Ο… Κολόμβος τώρα δικαιώνεται;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 27/09/2021 - 17:34

Άφησα επίτηδες ένα ερωτηματικό.

Ας το απαντήσουμε μέσα μας.

Παρακολουθούσα προχθές το πρωί την αγωνία δύο Αστυνομικών.

Οδηγούσαν ένα περιπολικό και γυρνούσαν στην φάση που το είδα εγώ, περιμετρικά την Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Τα αυτοκίνητα απτόητα διπλοπαρκαρισμένα στη θέση Βενέτης, Γερμανός, Ομήρειο, γράφω καταστήματα για να συνεννοούμεθα.

Περνούσε λοιπόν το περιπολικό, έβλεπε τα αυτοκίνητα, που ίσα – ίσα άφηναν χώρο για την… τρίτη λωρίδα, βάραγαν οι Αστυνομικοί μια με μια παράξενη κόρνα, που ξεσηκώνει νεύρα, αυτή είναι η δουλειά της, και μετά τον διαπεραστικό της ήχο, που ξυπνά και… νεκρούς, έβαζαν μπροστά και την σειρήνα, οπότε ακούγονταν ο ήχος τουλάχιστον στη… μέση της Απλωταριάς!

Κόρνα - σειρήνα, το περιπολικό, και συνέχεια στην επόμενη στροφή, έτσι για να δοθεί εμφανώς ο χρόνος στους παρανομούντες να την… κάνουν γρήγορα, διότι αν περνούσε λεωφορείο, φορτηγό, θα είχαμε βραχυκύκλωμα.

Από επαγγελματική… διαστροφή κάθισα απέναντι στου Ψυχιά και παρακολουθούσα. Έφευγε ο ένας, έρχονταν ο επόμενος, σημασία έχει ότι κάποια οχήματα μονίμως ήταν εκεί, οπότε κάτσε λέω να δώ πόσα… 8ωρα θα κάνει το περιπολικό τον γύρο της πλατείας και οι Αστυνομικοί τους καλούς Σαμαρείτες.

Δεν κάθισα πολύ γιατί στην τρίτη στροφή, οι Αστυνομικοί είδαν πως στο δίδυμο Βενέτης – Γερμανός δυό είχαν… κολλήσει.

Βλέπω λοιπόν τον ένα Αστυνομικό να βγαίνει έξω από το περιπολικό και πέρα από την κόρνα – σειρήνα, να σφυρίζει και με την σφυρίχτρα του. Μαζί με το σφύριγμα μπαίνει και στο ένα από τα μαγαζιά, με το ερώτημα, τίνος είναι το Ι.Χ. να φύγει. Αρχίσαμε όλοι μαζί να τον… βοηθάμε.  Τίνος είναι το αμάξι ρε παιδιά; Στο… ψάξιμο ο Αστυνομικός μπήκε στο άλλο κατάστημα, ενοχλώντας την κυρία που είχε κολλήσει σε μια πληρωμή τηλεφωνικού λογαριασμού, ο... Γερμανός έφταιγε δηλαδή, ο δε πρώτος έρχονταν εκείνη την ώρα με το πάσο του, με μια σακούλα μαγαζιού πίσω από το Ομήρειο, απορώντας για το… θράσος όσων τον παρατηρούσαν.

Τότε άθελα μου έκανα την σκέψη, που τώρα ηθελημένα την γράφω.

Ποιός Αστυνομικός μας… αξίζει. Οι δύο που είδα εγώ, που θα πάνε από… σκασμό ή ο Κολόμβος, που 9 στις 10 περιπτώσεις ήξερε απ’ έξω τα τετράποδα και με το που έβγαιναν για μια… 10 λεπτη αγορά, έσκυβε και… ξεβίδωνε τον αριθμό;

Ας απαντήσομε με ειλικρίνεια.

 

Υ.Γ.: Κάποια στιγμή θα τελειώσει και η μόδα με τις… κίτρινες διαγραμμίσεις. Ή θα τελειώσει η μπογιά ή θα πάνε τα συνεργεία του Δήμου Χίου αλλού. Σιγά να μην σεβαστούμε ότι σ’ αυτούς τους χώρους η στάση και η στάθμευση είναι ακόμα και επικίνδυνη.

 

 

Σχετικά Άρθρα