Χίος, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Ο άστεγος εθνοφύλακας και η κοινωνία που πέφτει από τα σύννεφα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 12/09/2019 - 23:03
φωτο αρχείου

Η φυλή έχει στο DNA της την υπερβολή, τοπικά έχουμε επιπρόσθετα το… κουσούρι να πέφτομε από τα σύννεφα.

Έτσι μας έδωσε γροθιά στο στομάχι η επιστολή του Όθωνα Τρέμη (στη στήλη ΑΠΟΨΕΙΣ) για τον άστεγο εθνοφύλακα που ζητάει ένα… εμπορευματοκιβώτιο να μένει μέσα, κάτι που πάντως δικαιούνται οι… πρόσφυγες -μετανάστες.

Εξ’ αυτού του συσχετισμού, ο Όθωνας, η… σειρούλα μου, τον είχα Δόκιμο, ήτοι για όσους δεν γνωρίζουν Δόκιμος είναι ο Έφεδρος Ανθυπολοχαγός, και ξέρω τι ψυχούλα είναι, δέχτηκε την επίθεση του μεγάλου… καφενείου ως… ρατσιστής!

Προχθές τα βάλανε μαζί μου κάποιοι γιατί έγραψα για τις… κατσίκες των Μεστών, χωρίς να διαβάσουν το άρθρο.

Δυστυχώς ζούμε στην εποχή της ταχύτητας, του επιδερμισμού, των εύκολων χαρακτηρισμών και της… πτώσης από τα σύννεφα.

Αφήνω λοιπόν κατά μέρος τους χαρακτηρισμούς και πιάνω, έτσι πιστεύω, την ουσία.

Πρώτη φορά ακούμε ότι υπάρχουν άστεγοι συμπολίτες μας;

Κανείς δεν βλέπει τον πατ. Νικόλα τον Μακρή, που έχει λειώσει στα συσσίτια της Μητροπόλεως ταϊζοντας καθημερινά 400 ανθρώπους; Οι άλλοι 400, εκτός ίσως του κρέατος το πετάνε στους σκύλους.

Κανείς δεν βλέπει τα 800 παιδάκια στην ΒΙΑΛ, που εκτός της σκόνης, της λάσπης σε λίγο, δεν βρίσκεται ένας Δάσκαλος να γλυκάνει την ψυχούλα τους και να γεμίσει το μυαλουδάκι τους;

Νομίζουμε ότι όσοι έρχονται θα φύγουν. Ας πούμε ότι αυτό ίσχυε μέχρι πρόπερσι. Από τούδε και στο εξής όσοι έρχονται θα εγκλωβίζονται.

Και αυτό το ακούμε πρώτη φορά; Όταν αύριο το σημερινό προσφυγάκι γίνει ένας αμόρφωτος Ταλιμπάν, υποθέτω ότι πάλι θα πέσουμε από τα σύννεφα.

Αλλά ξέρω, όλοι θέλουμε την μόρφωση τους, αλλά όπως μου έλεγε χθες ένας φίλος στην αγορά, Θρησκευτικά… θα κάνουν;

"Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν" δηλαδή.

Τώρα γιατί κάθισα και έγραψα τα παραπάνω. Μπα, διαστροφή, έτσι για να υπάρχει γραπτώς ότι κάποιοι προειδοποιούσαν για την πτώση μας, από τα … σύννεφα.

 

Υ.Γ. Το είπα στον φίλο που προβληματίστηκε για τα… Θρησκευτικά των προσφυγόπουλων, με την ελπίδα να το κατάλαβε. Και οι Αλβανοί πριν 25 χρόνια δεν είχαν ιδέα γι’ αυτό τον Ιησού Χριστό, αλλά τους κέρδισαν οι Λειτουργοί του, που τους έδειξαν… αγάπη. Και γι’ αυτό το… υπερόπλο πέφτουμε από τα σύννεφα;

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 17/01/2020 - 22:21

Μα είναι ερωτήματα τώρα αυτά;

Αναφερόμαστε στην κινητοποίηση της Τετάρτης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ή μόνο για το… μεταναστευτικό, όπως σημειώνει η εικονιζόμενη αφίσα κάλεσμα της Περιφέρειας;

Να μια πρώτη επισήμανση με σημασία. Όταν κινητοποιείσαι για κάτι, πρέπει να είναι σαφές το πλαίσιο της διαμαρτυρίας σου.

Γιατί φωνάζεις, τι αιτήματα έχεις, απέναντι σε ποιόν, τι επιδιώκεις και αν εκτός από αρνητικός σε κάτι έχεις και προτάσεις, που δεν εισακούγονται.

Με αυτά τα δεδομένα ας μην έχουμε αυταπάτες. Κοινό πλαίσιο δεν υπάρχει. Άλλα λέει η Περιφέρεια, άλλα οι φορείς, για παράδειγμα η ΑΔΕΔΥ, άλλα οι… Χαλκούσοι και άλλα οι… Βρονταδούσοι.

Ας μην το αναλύσουμε παραπέρα το θέμα, νομίζω είναι κατανοητό.

Όμως κατανοητό είναι και ένα βασικό άλλο. Κατά καιρούς αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να μην φωνάξουμε, έστω και με διαφορετικούς τόνους, δεν μπορούμε να μην στείλουμε προς το πανελλήνιο το αίτημα μας, ότι δεν αντέχουμε άλλο.

Αυτό και θα διαμηνύσει η κινητοποίηση της Τετάρτης.

Όχι δεν έχουμε αυταπάτες, όχι δεν μας τσιμπάει κατά καιρούς μύγα, όχι δεν περιμένουμε να μας ακούσουν και αύριο να στείλουν καράβια να αδειάσουν τα νησιά, όχι δεν θα λύσουμε αύριο το πρόβλημα, όμως με άλλη μια δυνατή, ειρηνική πάντα έκρηξη μας, πρέπει να κάνουμε σαφές ότι οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν.

Και αυτό δεν συμβαίνει γιατί μας κούρασε μόνο η πολυκοσμία, αυτών που οι μισοί λέμε πρόσφυγες – μετανάστες και οι άλλοι μισοί λαθρομετανάστες, μας κούρασε ο ερασιτεχνισμός μέχρι εξοντώσεως της κεντρικής εξουσίας.

Μιας εξουσίας που έχει και χρώμα και όνομα. Μιας εξουσίας που μας ξεκίνησε με τα παλαβά ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και άφησε το υπ’ αριθμόν ΕΝΑ πρόβλημα της χώρας στον αυτόματο, με μια άλλη εξουσία, που ήρθε μόλις χθες από τα χείλη του Πρωθυπουργού να μας πεί, συγνώμη λάθος η κατάργηση του υπουργείου.

Που; Στο Μεταναστευτικό!

Δηλαδή ας πάει και το παλιάμπελο με τους Συριζαίους ήρθε ο… μαθητής Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε διαβάσει τόσο καλά στις πανελλήνιες, γιατί μέχρι τώρα δείχνει επιτυχία και σοβαρότητα παντού, να μας πεί ότι, λάθος δεν διάβασα καλά… Μαθηματικά και… Αρχαία.

Βέβαια από μιας πλευράς είναι θετικό ότι το λέει, αλλά έλεος, όχι πιά άλλα λάθη ή αδιάβαστα μαθήματα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, οι νησιώτες δεν αντέχουν άλλο.

Εμείς λοιπόν θα κινητοποιηθούμε και ας γνωρίζουμε ότι άμεσα δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Η κανονικότητα μας, που λέει και η αφίσα της Περιφέρειας δεν θα γυρίσει ως δια μαγείας, η Κυβέρνηση όμως αντιλαμβάνεται ότι είναι καταδικασμένη να επιτύχει;

Και ας προσέξουν όλοι κάτι, αν επιτύχει σ’ αυτό δεν θα φορά μόνο τα νησιά, θα φανεί διαβασμένη και έτοιμη στα βασικά μαθήματα, θα έχει επιτύχει συνολικά.

 

Υ.Γ.  Εννοείται ότι το πρώτο που πρέπει να δούν, είναι που θα πηγαίνει ο 4001, διότι δεσμεύτηκαν για 4000 στο Φλώρι. Αν οι αριθμοί μείνουν ως έχουν, απλά θα έχουμε δύο… ΒΙΑΛ!