξέρετε το ευκολότερο πράγμα είναι να αποδώσεις ευθύνη.

Αυτό ισχύει ειδικά και στο δικό μας χώρο, που έχουμε εξ αντικειμένου την κριτική στο… τσεπάκι.

Να θυμίσουμε όμως πόσο καιρό επισημαίναμε ότι θα ανοίξουν από τον κορωνοϊό τα σύνορα με την Τουρκία και δεν θα είμαστε έτοιμοι;

Ε, τελικά δεν το αποφύγαμε.

Η αλήθεια είναι ότι τα… στραβά ψωμιά, μονίμως αποδίδονται στην πινακωτή του Δήμου και ότι ο Δήμος Χίου ανέλαβε ευθύνη που δεν του αναλογεί, να φτιάξει την ρημαδιασμένη Αίθουσα Επιβατών στο Τελωνείο, μέχρι να γίνει η καινούργια, που υποσχέθηκε ο Νότης Μηταράκης, φυσικά το… 2023.

Από την ώρα όμως που αναλαμβάνει ο Δήμος να ξελασπώσει το υπουργείο Οικονομικών, που ως γνωστόν είναι… πτωχό, πρέπει αυτό να γίνεται στο παρά ένα και το κυριότερο, πρέπει να συνοδεύεται από… δεσμεύσεις;

Τι το ήθελε για παράδειγμα ο δραστήριος και δυναμικός Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Αίθουσα θα είναι έτοιμη την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022.

Πρώτον αγαπητέ Κυριάκο, επειδή ο οικοδομικός - εργολαβικός χώρος γενικότερα έχει μια… ειδική σχέση με τον χρόνο και καμιά με την συνέπεια, ποτέ δεν λέμε ημερομηνίες. Αλλά το θέμα μας δεν είναι εκεί. Είναι ότι στις 20 Φεβρουαρίου, που άνοιξε το Τελωνείο η εικόνα ήταν αυτή, που δείχνει η φωτογραφία.

Τώρα αν καταφέρει το Λιμενικό Ταμείο και τον μεταμορφώσει σε δύο μέρες, να το πεί και σε μας να το γράψουμε στο… Γκίνες.

Στο μεταξύ ρωτάμε. Μας τιμά; Ανεξάρτητα αν οι τουρίστες αυτή την περίοδο είναι ελάχιστοι, είναι αυτό εικόνα εισόδου χώρας;

Στο μεταξύ για να ξαναγυρίσουμε στο… 2023, το επεσήμανα και στον υπουργό Νότη Μηταράκη στην συνέντευξη που μας παραχώρησε. Δεν μπορεί να λέμε συνέχεια αυτό.

Μέχρι το 2023 μεσολαβούν δύο χρόνια. Στο μεταξύ, μέχρι τότε, για να πάρουμε μόνο το παρόν παράδειγμα της Αίθουσας του Τελωνείου, τι θα επικρατεί το… τσιγκαναριό;

Θα το ανεχόμαστε; Και θα το επαναλάβω, μας τιμά; Και δεν είναι θέμα συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης στον Δήμαρχο, που εκ των πραγμάτων τον έχωσαν και σε αυτό, αφού στο υπουργείο Οικονομικών είναι… άχρηστοι, θεωρώ ότι τους αδικεί το… πτωχοί.

Το πρόβλημα μας πρέπει να είναι η εικόνα μας σαν χώρα, που δεν μπορεί να είναι συνώνυμη με το…χάλι.

 

Υ.Γ.: Μπράβο στον Δήμο Χίου, που εγκαινιάζει νέες Παιδικές Χαρές. Μερικές δεν έχουν κλείσει μήνα. Αξίζει τον κόπο να ξαναγίνει μια γύρα σ’ αυτές. Είναι επιβεβαιωθεί το ρηθέν ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους, με το συμπάθιο.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα